Connect with us

Coruptie

EXCLUSIV/LUCRĂTORII DIN TELECOMUNICAȚII ÎN MOARTE CLINICĂ! ABUZURI GRAVE IN SECTORUL TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI ȘI TELECOMUNICAȚII.

Publicat

pe

EXCLUSIV/LUCRĂTORII DIN TELECOMUNICAȚII ÎN MOARTE CLINICĂ! ABUZURI GRAVE IN SECTORUL TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI ȘI TELECOMUNICAȚII.

 BNS atrage inca o data atentia asupra abuzurilor si ilegalitatilor din Sectorul Tehnologia Informatiei si Telecomunicatii confirmand in totalitate dezvaluirile noastre.

ALIANȚA SINDICATELOR DIN TEHNOLOGIA INFORMAȚIILOR și COMUNICAȚII („ANTIC”), federație sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate din tehnologia informației și telecomunicații, afiliată la confederația reprezentativă național, BLOCUL NATIONAL SINDICAL și mandatată de către sindicatele afiliate: Sindicatul Liber din Telecomunicații („SL-TC”), Sindicatul Romtelecom, Sindicatul Independent Ericsson România („SIER”), Sindicatul Servicii Video & Conexe, Sindicatul Național din Tehnologia Informațiilor și Comunicații („SNTIC”), Sindicatul Comdata, Sindicatul Telecomunicații Alba, Sindicatul Liber Independent Telecomunicații „Bogdan Vodă” („SLITc”), Sindicatul Național Telecomunicații Mobile (”SNTM”), Sindicatul Virgil Sahleanu din Bacău, în numele salariaților, a membrilor de sindicat pe care îi reprezentăm, ATRAGE ATENȚIA ASUPRA ABUZURILOR DIN SECTORUL TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI ȘI TELECOMUNICAȚII.

Experimentele sociale ale reformei fiscale creează abuzuri din partea angajatorilor, ale multinaționalelor, care activează la nivelul sectorului din tehnologia informației și telecomunicații, doar lucrătorii fiind cei care suportă consecințele.

Abuzurile care au fost recent materializate prin neinițierea negocierilor colective, cât și prin faptul că, în ceea ce privește stabilirea OUG 79/2017, a sarcinii fiscale în cârcă lucrătorilor, angajatorii privați au înțeles să își maximizeze profitul și pe cale de consecință, să ”transfere parțial sau deloc contribuțiile angajaților, ori pentru o perioadă de timp determinată.

Totodată, „experimentele sociale pe români” au evidențiat sincope majore în reacțiile decizionale ale puterii politice, în dialogul social mimat de angajatorii privați și incapacitatea cu care instituțiile abilitate ale statului român înțeleg mai degrabă să acopere neregulile din domeniul negocierii contractelor colective de muncă sau a dreptului constituțional de asociere în sindicate, deși au toate pârghiile legale și instituționale prin care să protejeze lucrătorii de abuzurile angajatorilor.

Astfel, angajatorii au considerat să respecte parțial prevederile OUG 82/2017, în sensul că au stabilit doar întâlniri cu sindicatele cu scopul de informare despre hotărârile unilaterale decise pentru aplicarea reformei fiscale. Negocierea stabilită prin cadrul legal NU a avut loc, deci legea nu se aplică multinaționalelor și implicit nici apărării drepturilor lucrătorilor din cadrul acestora.

Mai mult, federația ANTIC și parte din afiliații săi au fost excluși de la ”negocieri, deși angajatorii au obligația legală a invitării ”tuturor părților îndreptățite, urmarea fiind faptul că lucrătorii dintr-un important sector economic au fost efectiv lăsați fără capacitate de apărare la experimentele unui întreg sistem politic și economic de succes”, care funcționează cu SALARIAȚI AFLAȚI ÎN MOARTE CLINICĂ!

Românii, cetățeni europeni, sunt astfel lipsiți de condițiile minime de apărare, de dreptul de reprezentare în fața puterii angajatorilor orientați către profitul generat exclusiv pentru companiile mamă și susținuți prin complicitatea, incompetența sau chiar indiferența instituțiilor abilitate ale statului român.

Cu asemenea experimente și tratamente, lucrătorii din telecomunicații sunt în MOARTE CLINICĂ!

