Ironii fine lansate de președintele CE la conferința de presă de după întâlnirea cu Viorica Dăncilă

0
1020

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a ironizat-o miercuri la Bruxelles, în conferința de presă după întâlnirea cu Viorica Dancila.Oficialul european a declarat că ” este vorba de al cincilea premier din România” cu care se întâlnește de la începutul mandatului său exprimându-și speranța că a „acest ciclu se va opri”.

În ultimii ani, președintele CE s-a întâlnit, în calitate de șef al Comisiei Europene, cu Victor Ponta, Dacian Cioloș, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și, astăzi, cu Viorica Dăncilă, în calitate de premieri ai României.

Printre subiectele abordate de aceștia în cadrul acestor discuții cruciale au stat pe ordinea de zi  și subiectul ce vizează pregătirea Președinției României la Consiliul UE, care va reprezenta o „responsabilitate mare, având în vedere bugetul”, după cum a punctat Jean-Claude Juncker.

În ceea ce privește justiția, Viorica Dăncilă a susținut și a fost de opinie că „libertatea justiției, în statul de drept” este un factor primordial și „trebuie luptat împotriva corupției”.

Iar „atunci când va exista o îndoială” aceasta trebuie  discutată „punctual, să nu discutăm la modul general, pentru a îndrepta ce îngrijorează la nivel european”, a mai adăugat premierul României Viorica Dăncilă.

De partea cealaltă, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că speră ca „în mandatul lui Jean-Claude Juncker să intrăm în Schengen și să se ridice MCV”.

„Pentru că nu e normal ca România să preia Președinția UE aflându-se sub sancțiuni”, a declarat Viorica Dăncilă.

În ciuda discursului în general pozitiv la adresa României şi a premierului Viorica Dăncilă, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, nu s-a putut abţine să nu arunce câteva ironii la adresa invitatei sale.

  Totodată, președintele Comisiei Europene a afirmat că a discutat cu premierul român despre statul de drept. „Am convingerea că se vor face eforturi pentru buna funcționare a sistemului judiciar”, a mai spus Juncker.
Sursa foto : http://google.com
Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor șef al platformei media  Criteriul Național
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here