Coruptie
EXCLUSIV/ M.A.I.-ul recunoaște că fură banii statului! Instanțele de contencios, Ministerul Public și ANI „merg pe burtă”! „Aici sunt banii dvs.!”

V-am demonstrat în articolele noastre, cu probe pertinente și texte de Lege că M.A.I.-ul este o instituție profund coruptă, condusă de indivizi cu mentalitate învechită, de infractor. Din păcate, acești indivizi sunt protejați de „acoperiții” din Justiție și „aleșii” neamului. Pentru cât timp?
În acest articol ne-am propus să vă arătăm o nouă probă irefutabilă, „necunoscută” instituțiilor „statului de drept” România: directorul direcției de audit intern a M.A.I., personaj care nu îndeplinește atribuțiile polițistului… dar care, totuși, „e polițist”, că așa vor mușchii lui și a susținătorilor acestuia.
De fapt, ce se ascunde în toată povestea aceasta? Să vă „povestim”:
Polițistul este obligat să-l asculte orbește pe șef… altfel, e mazilit (la propriu). Persoana angajată într-o instituție a statului român în funcția de auditor, se subordonează exclusiv Legii nr. 188/1999 nicidecum unui alt statut profesional. Auditorul are un statut aparte (a se vedea legea nr.672/2002 privind auditul public intern), de: „profesionist independent” (exact ca medicul, psihologul, avocatul).
Doar că, în M.A.I. se fură! Se fură enorm: de la salariile propriilor angajați până la mături și deteregenți (achiziții dubioase, sume de bani „re-locate” în alte scopuri etc.). Așa că, auditorul nu trebuie să fie independent profesional ci „un bun executant” al intereselor stăpânirii. Astfel, auditorul e „polițienizat” și „încătușat” de interesele stăpânilor din M.A.I. efectuând doar acele activități „necesare bunei desfășurări” a furtului din banul public.
Ca drept dovadă: adresa MAI nr.245182/28.02.2018 prin care însuși secretarul general al MAI, Ivănescu, recunoaște că M.A.I.-ul „polițienizează” ad-hoc profesii liberale pentru a ascunde furtul banului public dar și numărul extrem de mic de polițiști „din stradă” și „din frontieră”…
Însă, cu aserviți ai „mafiei cu epoleți” din M.A.I. (judecători de contencios – a se vedea și cauza 33866/3/2015, procurori, inspectori de integritate), toate aceste furturi și ilegalități în M.A.I. vor continua și vom fi, în continuare „dijmuiți” după bunul plac al „mafiei cu epoleți” și al „aleșilor neamului” pentru a susține și menține: corupții și necompetenții din această instituție de forță… asta, dacă dvs., cetățenii, societatea civilă nu va reacționa (mișcări de stradă pașnice, petiții ș.a.m.d.).
Sugestia redacției: când mai mergeți pe la structuri polițienești ale M.A.I. (resurse umane, financiar-contabil, juridic, control intern, administrativ-logistic) întrebați-i pe acei „polițiști” cu ce se ocupă… câți hoți au prins… câte urme criminalistice au ridicat de la fața locului… câți infractori periculoși au escortat etc. din funcțiile lor de „polițist din biroul neoxigenat”. Să vedeți ce răspunsuri de doi bani veți primi!
În concluzie, toți angajații M.A.I. care nu îndeplinesc atribuțiile polițistului (Legea nr.218/2002 și OUG nr.104/2001) trebuiesc destituiți din MAI iar actualele lor funcții transformate în funcții de personal contractual respectiv funcționar public! (Cerasela N.).
Coruptie
UE și China formează noi alianțe, în contextul taxelor vamale impuse de Trump

Politicile comerciale imprevizibile ale președintelui american, Donald Trump, creează noi alianțe, astfel că Uniunea Europeană și China se îndreaptă spre un acord în privința vânzărilor de mașini electrice, comentează publicația germană Handelsblatt.
”Războiul tarifelor instigat de președintele SUA, Donald Trump, împinge țările din întreaga lume spre noi alianțe. Aparent, Uniunea Europeană și China, a doua și a treia cele mai mari economii din lume, vor să coopereze mai strâns și să profite de avantajele oferite de piețele deschise”, notează publicația Handelsblatt.