În fapt, puterea politică legiferează, puterea multinaționalelor se impune prin decizii unilaterale, instituțiile abilitate ale statului român se prefac că funcționează și în tot acest timp vocile, viața și familiile lucrătorilor nu mai contează!

Federația ANTIC este în posesia documentelor din care rezultă fără dubiu faptul că angajatorii din sectorul de telecomunicații NU au acordat lucrătorilor sumele aferente ”transferului contribuțiilor, fluturașul de salariu fiind o dovadă elocventă și din care rezultă ABUZURILE SĂVÂRȘITE DE CĂTRE ANGAJATORI prin refuzul negocierii contractelor colective de muncă și impunerea sub condiție pentru semnarea actelor adiționale aplicabile la contractele individuale de muncă.

ABUZUL ESTE ÎNFĂPTUIT prin lipsirea de reprezentare a lucrătorilor de către sindicat, prin refuzul oricărei negocieri, implicit refuzul unui dialog social autentic.

ABUZUL ESTE ÎN FORMĂ CONTINUATĂ prin decizii unilaterale ale angajatorilor care se impun, atât sindicatelor, cât și salariaților în mod individual. ABUZUL ESTE ESCALADAT prin faptul ca angajatorul pretinde în actul adițional ca a negociat cu salariatul, când în realitate, acesta este obligat sa semneze orice document în forma elaborata de companie pentru simplul motiv de a-si păstra locul de muncă.

La atât se rezumă negocierea legal instituită prin cadrul dialogului social și respectarea drepturilor lucrătorilor din multinaționalele europene care au refuzat să majoreze salariul cu procentul aferent sarcinii fiscale stabilit cu 1 ianuarie 2018, respectiv 20,50%

Abuzurile menționate nu erau posibile dacă statul român s-ar fi îngrijit ca prin implementarea OUG 82/2017 sa stabilească, totodată, prin derogare de la prevederile Legii 62/2011, și modalitatea de negociere a actelor adiționale și/sau ale contractelor colective de muncă, dar și prin completarea cu instrumente de verificare și control.

OPINĂM CĂ ERAU SOLUȚII MULT MAI LA ÎNDEMÂNA GUVERNULUI ROMÂNIEI PENTRU A NU SE AJUNGE LA ABUZURI DIN PARTEA ANGAJATORILOR.

De aceea, în cel mai scurt timp se vor deschide conflicte de muncă individuale sau colective, în societățile care au înțeles să NU respecte legea, unde pe alocuri pot exista și încetări spontane ale lucrului și foarte posibil greve.

Totodată, luăm în calcul pichetarea angajatorilor, a magazinelor care deservesc clienții acestora, a instituțiilor responsabile de aceasta situație și informarea opiniei publice pentru solidarizarea cu lucrătorii români discriminați.

În solidaritate cu lucrătorii cărora nu le-au fost aplicate corespunzător prevederile reformei fiscale, păcăliți fiind prin micșorarea salariului net încasat în IANUARIE 2018 versus DECEMBRIE 2017, salariu rezultat din aceeași muncă prestată, cu același efort și timp de muncă alocat, luăm în calcul să renunțăm, împreună cu membrii noștri și familiile acestora, la serviciile sau produsele oferite de companiile care în felul acesta își desconsideră voit proprii salariați

Pe cale de consecință, vom proceda la întocmirea unor liste cu produsele și serviciile oferite de angajatorii care nu înțeleg să își respecte lucrătorii, totodată si liste cu Inspectoratele Teritoriale de Muncă ineficiente sau incapabile instituțional, liste care se vor actualiza ori de cate ori este necesar, cu aceia care vor înțelege să NU respecte cadrul legal instituit din domeniul relațiilor de muncă și/sau a sănătății și securității în muncă sau cadrul unui dialog social veritabil și transparent, care trebuie sa se realizeze în interesul părților și nu doar corelat la interesele de afaceri pentru un profit unilateral.

SOLICITĂM PUTERII POLITICE SĂ SE IMPLICE ACTIV ÎN APĂRAREA DREPTURILOR ȘI DEMNITĂȚII TUTUROR LUCRĂTORILOR ROMÂNI, FĂRĂ DISCRIMINARE!

