Connect with us

Actualitate

Oamenii de știință confirmă faptul că temperaturile din zona arctică sunt cu 20 de grade peste cele normale

Publicat

pe

Oamenii de știință confirmă faptul că temperaturile din zona arctică sunt cu 20 de grade peste cele normale

Încălzirea din zona arctică a alarmat întreaga comunitate a oamenilor de știință. Creșterea temperaturii aerului din această perioadă a coincis cu un nou record înregistrat la sfîrșitul acestei luni, fapt ce dovedește că omenirea se confruntă cu un  fenomen ieșit din comun. Cu toate acestea, experții avertizează că evenimentul de încălzire nu este unul fără precedent dar poate cauza multiple dezechilibre în viitor.

Un val de căldură nefiresc și pe deplin alarmant în timpul iernii fără soare din Arctica a provocat și continuă să stîrnească ultimele valuri de viscole în Europa . Acest fenomen ieșit din comun forțează oamenii de știință să-și reconsidere și previziunile cele mai pesimiste în cadrul mult discutat al problemelor schimbărilor climatice.

Deși se poate dovedi a fi un eveniment ciudat, preocuparea principală se leagă de faptul că încălzirea globală erodează  vortexul polar, în timp ce vânturile puternice odată izolate s-au extins destul de departe de nordul înghețat.

Conform specialiștilor americani, Polul Nord nu primește lumina soarelui decât  în luna martie, dar un influx de aer cald a împins temperaturile în Siberia cu până la aproximativ 35 de grade peste media istorică în această lună. Groenlanda a experimentat deja peste 60 de ore de îngheț, iar de la începutul acestui 2018 s-au produs acest fenomen de trei ori , contabilizat în numărul de ore, fiind de tot atîtea ori mai mult decât ​​în anii precedenți.

Observatorii pasionați de climatologie dar  și oamenii de știință au descris ceea ce se întâmplă ca fiind „nebunesc”, „ciudat” sau „pur și simplu șocant”. „Aceasta este o anomalie printre anomalii. Este destul de departe în afara intervalului istoric pe care îl îngrijorează – este o sugestie că există și alte surprize în timp ce vom continua să dărâmăm fiara furioasă care este climatul nostru „, a declarat Michael Mann, directorul Centrului de Științe a Sistemului Pământ de la Universitatea de Stat din Pennsylvania. „Arctica a fost întotdeauna privită ca un tărâm stabil și neprietenos . Dar, din cauza vortexului care amplifică încălzirea cauzată de om în regiunea respectivă,trimite un avertisment clar.”

Domnia sa a prezentat și a dat publicității o fotografie ce ilustrează procesul de încălzire , din anul 2011 pînă în anul 2016.

Un articol apărut în 2016 în ediția electronică a BBC News, a confirmat tot acest proces și a prezentat cum anume temperaturile din noiembrie și decembrie au fost cu peste 5 grade mai mari decât media normala. Iar acest lucru se întampla, după ce în vara anului 2016,omenirea a avut parte de o vară aridă care a determinat nivelul cel mai de jos al gheții mării arctice, observat vreodată de sateliși.

Demnă de remarcat a fost la acea vreme declarația domnului doctor  Friederike Otto, cercetător la Institutul pentru Schimbarea Mediului de la Oxford, care amintea că in timpurile pre-industriale “un val de căldura precum acesta ar fi fost extrem de rar, fiind ațteptat să se producă așa ceva o data la 1000 de ani”.

Graficele confirmă fluctuațiile în prezent

Deși majoritatea titlurilor din mass-media internațională a ultimelor zile s-a concentrat pe vremea neobișnuit de rece din Europa, totul fiind redat lejer, îngrijorarea oamenilor de specialitate, a cercetătorilor se leagă de aspectul că nu este atât de aproape o revenire liniștită la iernile obișnuite, ci mai degrabă o deplasare a ceea ce ar trebui să se întâmple mai departe spre nord .

La cea mai nordică stație meteorologică din lume – Cape Morris Jesup, din vârful al Groenlandei ,temperaturile recente au fost, uneori, mai calde decât la Londra și Zurich, care sunt la mii de kilometri înspre sud. Deși vârful de temperatură s-a înregistrat recent la o temperatură pozitivă de  6.1 grade Celsius care s-a și menținut aproape pe parcursul zilei de duminică 25 februarie, aceasta nu a fost chiar recordul în materie, deoarece în cele două ocazii anterioare (din anii 2011 și 2017), maximele au durat numai câteva ore înainte de a reveni la media istorică.

