Moțiunea simplă intitulată „Educaţi România, nu o pesedizaţi!” a fost respinsă de plenul Parlamentului României

0
1015

Camera Deputaţilor a respins azi 7 Martie moţiunea simplă pe Educaţie depusă de deputaţii PNL intitulată „Educaţi România, nu o pesedizaţi!” Delimitarea a fost clară, deoarece numai 93 voturi au fost pentru, 158 au fost împotrivă şi s-a contabilizat o abţinere . 

Textul  acestei moțiuni a fost transmis de către Departamentul de Analiză Politică și Comunicare al PNL încă din ziua de luni. Dezbaterea moțiunii simple inițiate de PNL a avut loc luni în plenul Camerei.

Liberalii le-au cerut totodată parlamentarilor că, dacă vor avea probleme în circumscripţiile lor, să nu ezite să dea “o bilă neagră” Ministerului Educaţiei.

Concret, liderii PNL au cerut ministrului Educaţiei să aducă garanţii ferme că nu se vor închide şcoli, nu vor fi comasate clase, nu se va generaliza învăţământul simultan. De asemenea, s-a dorit prin această moțiune să nu mai existe pe viitor  disponibilizări în sistem , vizând pe profesori sau chiar personalul auxiliar. Printre alte doleanțe s-a dorit  să nu existe întârzieri la plata salariilor şi să se asigure suficiente fonduri până la sfârşitul anului școlar.

În opinia iniţiatorilor, “este foarte clar pentru tot românul de ce PSD nu a respectat cerinţa legală de alocare a 6% din PIB pentru educaţie”.

Liberalii au solicitat, prin această moţiune simplă și demiterea ministrului Valentin Popa. Textul preciza faptul că Ministerul Educaţiei nu trebuie transformat într-un centru social în care să fie angajată clientela de partid, conform agenției Agerpres.

„Există un ministru în Guvernul României care sacrifică pe altarul ordinelor politice soarta copiilor noştri. PNL depune astăzi o moţiune simplă pe Educaţie, un semnal clar că lista miniştrilor care dăunează grav României trebuie completată cu ministrul Valentin Popa, ministrul care închide şcoli în Anul Centenarului, abandonează copii în sărăcie şi analfabetism şi umileşte dascăli. Bilanţul conducerii PSD – ALDE în domeniul Educaţiei constă în şcoli închise în Anul Centenarului, inspectori demişi prin fax pentru că nu corespundeau ordinelor de partid, probe de examene în afara legii, abandon şcolar în creştere, şcoli care nu îi învaţă pe tineri meserii, iar diplomele sunt departe de a certifica competenţe. PNL trage în felul acesta un semnal de alarmă asupra unui ministru care trebuie demis de urgenţă din Cabinetul Dăncilă până nu este prea târziu”, a afirmat azi în plen, la depunerea moţiunii, liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan.

Liberalii au mai acuzat PSD „că a amăgit tinerii părinţi că îi va sprijini şi va construi 2.500 de creşe, grădiniţe şi unităţi after-school, pentru ca încă din primii ani de viaţă copiii să primească suport de specialitate pentru dezvoltarea lor, şi nu a făcut nimic în acest sens, ba mai mult, parlamentarii PSD – ALDE au respins în Parlament alocarea de fonduri pentru construcţia de creşe”, potrivit Agerpres.

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a respins acuzaţiile susţinând că moţiunea iniţiată de liberali este „simplistă”, respectiv cuprinde „atacuri şi etichetări” şi că lipsa argumentelor este suplinită prin violenţă de limbaj.

Sursa foto :  Inquam

Sinteza acestei știri a fost oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here