  Președinte BNS,

  DUMITRU COSTIN

Mai mult, SNTM,  prin prezenta, în baza Art. 1 si Art. 2 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 prin care “Curtea Constituțională asigură controlul constituționalității legilor, a tratatelor internaționale, a regulamentelor Parlamentului și a ordonanțelor Guvernului.”, în temeiul Art. 146, lit. (d) din Constituția României și ale Art. 29-33 din Legea nr. 47/1992, formulează EXCEPȚIA DE NECONSTITUȚIONALITATE în ce privește punctele 40 – 91 din O.U.G. nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial nr. 885 din 10.11.2017… (Cerasela N.).

 

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coruptie

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

Publicat

pe

De

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

România, partea fără sens. Simple posibilități:

Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai Registrului Auto Român, să fi înmatriculat un număr mare de autovehicule furate, în cunoștință de cauză.

Este posibil ca autovehiculelor de la punctul 1 să le fi fost schimbată culoarea înainte de comercializare.

Este posibil ca un număr semnificativ de angajați ai Registrului Auto Român să fi emis certificate de autenticitate pentru autovehicule furate, în perioada prevăzută de lege.

Este posibil ca Registrul Auto Român să fi autorizat un număr semnificativ de service-uri auto care nu îndeplineau normele.

Este posibil ca legislația României să nu acopere satisfăcător problemele din domeniul tranzacțiilor auto legale/ilegale.

Este posibil ca, în târgul auto Vitan-Bârzești și în alte târguri auto din țară, să se fi vândut, de-a lungul timpului, un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.

Este posibil ca pe site-urile de anunțuri, de pe internet, să se fi vândut un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.

Un articol de Vlad Stoica

Citește mai mult despre posibile abuzuri și cazuri de corupție în cadrul Poliției Române, dând click pe acest text

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Coruptie

De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est

Publicat

pe

De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est

Călin Georgescu, cândva un fervent susținător al ecologiei și dezvoltării durabile, a reușit să surprindă pe toată lumea cu o piruetă ideologică demnă de un acrobat politic desăvârșit. Din militant al protecției mediului, s-a transformat într-un apostol al suveranismului cu accente pro-ruse, demonstrând că, în politică, orice este posibil, mai ales când vine vorba de redefinirea propriilor convingeri.

De la verde la roșu: metamorfoza neașteptată

În trecut, Călin Georgescu era recunoscut pentru angajamentul său față de ecologie, promovând politici de mediu și dezvoltare sustenabilă. Însă, odată cu intrarea sa în arenă politică, discursul său a suferit o transformare radicală. A început să critice vehement Uniunea Europeană și NATO, descriind scutul antirachetă din România drept o „rușine a diplomației” și afirmând că „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”.

Admirație pentru Est: Putin, un model de urmat?

Nu s-a oprit aici. Georgescu și-a exprimat deschis admirația față de liderul de la Kremlin, declarând că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara”.

Mai mult, a pus sub semnul întrebării legitimitatea Ucrainei ca stat, susținând că „Ucraina e un stat inventat”.Astfel de declarații ridică semne de întrebare cu privire la orientarea sa geopolitică și la interesele pe care le-ar putea servi în calitate de președinte al României.

Programul „Hrană, apă, energie”: o rețetă pentru izolare?

Planul său de guvernare, intitulat „Hrană, apă, energie”, propune un model economic bazat pe suveranism și distributism, promovând ideea că România ar trebui să se bazeze exclusiv pe resursele proprii.

Deși, la prima vedere, acest program pare să încurajeze autosuficiența, în contextul global actual, o astfel de abordare riscă să izoleze țara și să o priveze de beneficiile cooperării internaționale.

România la răscruce: între Vest și Est

Într-un moment în care România se confruntă cu provocări majore și trebuie să-și decidă viitorul prin vot, ascensiunea unui candidat cu astfel de viziuni ridică îngrijorări. În loc să consolideze parteneriatele strategice cu Occidentul, Călin Georgescu pare să propună o reorientare către Est, punând sub semnul întrebării angajamentele țării față de UE și NATO.

