Coruptie
EXCLUSIV/Aflarea în treabă la Politia Locala Ploiesti/ Comportament aberant şi şicanatoriu / provocator al conducerii Politiei Locale Ploiesti

De la domnul Primar al municipiului Ploieşti, ADRIAN DOBRE, nu mai avem niciun licăr de speranţă că va restabili legalitatea şi decenţa la Poliţia Locală Ploieşti. Dânsul se complace într-o mlaştină călduţă, însă urât mirositoare, încă de la preluarea mandatului de ales local.
Directorul general adjunct al Politiei Locale Ploiesti, VAIDA ADRIAN si directorul general adjunct, PITARIU PAULA MARIA au clocit doua zile o „DECIZIE” inutila, redundanta si ilegala, pe baza carora vor sa le inchida gura angajatilor contestatari!
Este un lucru îndeobşte acceptat, ba chiar dovedit cu prisosinţă în multe situaţii din viaţă şi din activitatea profesională: trăind lângă un om rău, mult timp, toate legăturile tale cu o anumită realitate se rup.
Rău este să te obișnuiești cu răul, dar, în același timp, câtă satisfacție îți dă dominarea acestuia! Cei care îl dreg, cumva, și îl țin într-un echilibru ce ar dispărea dacă nu s-ar găsi oamenii buni să-l suporte pentru protecția altora din preajma celui rău, adică cei care înghit tot disconfortul generat de manifestarea răului, devin înțelepții de care avem nevoie peste tot; sunt mereu în alertă, găsesc tot timpul soluții pentru a anula un rău cu bine, sunt de folos acolo unde răul ar putea fi singur și discreționar.
Nostalgicii după rău sunt cei care nu vor reuși niciodată să se desprindă de realitățile dure care i-au făcut mai puternici, mai înțelegători, precum și cei care nu se vor adapta niciodată la o viață ușoară. Este adevărat, aceştia sunt, cu siguranţă, şi cei mai triști. Mai subzistă o întrebare: rău cu rău s-ar putea anula reciproc? Răspunsul nostru este că nu, în viață nu este ca în matematică; altele sunt regulile! Pe de altă parte, să spunem că, pe timp limitat şi până la un anumit nivel răul este, vorba proverbului, necesar! Binele nu ar fi atât de evident, în
absența răului, și nici n-ar mai fi atât de folositor pentru că nu ar mai avea ce să facă; răul strică pentru ca binele să poată să repare, să facă ceva creator.
E nevoie să râzi dar să și plângi, stări necesare vieții în care lupta dintre bine și rău este motorul evoluției.
De ce v-am deranjat cu această introducere cam alungită? Pentru că suntem într-o dilemă: ce ne facem cu situaţia de la Poliţia Locală Ploieşti, unde unui rău (Carmen Gheorghe) a luat două rele, una mai mare decât cealaltă (Adrian Vaida si Pitariu Paula Maria)?! Chiar dacă pentru scurt timp!
Cvasi-totalitatea poliţiştilor locali au intrat într-o stare de maxim discomfort deoarece, conducerea unităţii este asigurată de cei doi directori generali adjuncţi, rachetistul hărţuitor sexual, VAIDA ADRIAN, şi balerina tupeistă PITARIU PAULA. Reprezentarea este ceva de genul: ’raţi ai dracu’, ati ramas cu noi!
Multora le vine greu să nu înceapă un “jihad” împotriva comportamentului aberant şi şicanatoriu / provocator al acestora.
„Expresia „aflarea în treabă la români” îi aparţine lui Petre Ţuţea. Am auzit-o la începutul anilor ’90 într-un interviu pe care i l-a acordat domnului Liiceanu. Bătrînul lucid a intuit una dintre problemele neamului românesc. Ne place să ne băgăm în orice este, ori inevitabil va deveni inutil şi să atingem nivelul maxim de incompetenţă în problemele demult abordate si rezolvate de altii, ori in chestiuni periferice, neesentiale, fara vreo valoare in economia intregului, ba mai mult, pe care dorim să le probăm cu fapta cel mai puţin.
„Aflarea în treabă” nu este totuna cu treaba însăşi. Aflarea în treabă este periferică şi exterioară lucrării în sine, de exemplu, in cazul care va urma, exterioara managementului propriu-zis, concret, gestionarii efective si eficiente a problematicii unitatii.
