Într-o democrație și într-un stat de drept, Dumbravă ar fi fost reținut deîndată după audiere

0
733

Au trecut deja trei luni de la audierea lui Dumbravă în Comisia SRI și de la devoalarea abuzurilor în care a fost implicat. Au trecut trei luni de când Parlamentul României a cerut declasificarea audierii și demiterea lui Dumbravă. Ce face Dumbravă “câmpul tactic” la trei luni după aceste eveninente: El e tot cu “câmpul tactic din justiție”, la 1 martie 2018 a participat la Gala Juridice, se arată într-un comentariu al Inițiativei Civice România 3.0 condusă de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, conform Flux 24.

Generalul Dumitru Dumbravă s-a ocupat de câmpul tactic în Justiție, iar acum este secretarul general al SRI.

Într-o democrație și într-un stat de drept, Dumbravă ar fi fost reținut deîndată după audiere. Implicarea sa directă în dosarele penale și  trasarea de ordine judecătorilor ar fi fost investigată cu celeritate. România nu este o democrație și nici un stat de drept. Suntem o țară condusă de exponenții unui stat paralel și abuziv. România 3.0 militează pentru dreptate până la capăt, pentru toți. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca toți cei care au comis abuzuri să răspundă.La brutărie și nu la galele juridice, mai arată România 3.0.

Fostul Şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, Dumitru Iliescu, susţinea, pe 23 octombrie, într-o postare pe Facebook, că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, împreună cu Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice a SRI, stabileau cine se ocupă de anumite dosare şi care era traseul acestora. „Doamna Kovesi, mergea la domnul general Dumbravă, împreună cu care stabilea cine construieşte dosarul, ce ofiţeri SRI vor elabora rechizitoriul, cărui procuror DNA îi va fi transmis acesta şi ce instanţă de judecată va prelua dosarul. De regulă, doamna Kovesi mergea la SRI, la domnul Dumbravă, sâmbăta pe la 09.00 h şi lucrau până la 14.00 h. În acest interval stabileau obiectivele şi modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiţie”.

Într-un interviu acordat în aprilie 2015, pentru juridice.ro, Dumitru Dumbravă lăsa de înţeles că instanţele constituie ”câmp tactic” pentru SRI şi afirma că Serviciul urmăreşte unele dosare până la soluţionarea lor definitivă, aserţiuni care au provocat proteste din partea mai multor asociaţii ale magistraţilor. ”Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, declarat Dumbravă în interviul menţionat. (Irinel I.).

 

Articolul Într-o democrație și într-un stat de drept, Dumbravă ar fi fost reținut deîndată după audiere apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here