Un viitor incert sub conducerea lui Georgescu

Dacă ar ajunge președinte, Călin Georgescu ar putea conduce România pe un drum al incertitudinii, marcat de dezinformare și o posibilă apropiere de sfere de influență care nu împărtășesc valorile democratice ale țării. Într-o perioadă în care stabilitatea și claritatea direcției sunt esențiale, un astfel de viraj ideologic ar putea avea consecințe nefaste pentru viitorul României.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Coruptie

Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”

Publicat

pe

Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”

Călin Georgescu, eternul salvator auto-declarat al României, are un talent aparte de a stârni controverse. Cu un discurs pompos despre suveranitate și despre cum România trebuie „să se ridice din genunchi”, domnul Georgescu și-a croit o aură de simplu patriot modest. Dar dacă ne uităm mai atent, conturile „modeste” ale acestuia par să aibă mai multe dedesubturi decât o săpătură arheologică la Sarmizegetusa.

Suveranism cu gust de lux

În timp ce Călin Georgescu vorbește despre reîntoarcerea la valorile strămoșești și despre „reconstrucția spirituală” a României, este dificil să nu observăm o disonanță flagrantă între predica sa și realitatea financiară. Conform propriilor declarații, averea sa ar fi una modestă, dar parcă fiecare pas al său e acompaniat de un parfum de exclusivitate. Desigur, în viziunea sa, modestia se traduce printr-o opulență subtilă, poate chiar bine ascunsă în spatele unor structuri financiare de nepătruns.

Economia „tradițională” a viitorului

Planurile sale economice sunt un cocktail interesant de utopie și haos. Printre ideile care ar trebui să salveze România se numără reducerea dependenței de Uniunea Europeană și o întoarcere spre „autosuficiență”. Desigur, într-o lume globalizată, unde crizele economice sunt interdependente, această strategie pare mai degrabă o rețetă pentru un colaps rapid decât pentru prosperitate.

Un exemplu de clarviziune economică: Călin Georgescu își dorește un sistem bazat pe „suveranism economic”. În traducere liberă, acest lucru ar putea însemna abandonarea investițiilor externe și îmbrățișarea unei economii austere, în care cetățenii să se descurce cu ceea ce au, eventual să revină la troc.

Criza permanentă: o viziune de dreapta extremă

Deși promite stabilitate, planurile lui Georgescu nu fac decât să arunce România într-o incertitudine cronică. Atitudinea sa ascunsă și mesajele sale aparent mincinoase sugerează o eventuală direcționare spre izolare internațională. Citatul său preferat, „România va fi liberă doar când va renunța la dictatura Bruxelles-ului”, poate fi interpretat ca un pas către periferizarea țării.

Pe scurt, cu un lider precum Georgescu, economia României ar deveni un experiment cu final incert. Misterul conturilor „modeste” rămâne nerezolvat, dar ceea ce este clar e că promisiunile grandioase ascund o posibilă catastrofă națională. Să sperăm că visul său de a ajunge președinte nu se va transforma în coșmarul nostru colectiv.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Care sunt factorii ce influențează deprinderea limbii engleze în copilărie? Descoperă alături de Novakid Care sunt factorii ce influențează deprinderea limbii engleze în copilărie? Descoperă alături de Novakid
Actualitateacum 22 de ore

Care sunt factorii ce influențează deprinderea limbii engleze în copilărie? Descoperă alături de Novakid

Viața de părinte constituie o călătorie plină de bucurii, incertitudini și provocări, mai ales când vine vorba despre educația oferită...

Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună? Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?
Actualitateacum 2 zile

Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?

Atunci când vine vorba de restaurarea unui dinte pierdut, mulți se întreabă dacă ar trebui să opteze pentru o proteză...

Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara
Actualitateacum 3 zile

Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara

Livingul este inima unei locuințe, spațiul în care familia se adună pentru momente de relaxare sau în care primești oaspeții...

5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public 5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public
Actualitateacum 3 zile

5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public

Planificarea unei vacanțe reușite începe cu alegerea celor mai practice soluții de transport. Închirierea unei mașini poate transforma complet experiența...

3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă 3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă
Actualitateacum 6 zile

3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă

Produse originale care sunt necesare în diverse ramuri industriale nu sunt disponibile tot timpul în magazinele de profil. Acestea provin...

Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald
Actualitateacum 6 zile

Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald

Pe măsură ce temperaturile cresc și zilele devin mai lungi, este important să îți pregătești mașina pentru condițiile specifice sezonului...

Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară
Actualitateacum o săptămână

Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară

Reporter: Ce v-a inspirat să scrieți această lucrare? Aurelian Buliga-Ștefănescu: Scrierea acestei lucrări a fost un proces inspirat de multiple...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro