Ai ramas fara bani? Iata ce trebuie sa stii inainte de a merge la casa de amanet!

0
592

Ai nevoie de bani pana la salariu? Sau, poate, un eveniment inopinat ti-a micsorat bugetul? Daca esti in cautarea unor sume de bani consistente, fara prea multe documente si rapid, de ce sa nu apelezi la serviciile unei case de amanet?

Nu doar ca este rapid, insa poti obtine chiar si 10.000 de lei, cu o perioada contractuala de pana la 2 luni, in functie de bunul pe care il oferi la casa de amanet. Firmele ce ofera servicii de amanet sunt tot mai cautate in zilele noastre, mai ales ca tot mai multi romani raman in pana de bani, iar procedurile bancare sunt birocratice si, de cele mai multe ori, nu se termina cu rezultatul scontat.

Daca ai un bun pe care vrei sa il amanetezi, ar fi bine sa cauti cu atentie casele de amanet, sa tii cont de perioada si conditiile contractuale, precum si de reputatia firmei. Ca sa nu ramai in pierdere, mai bine citeste acest articol si afla cum sa alegi casa de amanet potrivita.

In primul rand, ia in calcul seriozitatea casei de amanet. Daca nu ai niciun prieten care sa iti recomanda una, pe internet gasesti o multime de informatii cu privire la firmele de acest gen. Ar fi bine sa arunci un ochi si pe recenziile celor care au apelat la astfel de servicii si sa cauti firma pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. De preferat, alege case de amanet care au ai multe locatii, serioase si care sa respecte intocmai contractul ce il vei semna. Informeaza-te si cu privire la comisioanele practicate.

Perioada creditului. De preferat, alege sa oferi bunuri spre amanet pe care le poti recupera in timp scurt. Daca nu ai nevoie de toata suma, poti vorbi sa iti ofere doar banii de care ai nevoie, pentru a-ti fi mai usor la returnare. In caz contrar, daca suma este ridicata, ai avantajul unui comision mai mic, de 30 sau 60 de zile, in functie de politica firmei. Pentru o bijuterie, spre exemplu, poti primi pana la 80% din valoare, iar pentru pentru electronice, intre 30% si 50%.

Ce trebuie sa iei in calcul daca amanetezi bijuterii

In general, casele de amanet ofera pentru gramul de aur de 14K intre 105 si 108 lei, iar pentru cel de 18K pana la 136 de lei. Evident, suma difera si in functie de perioada contractului.

Totodata, ar fi bine sa iei in considerare si valoarea sentimentala a bijuteriei. Practic, odata semnat contractul de amanet, brokerul are dreptul sa iti vanda obiectul daca nu achiti suma primita sau ratele. Daca este vorba despre o bijuterie de familie, poate ar fi mai bine sa optezi pentru imprumutul de la prieteni sau rude. De aceea, inainte de a semna contractul asigura-te ca poti plati suma inapoi si ca nu va fi vanduta.

Pe langa bijuterii, casele de amanet mai accepta laptopuri, telefoane, aparate foto sau chiar automobile. Pretul de cumparare este la o treime din valoare, iar cel de vnzare este la jumatate fata de magazinele de specialitate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here