Săptămâna trecută au existat 10 zile de îngheț pentru cel puțin o parte a zilei la această stație meteorologică, la doar 440 de mile situată în apropierea polului nordic. „Varierile de temperatură nu fac parte din modelele meteorologice normale – ceea ce a fost neobișnuit în legătură cu acest eveniment, este că a persistat atât de mult și că a fost atât de cald”, a declarat Ruth Mottram de la Institutul meteorologic danez. „Revenim la sfârșitul anilor 1950, unde cel puțin nu am mai înregistrat astfel de temperaturi ridicate în zona arctică”.

Cauza și semnificația acestei creșteri ascuțite sunt acum controlate. Temperaturile fluctuează adesea în regiunea arctică, datorită forței sau slăbiciunii vârtejelor polare, cercului vânturilor – inclusiv a acestor curenți ajută la deplasarea maselor de aer mai calde și la menținerea regiunii în normele climatologice cunoscute. Pe măsură ce acest câmp de forță natural fluctuează, au existat multe anomalii, cu acele recorduri de temperatură menționate anterior, care au generat diagramele istorice ale vremii de iarnă din Arctica să semene cu o electrocardiogramă.

                                       

Dar vârfurile maxime ale temperaturilor ce devin din ce în ce mai frecvente și mai îndelungate. Totuși, fenomenul produs în această lună a întrecut orice fel de imaginație.

„În 50 de ani de reconstrucții arctice, evenimentul actual al acestei încălziri este unul dintre cele cel mai intense, cât și unul dintre cele mai lungi evenimente de încălzire observate în timpul iernii”, a declarat Robert Rohde, un important om de știință al Berkeley Earth, o organizație non-profit dedicată științei climatologice.

Întrebarea este dacă acest lucru semnalează o slăbire sau o prăbușire a vortexului polar, o deplasare anormală a  vânturilor puternice care păstrează frigul arctic prin deflectarea altor mase de aer. Viteza depinde de diferența de temperatură dintre zona arctică și latitudinile medii, dar acest decalaj se micșorează deoarece polul se încălzește mai repede decât oriunde pe Pământ.

În timp ce temperaturile medii anuale au crescut cu mai mult de un grad celsius , încălzirea  mai aproape de 3 grade celsius provoacă fenomenul de topire a masei de gheață. Potrivit NASA, gheața din Marea Arctică scade acum cu un procent de 13,2%, odată la zece ani, determinînd creșterea nivelului oceanelor  și mai ales producerea de temperaturi ridicate pe tot globul.

Unii oameni de știință au vorbit  despre o ipoteză cunoscută sub numele de „încălzirea arctică și  continentele reci”, deoarece vortexul polar devine mai puțin stabil și determină deplasarea aerului cald și ăndepărtarea fronturilor mai reci, cum ar fi cele cunoscute  din Marea Britanie și Europa de Nord.

Domnul Robert Rohde a observat că această teorie rămâne controversată și nu este evidentă în toate modelele climatice, dar modelele de temperatură din acest an au fost în concordanță cu această prognoză sumbră. Pe termen lung, Rohde se așteaptă la mai multe variații. „Pe măsură ce se încălzește atît de rapid zona arctică, ne putem aștepta ca anii viitori să ne aducă și mai multe exemple de vreme fără precedent”.

Jesper Theilgaard, un meteorolog cu experiență de 40 de ani și fondatorul site-ului Climate Dissemination a declarat că tendințele recente sunt în afara evenimentelor de încălzire produse anterioare. „Fără îndoială, aceste evenimente de încălzire aduc probleme oamenilor și naturii. Schimbarea  determinată de ploi și zăpezi ,topirea și înghețul fac suprafața înghețată și, prin urmare, este dificil pentru animale să găsească ceva de mâncare. Condițiile de viață pe o asemenea vreme schimbătoare sunt foarte dificile. ”

Alți oameni de știință au avertizat că este prematur să vedem acest lucru ca o deplasare majoră de la previziuni. „Creșterile actuale de aproape  20 de grade Celsius sau mai mult decât temperaturile  medii din regiunea arctică sunt aproape sigur determinate, în mare parte, de variabilitatea naturală”, a spus Zeke Hausfather de la institutul american Berkeley Earth.

