Coruptie
EXPLOZIV/Florian Coldea – anchetat de FBI pentru deturnare de fonduri
Ex-colonelul SRI Daniel Dragomir aruncă o nouă bombă pe piață, afirmînd, într-o postare pe Facebook din această seară, că fostul șef operativ al serviciului, gen.(r)Florian Coldea, ar fi anchetat de FBI pentru delapidare din bani publici și dirijarea lor inclusiv către mass-media, acuzație extrem de gravă.
Pornind de la reacțiile unor organe de presă la acțiunea de protest de azi a platformei România 3.0, Dragomir afirmă: ”Cineva se teme. De relatiile si blaturile sale cu Coldea si cu statul paralel? Mai bine s-ar teme de FBI-ul care il investigheaza azi pe Coldea pentru furtul din fonduri operative. De o serie de finantari ale unor site-uri de stiri?”
Reamintim ca, despre Florian Coldea și fondurile operative ale SRI subtilizate a scris FLUX 24 în 2016.
Un fost ofițer SRI, Adrian Radu, îi aducea la aceea vreme grave acuzații prim adjunctului directorului SRI, generalul Florian Coldea, într-un articol transmis FLUX 24.
- Simion Ioan – „Contabilul” de la Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului, este cel care avea grija de banii dati de americani pe linia DGPCT din cadrul SRI!!!
El este cel care oprea banii pentru diferite operatiuni si pe care ii investea unde dorea Coldea. Sa ne aducem aminte ca individul a fugit in USA dupa ce a fost luat la intrebari de partenerii americani.
Mai mult, individul a fost sfatuit de Coldea sa plece in Portugalia, acolo unde a stat cativa ani, pana cand a terminat banii si s-a intors in Romania.
- Pentru ca a inceput sa raceasca interesul pentru partenerii USA si GB, in cadrul DGPCT l-a promovat in functia de sef sector cooperare pe Morariu Dorin. Acesta, asa cum americanii si britanicii stiu, a fost cel care nu a lucrat cu ei, ci doar cu BND (nemtii).
- Coldea detine o relatie excelenta cu DGSI – Franta. Asta explica de ce a fost decorat de Ambasada Frantei in 2015. Mai mult, asa cum americanii ar trebui sa stie, in urma cu un an si jumatate, maxim 2, a fost arestat seful politiei din Istanbul. Acesta era omul DGSI. S-a intervenit la Coldea, pe baza relatiei excelente pe care o are acesta cu MIT (serviciul de informatii turcesc) pentru a fi eliberat omul. Nu a intervenit deoarece ISIS periclita afacerile.
Circula informatia conform careia, dupa ce a inceput anchetarea Microsoft, la vama Giurgiu au fost opriti carausii banilor lui Coldea – Pescariu… era cu un convoi de 4 masini. Pentru ca se facea control amanuntit, iar astia scoteau din tara banii cu destinatia Turcia, tara care l-a ajutat pe Coldea sa spele banii cuveniti lui din afacere (asta explica si pedepsele mici pe care le-au luat inculpatii – maxim 3 ani cu suspendare!!!), Pescariu a sunat disperat deoarece era in coloana si nu putea sa se intoarca. Seful punctului Giurgiu rutier a fost sunat de sefii profesionali si li s-a spus ca este ordin de la Coldea sa nu ii controleze si sa le faciliteze trecerea urgenta.
Coldea este unul din sprijinitorii MIT, sens in care a reactionat si reactioneaza extrem de promt la scoaterea din Romania a oricarui cetatean turc care este cerut de Turcia. Asta o face de cand este in functie. La fel procedeaza si cu afacerile sau solicitarile ofiterilor MIT, deoarece el, la randul sau si-a spalat cele mai multe sume de bani prin Turcia.
- Cele mai mari probleme le-a creat Coldea incepand cu sfarsitul lui 2014, inceputul lui 2015, tuturor ofiterilor si surselor de pe spatiul Moldova. Cei care cunosteau interesele Romaniei in Moldova, interese promovate prin SRI – se investea anual circa 20 milioane de dolari – au inceput sa fie arestati,, sicanati astfle incat sa isi inchida firmele aflate acolo. Printre ei sunt „fosti” ofiteri SRI care au infiintat firmele romanesti in Chisinau – exemplu este col. (rez). Daniel Dragomir, cel care i-a dus pe unii parteneri americani la Chisinau in sediul SIS (Serviciul de informatii din Moldova).