Aflare în treabă s-a extins de o vreme încoace, mai precis din vara trecută şi peste Politia Locala Ploiesti. Metaforic vorbind, unii care n-au săpat niciodată şanţul ne ţin teoria lopeţii „inima lui Stalin” (numai cei care au fost pe şantier înţeleg conceptul) şi a tîrnăcopului cu coada scurtă.
„Datul cu părerea” proprie sau a altuia şi cu „aflarea în treabă” sunt nu numai „detrimentale” şi neavenite pentru cultivarea unui spaţiu cat de cat intelectual decent şi responsabil în munca politistilor locali, in intreaga activitate a unei institutii publice a administratiei locale, bugetata generos de ploiesteni, ci sunt cu totul toxice pentru împlinirea şi aducerea în fiinţă a misiunilor incredintate acestei unitati prin lege si prin regulamentul propriu de organizare si functionare.
Ziceam, intr-un articol anterior, ca Petre Tutea chiar si-a dorit sa scrie o lucrare de doctorat cu tema „Arta aflarii in treaba la români” si ca a murit cu frustrarea ca nu a apucat sa o realizeze. Noi zicem ca Tutea poate sa-si doarma linistit somnul de veci, teza de doctorat la care visa se scrie singura, sub ochii nostri, mai peste tot, dar cu osebire in faptele celor doi directori de la Politia Locala Ploiesti.
Ca sa se afle in treaba (dar numai ca sa se afle in treaba, deoarece un alt motiv, sigur nu au avut), cei doi au “conceput” Decizia nr 11/26.02.2018:
Incepand cu data de 26.02.2018 (dar are numarul de inregistrare 51 din data de 27.02.2018, stilul acestor „specialisti”), personalul institutiei are urmatoarele obligatii:
- salariatii Politiei Locale Ploiesti au obligatia de a intocmi raport individual de activitate.Acesta va fi predat sefului ierarhic superior in vederea avizarii, pana la ora 09.00 in ziua de luni pentru saptamana anterioara;
- Fiecare sef serviciu/birou va intocmi lunar un Raport de analiza a activitatii personalului din subordine, care va fi predat la Biroul Relatii cu Publicul, Comunicare si Managementul Calitatii;
- Exista un exces de reglementare, o „supra-reglementare
In primul rand, exista un cadru normativ clar si suficient conferit de:
– Legea nr. 155/2010 privind infiintarea Politiei Locale;
– Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici;
– Hotărârea Guvernului României nr. 1332/29.12.2010 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale;
– Hotărârea Consiliului Local Ploiesti nr. 62 din 26 februarie 2015 de aprobare a REGULAMENTULUI DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL POLIŢIEI LOCALE A MUNICIPIULUI PLOIEŞTI;
– REGULAMENTUL DE ORDINE INTERNA AL POLITIEI LOCALE A MUNICIPIULUI PLOIESTI (daca nu exista, este grav!!);
– Contractul colectiv de munca si, pentru salariatii angajati in baza Codului muncii, contractul individual de munca;
– Fisa postului pentru fiecare angajat cu contract individual de munca sau functionar public, care trebuie sa prevada atributii, sarcini, competente, indatoriri si drepturi .
- De unde rezulta obligatiile insirate aleatoriu si fara noima in motivarea de la inceputul „DECIZIEI”? Sunt cuprinse acestea in actele normative insirate?
- Aceste prevederi sunt aberante si inaplicabile (pe tura de patrulare se pleaca in echipa de cate doi politisti locali-atat la „talpa” cat si de la control, deci acestia separat ar trebui sa intocmeasca un raport zilnic de activitate, separat, fara sa copieze unul de la altul, dupa ce au stat in tura, frig si au mers pe jos, ca doar bani de combustibil nu mai exista pentru conducerea ipocrita a institutiei, ci doar pentru matrapazlâcurile lor).
Maculatura si pierderea timpului ca asa vor doi pierde „vara” din conducerea Politiei Locale Ploiesti.