Potrivit unor surse, Bruxellesul și Beijingul au stabilit să negocieze anularea tarifelor punitive impuse de către Uniunea Europeană importurilor de mașini electrice chineze. Acordul dorit de Europa este mult mai amplu, dar sunt așteptate angajamente ferme. Principalii producători chinezi de mașini electrice ar urma să construiască fabrici și baze industriale în Europa.
”Nu vrem doar să fabrice mașini aici, ci și să colaboreze cu furnizori europeni și să faciliteze transferuri tehnologice”, a declarat un diplomat european, sub protecția anonimatului.
UE se expune riscurilor, dar vrea avansarea relațiilor comerciale cu Beijingul
În negocieri, este explorat un nou compromis. În locul tarifelor punitive, ar urma să fie introdus un preț minim, iar producătorii europeni vor fi protejați de competiția incorectă.
”Sună tentant, dar apar riscuri. Criticii avertizează asupra riscurilor unei capitulări a Uniunii Europene în fața Chinei, după experiența din 2013, când au fost fixate tarife minime pentru panourile solare chinezești și când producătorii chinezi au evitat sistemul”, subliniază revista Handelsblatt.
”Companiile chineze nu au aderat niciodată total la sistemul prețului minim de import. Camera chineză de Comerț a emis certificate prin care prețul era peste cel fixat, dar, în realitate, efectul a fost că 99% din industria europeană de panouri solare a fost distrusă”, afirmă Milan Nitzschke, directorul companiei de energii regenerabile SL Naturenergie.
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, urmează să aibă o întrevedere, la Beijing, cu președintele Chinei, Xi Jinping. Sanchez este unul dintre principalii susținători ai anulării tarifelor vamale impuse mașinilor electrice din China. Germania a avertizat de la început asupra efectelor, în timp ce Franța, Italia și Olanda au susținut impunerea acestora taxe de către UE din cauza subvențiilor acordate de statul chinez.
Statele Unite avertizează UE asupra efectelor apropierii de China
Administrația Donald Trump a avertizat Uniunea Europeană asupra efectelor avansării relațiilor comerciale cu Beijingul și reducerii interacțiunilor cu Statele Unite.
”Uniunea Europeană își face rău singură”, a declarat Scott Bessent, secretarul american al Trezoreriei.
Pedro Sanchez se deplasează în China într-un moment sensibil, marcat de criza taxelor vamale impuse de Administrația SUA și a măsurilor de ripostă.
”Perspectiva optimistă asupra vizitei lui Pedro Sanchez în China este că va stabiliza relațiile Uniunii Europene cu Beijingul și va evita escaladarea tensiunilor din ultimele luni. Dar un acord bilateral, în actuala situație delicată, riscă să afecteze poziția de negociere a Uniunii Europene”, afirmă Agatha Kratz, analist la firma de consultanță Rhodium Group.
”China va trebui să permită mai multe importuri, să oprească discriminarea contra companiilor străine, să accepte să exporte mai puțin spre Europa și să oprească subvențiile. Doar în această situație va putea beneficia Uniunea Europeană de apropierea de China”, subliniază Agatha Kratz.
Foto: Profimedia
Citește și:
UE suspendă riposta la taxele lui Trump, în concordanță cu decizia SUA /Bruxellesul AVERTIZEAZĂ Washingtonul
India dorește semnarea unui acord COMERCIAL cu SUA, pe fondul amânării taxelor vamale, conform unui oficial
Coruptie
Român arestat în Marea Britanie pentru legături cu serviciile rusești. De ce anume este suspectat

Un român a fost arestat în Marea Britanie pentru legături cu serviciile rusești. Acesta este suspectat că a participat la incidentul de anul trecut de lângă Birmingham, când un incendiu a izbucnit la un depozit DHL. Focul pornise de la un incident capcană, mai multe astfel de incidente au avut loc și în Germania, iar un avion DHL s-a prăbușit în Lituania, anul trecut. Britanicii suspectează că în spatele acțiunilor de sabotaj s-ar afla Rusia.