Mai mult, sunt foarte multe surse care activau pe acest front care nu au mai fost platite sau s-a realizat plata cu intarziere astfel incat sa determine reactii ostile si renuntarea sa vina din partea surselor pe linia Moldovei.
- Darren White, fostul sef al US Secret Service, chiar daca a fost renegat in USA, a fost executat si pe imixtiunea lui Coldea in dosarul care i s-a facut la DNA. Americanul patrunsese si ajunsese la afaceri facute de Coldea cu bani ai partenerilor, iar miscarile si deplasarile ofiterului american erau foarte atent monitorizate de ofiterii SRI.
- Afacerea EADS este inchisa din cauza faptului ca cel care a intermediat majoritatea contractelor este Ion Tiriac cu Coldea. Desi incepuse sa fie cercetata afacerea, sau asa i se spusese lui Basescu, in realitate, cercetarea mergea cu frana trasa deoarece Coldea nu dorea sa se afle de implicarea sa si de sprijinul oferit magnatului Tiriac. (Cerasela N.).
Coruptie
România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române
România, partea fără sens. Simple posibilități:
Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai Registrului Auto Român, să fi înmatriculat un număr mare de autovehicule furate, în cunoștință de cauză.
Este posibil ca autovehiculelor de la punctul 1 să le fi fost schimbată culoarea înainte de comercializare.
Este posibil ca un număr semnificativ de angajați ai Registrului Auto Român să fi emis certificate de autenticitate pentru autovehicule furate, în perioada prevăzută de lege.
Este posibil ca Registrul Auto Român să fi autorizat un număr semnificativ de service-uri auto care nu îndeplineau normele.
Este posibil ca legislația României să nu acopere satisfăcător problemele din domeniul tranzacțiilor auto legale/ilegale.
Este posibil ca, în târgul auto Vitan-Bârzești și în alte târguri auto din țară, să se fi vândut, de-a lungul timpului, un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Este posibil ca pe site-urile de anunțuri, de pe internet, să se fi vândut un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Un articol de Vlad Stoica
Citește mai mult despre posibile abuzuri și cazuri de corupție în cadrul Poliției Române, dând click pe acest text
Coruptie
De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est
Călin Georgescu, cândva un fervent susținător al ecologiei și dezvoltării durabile, a reușit să surprindă pe toată lumea cu o piruetă ideologică demnă de un acrobat politic desăvârșit. Din militant al protecției mediului, s-a transformat într-un apostol al suveranismului cu accente pro-ruse, demonstrând că, în politică, orice este posibil, mai ales când vine vorba de redefinirea propriilor convingeri.
De la verde la roșu: metamorfoza neașteptată
În trecut, Călin Georgescu era recunoscut pentru angajamentul său față de ecologie, promovând politici de mediu și dezvoltare sustenabilă. Însă, odată cu intrarea sa în arenă politică, discursul său a suferit o transformare radicală. A început să critice vehement Uniunea Europeană și NATO, descriind scutul antirachetă din România drept o „rușine a diplomației” și afirmând că „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”.
Admirație pentru Est: Putin, un model de urmat?
Nu s-a oprit aici. Georgescu și-a exprimat deschis admirația față de liderul de la Kremlin, declarând că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara”.
Mai mult, a pus sub semnul întrebării legitimitatea Ucrainei ca stat, susținând că „Ucraina e un stat inventat”.Astfel de declarații ridică semne de întrebare cu privire la orientarea sa geopolitică și la interesele pe care le-ar putea servi în calitate de președinte al României.
Programul „Hrană, apă, energie”: o rețetă pentru izolare?
Planul său de guvernare, intitulat „Hrană, apă, energie”, propune un model economic bazat pe suveranism și distributism, promovând ideea că România ar trebui să se bazeze exclusiv pe resursele proprii.
Deși, la prima vedere, acest program pare să încurajeze autosuficiența, în contextul global actual, o astfel de abordare riscă să izoleze țara și să o priveze de beneficiile cooperării internaționale.