In fapt, după ce ne-a aburit cu principiul transparenței funcției publice aplicabil și polițiștilor locali din Ploiești, nenea Vaida Adrian si “tupeista” Pitariu Paula Maria ne arată, în drept, care e scopul deciziei sale unilaterale:
- Unii angajați ai Poliției locale Ploiești au „dat pe țeavă” ce și pe cine nu trebuia la Incisiv de Prahova, a arătat publicului „pe cine nu trebuia”);
- Ca să preîntâmpine „alte evenimente nedorite” iar angajații Poliției Locale să nu mai scape informațiile „în păpușoi”, neicușorul Vaida Adrian si “tupeista” Paula Maria Pitariu s-au gândit ei că e indicat ca fiecare subaltern să scrie cu mânuța lui ceva pe care apoi, să corecteze/modifice/anuleze. De ce? în cazul în care „scapă o informație”, se acoperă cu ceea ce e scris în „raportul de activitate”, adică: „informația/fapta nu se confirmă”!
Acum înțelegeți de unde atâta transparență pe acesti funcționărași locali, Vaida Adrian si Pitariu Paula Maria? De frică să nu mai apară în mass-media ilegalitățile lor și apropiaților, vrea să controleze informația pentru a o manipula/denatura! (Cerasela N.).
Cine este Pitariu Paula Maria, director general adjunct al Politiei Locale Ploiesti:
Cine este Adrian Vaida, director general adjunct al Politiei Locale Ploiesti:
https://www.incisivdeprahova.ro/2017/04/08/adrian-vaida-si-cuceririle-sale-de-don-juan-decrepit/
Pentru curiosi, rugam sa accesati arhiva ziarului.
Coruptie
România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

România, partea fără sens. Simple posibilități:
Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai Registrului Auto Român, să fi înmatriculat un număr mare de autovehicule furate, în cunoștință de cauză.
Este posibil ca autovehiculelor de la punctul 1 să le fi fost schimbată culoarea înainte de comercializare.
Este posibil ca un număr semnificativ de angajați ai Registrului Auto Român să fi emis certificate de autenticitate pentru autovehicule furate, în perioada prevăzută de lege.
Este posibil ca Registrul Auto Român să fi autorizat un număr semnificativ de service-uri auto care nu îndeplineau normele.
Este posibil ca legislația României să nu acopere satisfăcător problemele din domeniul tranzacțiilor auto legale/ilegale.
Este posibil ca, în târgul auto Vitan-Bârzești și în alte târguri auto din țară, să se fi vândut, de-a lungul timpului, un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Este posibil ca pe site-urile de anunțuri, de pe internet, să se fi vândut un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Un articol de Vlad Stoica
Citește mai mult despre posibile abuzuri și cazuri de corupție în cadrul Poliției Române, dând click pe acest text
Coruptie
De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est

Călin Georgescu, cândva un fervent susținător al ecologiei și dezvoltării durabile, a reușit să surprindă pe toată lumea cu o piruetă ideologică demnă de un acrobat politic desăvârșit. Din militant al protecției mediului, s-a transformat într-un apostol al suveranismului cu accente pro-ruse, demonstrând că, în politică, orice este posibil, mai ales când vine vorba de redefinirea propriilor convingeri.
De la verde la roșu: metamorfoza neașteptată
În trecut, Călin Georgescu era recunoscut pentru angajamentul său față de ecologie, promovând politici de mediu și dezvoltare sustenabilă. Însă, odată cu intrarea sa în arenă politică, discursul său a suferit o transformare radicală. A început să critice vehement Uniunea Europeană și NATO, descriind scutul antirachetă din România drept o „rușine a diplomației” și afirmând că „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”.
Admirație pentru Est: Putin, un model de urmat?
Nu s-a oprit aici. Georgescu și-a exprimat deschis admirația față de liderul de la Kremlin, declarând că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara”.
Mai mult, a pus sub semnul întrebării legitimitatea Ucrainei ca stat, susținând că „Ucraina e un stat inventat”.Astfel de declarații ridică semne de întrebare cu privire la orientarea sa geopolitică și la interesele pe care le-ar putea servi în calitate de președinte al României.
Programul „Hrană, apă, energie”: o rețetă pentru izolare?
Planul său de guvernare, intitulat „Hrană, apă, energie”, propune un model economic bazat pe suveranism și distributism, promovând ideea că România ar trebui să se bazeze exclusiv pe resursele proprii.
Deși, la prima vedere, acest program pare să încurajeze autosuficiența, în contextul global actual, o astfel de abordare riscă să izoleze țara și să o priveze de beneficiile cooperării internaționale.