„În timp ce acestea au fost amplificate de tendința de încălzire subliniată, nu avem dovezi clare că factorii (care determină variabilitatea în zona arctică), pe termen scurt vor crește într-o lume a încălzirii. Dacă se întâmplă ceva, modelele climatice sugerează contrariul, iar iernile la mare latitudine vor fi puțin mai variabile pe măsură ce lumea se încălzește „.

Deși este prea devreme să aflăm dacă proiecțiile globale ale încălzirii arctice ar trebui să fie schimbate, temperaturile recente contribuie la generarea sentimentului de incertitudine și ridică posibilitatea accentuării efectelor schimbărilor climatice. „

Această sinteză se dorește a fi doar cu rol de informare, fiind de fapt o expunere a efectelor  din ultima perioadă generată de creșterea nefirească a temperaturilor din zona arctică. Nimeni nu este capabil să determine cauza acestor anomalii, din moment ce majoritatea oamenilor de știință din lume sugerează că este posibil să subestimăm tendința de apariție a evenimentelor de încălzire extremă pe termen scurt în Arctica. Iar aceste evenimente de încălzire inițială pot declanșa o încălzire și mai mare din cauza „buclelor de reacție” asociate cu topirea gheții și cu eliberarea potențială a metanului (un gaz cu efect de seră foarte puternic). 

Pe final, vă pun dispoziție această hartă ce indică, cu coduri de culori care afișează diferențiat o evoluție a schimbărilor anomaliilor de temperatură globală, perfect observabilă din anul 1880 pînă în anul 2015.

Sursa foto : Michele Cornelius/Alamy,http://www.bbc.com

Sinteza acestui material a fost realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită

Publicat

pe

Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită

Un comisar șef de poliție a fost reținut de către procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. Șef la Imigrări în județul Ialomița, suspectul este acuzat că ar fi luat de trei ori mită pentru a urgenta obținerea unor permise de muncă pentru lucrători aduși din Asia.

S-a ajuns la timpi foarte mari de așteptare pentru emiterea permiselor de muncă FOTO: arhiva/IGI

Comisarul șef de poliție Rareș Gabriel Bulimej, împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al județului Ialomița, a fost reținut vineri, 4 octombrie 2024, pentru 24 ore, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale). În același dosar este cercetat pentru trafic de influență și un agent de poliție din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, acesta, conform procurorilor, fiind cel care intermedia solicitările firmelor care aveau nevoie de lucrători și care altfel ar fi trebuit să aștepte mai mult timp pentru obținerea documentelor.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 octombrie 2024, față de inculpatul BULIMEJ RAREȘ-GABRIEL, comisar șef de poliție, împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale).

Totodată, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul NIȚĂ BOGDAN, agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii au strâns probe care arată că, în perioada 2022 – 2023, inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel, în calitate de împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, ar fi acceptat de la suspectul Niță Bogdan, agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, promisiunea primirii unor sume de bani „în schimbul urgentării unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, pentru urgentarea mai multor programări ale cererilor de depunere a avizelor de muncă / angajare pentru cetățenii străini din țările extra europene și, implicit, pentru urgentarea soluționării acestor cereri și pentru eliberarea, în mod preferențial a acestor avize, pe numele și pe seama mai multor societăți comerciale”.

12.000 euro pentru 25 permise, 31.400 euro pentru alte 38 permise

Bulimej a fost prins în flagrant joi, 3 octombrie 2024, atunci când a primit de la agentul Bogdan Niță 12.000 euro pentru soluționarea a 25 cereri de angajare pentru cetățeni străini din țările extra europene. Cu doar o zi înainte acesta ar fi primit alți peste 30.000 euro, tot pentru eliberarea unor permise de muncă pentru lucrători proveniți din spațiul extra comunitar, conform declarațiilor unui martor din dosar.