România la răscruce: între Vest și Est
Într-un moment în care România se confruntă cu provocări majore și trebuie să-și decidă viitorul prin vot, ascensiunea unui candidat cu astfel de viziuni ridică îngrijorări. În loc să consolideze parteneriatele strategice cu Occidentul, Călin Georgescu pare să propună o reorientare către Est, punând sub semnul întrebării angajamentele țării față de UE și NATO.
Un viitor incert sub conducerea lui Georgescu
Dacă ar ajunge președinte, Călin Georgescu ar putea conduce România pe un drum al incertitudinii, marcat de dezinformare și o posibilă apropiere de sfere de influență care nu împărtășesc valorile democratice ale țării. Într-o perioadă în care stabilitatea și claritatea direcției sunt esențiale, un astfel de viraj ideologic ar putea avea consecințe nefaste pentru viitorul României.
Coruptie
Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”
Călin Georgescu, eternul salvator auto-declarat al României, are un talent aparte de a stârni controverse. Cu un discurs pompos despre suveranitate și despre cum România trebuie „să se ridice din genunchi”, domnul Georgescu și-a croit o aură de simplu patriot modest. Dar dacă ne uităm mai atent, conturile „modeste” ale acestuia par să aibă mai multe dedesubturi decât o săpătură arheologică la Sarmizegetusa.
Suveranism cu gust de lux
În timp ce Călin Georgescu vorbește despre reîntoarcerea la valorile strămoșești și despre „reconstrucția spirituală” a României, este dificil să nu observăm o disonanță flagrantă între predica sa și realitatea financiară. Conform propriilor declarații, averea sa ar fi una modestă, dar parcă fiecare pas al său e acompaniat de un parfum de exclusivitate. Desigur, în viziunea sa, modestia se traduce printr-o opulență subtilă, poate chiar bine ascunsă în spatele unor structuri financiare de nepătruns.
Economia „tradițională” a viitorului
Planurile sale economice sunt un cocktail interesant de utopie și haos. Printre ideile care ar trebui să salveze România se numără reducerea dependenței de Uniunea Europeană și o întoarcere spre „autosuficiență”. Desigur, într-o lume globalizată, unde crizele economice sunt interdependente, această strategie pare mai degrabă o rețetă pentru un colaps rapid decât pentru prosperitate.
Un exemplu de clarviziune economică: Călin Georgescu își dorește un sistem bazat pe „suveranism economic”. În traducere liberă, acest lucru ar putea însemna abandonarea investițiilor externe și îmbrățișarea unei economii austere, în care cetățenii să se descurce cu ceea ce au, eventual să revină la troc.
Criza permanentă: o viziune de dreapta extremă
Deși promite stabilitate, planurile lui Georgescu nu fac decât să arunce România într-o incertitudine cronică. Atitudinea sa ascunsă și mesajele sale aparent mincinoase sugerează o eventuală direcționare spre izolare internațională. Citatul său preferat, „România va fi liberă doar când va renunța la dictatura Bruxelles-ului”, poate fi interpretat ca un pas către periferizarea țării.
Pe scurt, cu un lider precum Georgescu, economia României ar deveni un experiment cu final incert. Misterul conturilor „modeste” rămâne nerezolvat, dar ceea ce este clar e că promisiunile grandioase ascund o posibilă catastrofă națională. Să sperăm că visul său de a ajunge președinte nu se va transforma în coșmarul nostru colectiv.
-
Actualitateacum 2 zile
Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?
-
Actualitateacum 3 zile
Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara
-
Actualitateacum 22 de ore
Care sunt factorii ce influențează deprinderea limbii engleze în copilărie? Descoperă alături de Novakid
-
Uncategorizedacum 2 zile
Turneul Internațional “Imagine Belle Epoque” Ianuarie 2025
-
Comunicateacum 2 zile
Secretele unei case ordonate: cum să minimizezi dezordinea fără efort
-
Comunicateacum 2 zile
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
-
Uncategorizedacum o zi
Studiu HONOR: aproape jumătate dintre tinerii din România se confruntă cu probleme financiare în ianuarie
-
Socialacum 2 zile
Există controale vamale pe traseul România-Anglia?