România la răscruce: între Vest și Est
Într-un moment în care România se confruntă cu provocări majore și trebuie să-și decidă viitorul prin vot, ascensiunea unui candidat cu astfel de viziuni ridică îngrijorări. În loc să consolideze parteneriatele strategice cu Occidentul, Călin Georgescu pare să propună o reorientare către Est, punând sub semnul întrebării angajamentele țării față de UE și NATO.
Un viitor incert sub conducerea lui Georgescu
Dacă ar ajunge președinte, Călin Georgescu ar putea conduce România pe un drum al incertitudinii, marcat de dezinformare și o posibilă apropiere de sfere de influență care nu împărtășesc valorile democratice ale țării. Într-o perioadă în care stabilitatea și claritatea direcției sunt esențiale, un astfel de viraj ideologic ar putea avea consecințe nefaste pentru viitorul României.
Coruptie
Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”

Călin Georgescu, eternul salvator auto-declarat al României, are un talent aparte de a stârni controverse. Cu un discurs pompos despre suveranitate și despre cum România trebuie „să se ridice din genunchi”, domnul Georgescu și-a croit o aură de simplu patriot modest. Dar dacă ne uităm mai atent, conturile „modeste” ale acestuia par să aibă mai multe dedesubturi decât o săpătură arheologică la Sarmizegetusa.
Suveranism cu gust de lux
În timp ce Călin Georgescu vorbește despre reîntoarcerea la valorile strămoșești și despre „reconstrucția spirituală” a României, este dificil să nu observăm o disonanță flagrantă între predica sa și realitatea financiară. Conform propriilor declarații, averea sa ar fi una modestă, dar parcă fiecare pas al său e acompaniat de un parfum de exclusivitate. Desigur, în viziunea sa, modestia se traduce printr-o opulență subtilă, poate chiar bine ascunsă în spatele unor structuri financiare de nepătruns.
Economia „tradițională” a viitorului
Planurile sale economice sunt un cocktail interesant de utopie și haos. Printre ideile care ar trebui să salveze România se numără reducerea dependenței de Uniunea Europeană și o întoarcere spre „autosuficiență”. Desigur, într-o lume globalizată, unde crizele economice sunt interdependente, această strategie pare mai degrabă o rețetă pentru un colaps rapid decât pentru prosperitate.
Un exemplu de clarviziune economică: Călin Georgescu își dorește un sistem bazat pe „suveranism economic”. În traducere liberă, acest lucru ar putea însemna abandonarea investițiilor externe și îmbrățișarea unei economii austere, în care cetățenii să se descurce cu ceea ce au, eventual să revină la troc.
Criza permanentă: o viziune de dreapta extremă
Deși promite stabilitate, planurile lui Georgescu nu fac decât să arunce România într-o incertitudine cronică. Atitudinea sa ascunsă și mesajele sale aparent mincinoase sugerează o eventuală direcționare spre izolare internațională. Citatul său preferat, „România va fi liberă doar când va renunța la dictatura Bruxelles-ului”, poate fi interpretat ca un pas către periferizarea țării.
Pe scurt, cu un lider precum Georgescu, economia României ar deveni un experiment cu final incert. Misterul conturilor „modeste” rămâne nerezolvat, dar ceea ce este clar e că promisiunile grandioase ascund o posibilă catastrofă națională. Să sperăm că visul său de a ajunge președinte nu se va transforma în coșmarul nostru colectiv.
-
Politicaacum o zi
Interviu exclusiv cu Nicușor Dan, candidat la președinția României: „Constanța are un potențial uriaș, dar corupția blochează tot!”
-
Actualitateacum 3 zile
Cum recunoaștem febra aftoasă la vaci, oi, capre și porci. „Boala nu afectează omul, dar produce pagube economice importante”
-
Actualitateacum 3 zile
Sporadele, paradisul secret al Greciei: insulele autentice cu peisaje de vis, plaje sălbatice și fără aglomerație
-
Actualitateacum 2 zile
Ce se întâmplă când renunți la zahăr timp de o lună. Descoperiri surprinzătoare și sfaturile specialiștilor
-
Actualitateacum o zi
Sistemul a zis: ,,Mai dați-mi timp, nu vreau să mă schimb!”
-
Actualitateacum 2 zile
Silviu Predoiu, fost șef SIE, și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale din luna mai
-
Actualitateacum o zi
Cod galben de viscol până marţi şi de lapoviţă şi ninsoare, până joi. Harta zonelor unde se întoarce iarna
-
Actualitateacum 2 zile
Plamanii – indeplinesc cea mai importanta functie