Românul a fost arestat de Poliția Metropolitană din Marea Britanie pe 19 martie, imediat după ce acesta a sosit pe aeroportul din Londra. Reprezentanții Poliției Metropolitane le-a declarant jurnaliștilor că bărbatul a fost arestat sub suspiciunea că a ajutat un serviciu de Informații strain. Reținerea lui are legătură cu incidentul de anul trecut din iulie când un pachet DHL a luat foc la depozitul de lângă Birmingham. Poliția a anunțat atunci că a început o anchetă după suspiciuni privind dispozitive plasate de agenți ai Rusiei în pachet DHL și asta deoarece mai multe astfel de explozii avuseseră loc și în Leipzig, în Germania, în perioada respectivă.
Totul a culminat când un avion DHL s-a prăbușit lângă Vilnius, în Lituania. Avionul DHL pornise de la Leipzig și urma să aterizeze la Vilnius. S-a prăbușit peste un cartier de case, iar o persoană a murit. După incident, ministrul german de Externe a declarat că nu exclude versiunea sabotajului Rusiei. După seria de incidente, mai mulți cetățeni polonezi au fost arestați și acum un român la Londra. Conform datelor Poliției, acesta a fost eliberat sub cauțiune și urmează să se prezinte în instanță, potrivit Știrile Antena 3.
CITEȘTE ȘI:
Coruptie
„Rămâne un trădător, lupul îmbrăcat în oaie”. George Simion a pierdut procesul cu fostul ministru moldovean care l-a acuzat că s-a întâlnit cu agenți ruși

Fostul ministru al Apărării în Republica Moldova, Anatol Şalaru, anunţă că a câştigat procesul pe care George Simion i l-a intentat, în urmă cu aproape trei ani, după ce a spus că liderul AUR s-a întâlnit la Cernăuți cu spioni ai Rusiei.
George Simion, liderul AUR FOTO: Mediafax
„Vreau să vă anunț că am câștigat procesul pe care mi l-a intentat George Simion în Republica Moldova, în urmă cu aproape trei ani! În urmă cu trei ani, în cadrul unui interviu, am făcut o dezvăluire care i-a șocat pe mulți. Am spus că George Simion a fost declarat «persona non grata» în Republica Moldova, după ce organele competente au strâns probe și au observat că Simion desfășura activități ilegale și care subminau statul moldovean”, a anunțat joi, 10 aprilie 2025, Anatol Şalaru, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, SIS informase autoritățile moldovene că George Simion a avut la Cernăuți întâlniri și cu agenți ai Moscovei.
„Afirmațiile mele au fost confirmate și de adjunctul SBU de la acea vreme, de consilierul lui Zelenski, Podoleac, dar și de către fostul premier, Vlad Filat, care a avut acces nemijlocit la dosarul realizat de autorități. George Simion a negat și m-a acționat în instanță. Azi am câștigat! Pentru mine, George Simion rămâne același trădător: lupul îmbrăcat în haine de oaie, care, sub un fals unionism, a încercat să creeze instabilitate în Republica Moldova. I-a păcălit pe mulți. Chiar și pe mine, la un moment dat. Dar, întotdeauna, adevărul iese la iveală”, a mai spus Anatol Şalaru.
Fostul ministru al Apărării din țara vecină îl mai acuză pe George Simion că „nu dorește binele Moldovei”.
„Acțiunile lui, modul în care le-a desfășurat și, nu în ultimul rând, declarațiile împotriva Maiei Sandu din campania de acum 4 ani, când îndemna moldovenii să voteze împotriva acesteia, mi-au arătat că Simion nu dorește cu adevărat binele Moldovei. Astăzi se încheie un proces intentat chiar de Simion împotriva mea, dar întrebările la care trebuie să răspundă acesta rămân: de ce ați acționat așa împotriva Moldovei, domnule deputat? Cine v-a folosit și în ce scop? Cu cine ați bătut palma?”, a mai scris Anatol Şalaru, pe FB.
-
Comunicateacum 15 ore
Spațiile de relaxare – care este rolul lor în clădirea de birouri și ce trebuie să știți legat de acestea
-
Comunicateacum 15 ore
Velonova Mirage, primul muzeu 3D din România, a atras circa 6.000 de vizitatori în primele trei luni din 2025. Până la 19% din aceștia au fost străini