Anterior, la data de 2 octombrie 2024, agentul de poliție Niță Bogdan, printr-un intermediar, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 31.400 de euro în parcarea unui centru comercial din București, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suma respectivă ar fi fost solicitată de suspectul Niță Bogdan pentru obținerea permiselor de muncă pentru 38 de cetățeni străini din Asia”, mai arată procurorii, în comunicatul citat.

Inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel urmează să fie prezentat astăzi, 4 octombrie 2024, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Atât lui Bulimej,  cât și agentului de poliție Bogdan Niță, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, mai precizează DNA.

Emiterea documentelor fără de care lucrătorii străini nu pot activa pe teritoriul României a devenit un proces greoi, care presupune timpi mari de așteptare, societățile interesate de astfel de lucrători „vânând” locurile pe platforma electronică pentru a putea obține permise pentru fiiecare lucrător în parte. S-a ajuns chiar ca societățile comerciale să facă programări pentru îndeplinirea formalităților în alte județe decât cele în care activează, dacă identifică locuri libere.

Oamenii legii au intervenit, în această vară, într-un caz similar petrecut în Caraș-Severin.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii

Publicat

pe

Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii

Boris Johnson a afirmat în memoriile sale că a fost găsit un dispozitiv de ascultare în baia sa personală de la Ministerul britanic de Externe după vizita premierului israelian Benjamin Netanyahu, prima întrevedere dintre cei doi.

Boris Johnson la un eveniment de campanie al Partidului Conservator FOTO EPA-EFE

Acesta a fost descoperit de echipa sa de securitate în closet într-un moment ulterior vizitei. Cei doi s-au întâlnit în 2017, pe când Johnson era ministrul de externe al Marii Britanii.

Johnson a relatat episodul în volumul său de memorii „Unleashed”, ce urmează să fie lansat pe 10 octombrie.

Între timp, fragmente din acesta au fost publicate de ziarul Daily Telegraph.

Fostul deputat conservator a declarat că Netanyahu s-a scuzat în timpul discuțiilor pentru a folosi toaleta, pe care a descris-o ca fiind „o anexă secretă” similară cu privata pentru bărbați „dintr-un club elegant din Londra”, a relatat The Independent.

„Bibi a umblat pe acolo o vreme și, coincidență sau nu, dar am aflat că, ulterior, pe când făceau o inspecție obișnuită pentru microfoane, au găsit un dispozitiv de ascultare în vasul de toaletă”, a scris Johnson, rememorând acea vizită.

The Telegraph a încercat să insiste ca fostul prim-ministru să dezvăluie mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat atunci, însă Johnson s-a rezumat la a spune: „Cred că tot ce trebuie să știți despre acel episod se găsește în carte”.

POLITICO relata în 2019 că guvernul SUA suspectează că Israelul ar fi responsabil pentru plantarea de dispozitive de supraveghere pentru telefoane mobile în apropierea Casei Albe și în alte locații sensibile din Washington. 

La momentul respectiv, Netanyahu a negat raportul, iar președintele american de atunci, Donald Trump, l-a catalogat drept „greu de crezut”, scrie Times of Israel.

Londra a fost, de asemenea, acuzată de spionarea guvernului și a misiunilor Israelului în străinătate, după cum arată scurgeri de informații americane obținute în 2016 de ziarul francez Le Monde, notează publicația israeliană.

Memoriile lui Johnson au ridicat sprâncene la Londra chiar înainte de lansarea propriu-zisă.

Fostul premier britanic, care a fost demis din funcție de propriul său partid în 2022, a dezvăluit detalii care ar fi trebuit să rămână confidențiale despre starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a și l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron că a încercat să dea Marii Britanii o „bătaie” drept pedeapsă pentru faptul că această țară a părăsit UE.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării

Publicat

pe

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării

FCSB are două victorii în grupa Europa League, după ce s-a
impus cu 4-1 în fața lui RFS și cu 1-0 pe terenul lui PAOK Salonic. Campioana României
este surpriza de până acum a competiției, fiind pe locul 4 în clasament, la
egalitate de puncte cu alte 4 formații care au maximum de puncte: Lazio,
Tottenham, Anderlecht și Lyon.

FCSB s-a impus eroic pe terenul lui PAOK Salonic. Foto Facebook

Deși pare devreme pentru calcule, pentru că mai sunt încă 6
etape de disputat, FCSB are șanse bune de a prinde unul dintre primele 24 de
locuri, care duc în primăvara europeană. Ba chiar și la primele 8 poziții, care
duc direct în optimi. Potrivit statisticienilor de la Opta, pentru a fi sigură
de clasarea între primele 8 echipe, FCSB ar avea nevoie de 17 puncte
în grupă. Adică să mai obțină 11 în următoarele 6 partide, în care va întâlni
pe Rangers (deplasare), Midtjylland (acasă), Olympiakos (a), Hoffenheim (d),
Qarabag (d) și Manchester United (a).

Cu 16 puncte, șansele ar fi de 98%, iar cu 15 s-ar
ajunge la 73% șanse de calificare directă în optimi. Cu 14 puncte s-ar ajunge
la 28%, iar cu 13 puncte, FCSB ar avea șanse de 2% să termine printre primele 8,
scriu cei de la Opta.

Cu încă 5 puncte, FCSB merge sigur mai departe

Pentru varianta mult mai plauzibilă în care FCSB prinde primele 24 de poziții și merge în playoff (echivalentul 16-imilor de finală), campioana
României ar mai avea nevoie de 3 puncte. Șansele sunt de 69% de calificare în
acest caz. Pentru a fi 100% siguri de calificare, roș-albaștrii au nevoie de 11
puncte. Cu 10 puncte, șansele românilor sunt de 98%.

Cu 8 puncte, șansele de calificare sunt de 16%, iar cu 7
puncte șansele scad la 1%. Dacă FCSB nu ar mai face niciun punct în viitoarele
6 meciuri, campioana României nu ar avea cum termine printre primele 24 de
echipe, potrivit Opta.

Ocupantele pozițiilor 9-24 joacă în playoff după următorul sistem: locul 9 cu locul 24, locul 10 cu 23, locul 11 cu 22 și așa mai departe. Câștigătoarele se vor califica în optimi, unde vor fi prezente primele 8 formații din grupă.

Următoarele meciuri ale FCSB în Europa League

  • 24 octombrie, ora 22.00: Rangers – FCSB
  • 7 noiembrie, ora 19.45: FCSB – FC Midtjylland
  • 28 noiembrie, ora 22.00: FCSB – Olympiacos
  • 12 decembrie, ora 19.45: TSG Hoffenheim – FCSB
  • 23 ianuarie 2025, ora 19.45: Qarabag – FCSB
  • 30 ianuarie 2025, ora 22.00: FCSB – Manchester United
Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită
Actualitateacum 2 minute

Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită

Un comisar șef de poliție a fost reținut de către procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. Șef...

Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii
Actualitateacum 5 ore

Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii

Boris Johnson a afirmat în memoriile sale că a fost găsit un dispozitiv de ascultare în baia sa personală de...

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării
Actualitateacum 5 ore

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării

FCSB are două victorii în grupa Europa League, după ce s-a impus cu 4-1 în fața lui RFS și cu...

Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară” Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”
Politicaacum 5 ore

Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale și fost secretar general adjunct la NATO, a confirmat vizita privată pe care...

Lucrătorii și operatorii portuari americani au ajuns la un acord pentru a pune capăt imediat grevei de pe Coasta de Est care a blocat transportul maritim Lucrătorii și operatorii portuari americani au ajuns la un acord pentru a pune capăt imediat grevei de pe Coasta de Est care a blocat transportul maritim
Actualitateacum 5 ore

Lucrătorii și operatorii portuari americani au ajuns la un acord pentru a pune capăt imediat grevei de pe Coasta de Est care a blocat transportul maritim

Lucrătorii portuari americani și operatorii portuari au ajuns la un acord provizoriu care va pune capăt imediat unei greve paralizante...

„Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la ZID pe Nicușor Dan” „Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la ZID pe Nicușor Dan”
Politicaacum 5 ore

„Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la ZID pe Nicușor Dan”

Într-o ediție transmisă live de Gândul, HD Hartmann, profiler, analist și jurnalist a făcut o serie de dezvăluiri controversate, printre...

Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%! Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%!
Politicaacum 5 ore

Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%!

Ludovic Orban, dezlănţuit la adresa PNL: „Dacă am face un sondaj printre primarii liberali, l-aş bate pe Ciucă cu 75%....

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro