Connect with us

Actualitate

Theresa May a dat un ferm ultimatum Rusiei în ceea ce privește ”cazul Skripal”

Mihai Daniel

Publicat

pe

Rusia este „foarte probabil” responsabilă pentru otrăvirea fostului spion Sergei Skripal și a fiicei acestuia, a declarat premierul britanic Theresa May.Ea i-a informat pe parlamentarii britanici că Skripal a fost otrăvit cu o substanță neurotoxică de uz militar, dezvoltată de către Rusia.Oficialii ruși au respins acuzațiile și a calificat afirmațiile lui prim-ministrului May drept „un spectacol de circ în parlamentul britanic”.

Cazul Skripal 

Cinci sute de locuitori din Salisbury, clienți ai pub-urilor  au fost sfătuiți să își curețe bunurile ca măsură de precauție, după ce au fost descoperite urme ale unei substantșe otrăvitoare în cazul fostului spion rus Sergei Skripal. Reziduuri ale substanței folosite pentru otrăvirea lui Skripal și a fiicei lui, Iulia, au fost găsite la Mill Pub cât și la restaurantul Zizzi din Salisbury,UK.

Serghei Skripal, un fost colonel din serviciile militare ruse de informaţii în vârstă de 66 de ani și fiica lui Iulia de 33 de ani sunt în continuare spitalizați în stare critică, dupa ce au fost găsiți inconstienți în data de 4 martie, pe o bancă din acest oraș din Marea Britanie.O înregistrare de pe o cameră de supraveghere, care surprinde clipele de dinaintea presupusei otrăviri, a ajuns în presa britanică. În plus, poliţistul Nick Bailey este ți el spitalizat, după ce le-a venit celor doi în ajutor,aflându-se în stare ”gravă, dar stabilă”, reușind să vorbească cu anchetatorii.
Circumstanţele cazului au redus la viaţă amintiri ale morţii lui Aleksandr Litvinenko, un fost agent FSB (serviciile secrete ruse) şi opozant al lui Vladimir Putin, otrăvit în 2008, la Londra, cu poloniu-210, o substanţă radioactivă extrem de toxică.Întrebat la Moscova despre Serghei Skripal, un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat că nu are „nicio informaţie”.
Luarea de poziții fermă a premierului UK, Theresa May
 Declarația Theresei May a venit după o reuniune a Consiliului Național de Securitate, unde a confirmat raportul tuturor cele trei agenții principale de informații din Regatul Unit, MI5, MI6 și GCHQ. Theresa May a dat un termen  administrației lui Vladimir Putin până miercuri 14 martie , pentru a explica modul în care fostul spion a fost otrăvit în Salisbury, altfel va concluziona că a fost o „utilizare ilegală a forței” de către statul rus împotriva Regatului Unit.

După ce a prezidat o întâlnire a consiliului național de securitate, premierul UK a declarat parlamentarilor că este „foarte probabil” că Rusia a fost responsabilă pentru atacul și fiica sa, Iulia. Ea a avertizat că Marea Britanie nu va tolera o astfel de „încercare de a ucide civili nevinovați pe pământul nostru”.

Într-o declarație adresată Camerei Comunelor, care a declanșat un răspuns furios din partea Moscovei, premierul a declarat că dovezile au arătat că Skripal fusese vizată de un „agent de tip militar de tip de tip Rusia”. Descriind incidentul ca fiind un act de „nediscriminare și nedreptate”, Theresa May a spus că secretarul de externe, Boris Johnson l-a convocat ambasadorul rus  și i-a cerut o explicație oficială până miercuri.

Oficialii ruși au ripostat imediat prin vocea Mariei Zakharova, purtătoarea de cuvânt a ministrului rus de externe, care a numit remarcile „o provocare” și a descris evenimentul drept „spectacol de circ în parlamentul britanic”.

Andrei Lugovoi, un membru al parlamentului rus care este acuzat de asasinarea fostului agent rus Alexander Litvinenko în 2006, a declarat că decizia lui May de a îndrepta degetul la Moscova a fost atât de repede luată „la minimum de iresponsabilitate”.

Miniștrilor consiliului de securitate națională li s-a transmis faptul că cineva din grupul cunoscut sub denumirea de Novichockie a încercat să-l elimine pe agentul rus și a folosit substanțe chimice periculoase  . „Pe baza identificării pozitive a acestui agent chimic, corpul de experți de la Porton Down dimpreună cu toate cunoștințele noastre au confirmat ideea  că Rusia a produs în prealabil acest agent și ar fi în continuare capabilă să facă acest lucru.(…) Înregistrarea Rusiei de a efectua asasinate sponsorizate de stat a fost confirmată și de evaluarea noastră că Rusia consideră că unii sunt ținte legitime pentru asasinate. De aceea guvernul a ajuns la concluzia că este foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă pentru actul împotriva lui Serghei și a lui Yulia Skripal „, a spus Theresa May.

Primul ministru a spus că a lăsat doar două explicații plauzibile. „Fie acesta a fost un act direct al statului rus împotriva țării noastre, fie guvernul rus a pierdut controlul asupra acestui agent nervos care a provocat acest dezastr și l-a lăsat să intre în mâinile altora”.Domnia sa  a precizat că a crezut că există deja „un fundal al unui model bine stabilit de agresiune a statului rus” – enumerând anexarea ilegală a Crimeei, încălcarea spațiului aerian european și o „campanie susținută de spionaj cibernetic și întreruperi”, inclusiv „amestecarea în alegeri, și atacurile cibernetice îndreptate asupra Ministerului Apărării al Danemarcei și al Bundestag-ului, printre multe altele „. Doamna Theresa May a vorbit, de asemenea, despre uciderea extrajudiciară a teroriștilor și disidenților din afara Rusiei , amintind despre asasinarea lui Litvinenko.

Potrivit premierului UK, guvernul va lua în considerare ca miercuri să formuleze un răspuns Federației Ruse. „Dacă nu ar exista un răspuns credibil, vom concluziona că această acțiune reprezintă o utilizare ilegală a forței de către statul rus împotriva Regatului Unit”, a declarat Theresa May, promițând că va reveni cu o gamă completă de măsuri de represalii.

„Această încercare de a ucide,de a folosi un agent de luptă înarmat a într-un oraș britanic, nu a fost doar o crimă împotriva Scripturilor. A fost un act indiscriminat și nesăbuit împotriva Regatului Unit, punând viața civililor nevinovați în pericol. Și nu vom tolera o asemenea încercare de a ucide civili nevinovați pe pământul nostru.”

Reacții diverse

Declarația dificilă a indicat faptul că între Moscova și Londra se regăsesc un șir important de diplomați, care au suferit de pe urma deciziilor politice și s-au soldat cu expulzări de ambele părți.

Ambasadorul rus din Marea Britanie, Alexander Yakovenko, ar putea fi trimis acasă. Liderul opoziției engleze, Jeremy Corbyn, a precizat  că întreaga națiune engleză a condamnat „atacul profund alarmant” și că autoritățile ruse au avut nevoie de o atenție completă. Cu toate acestea, el a avertizat împotriva unei defalcări complete a comunicațiilor cu Moscova. „Trebuie să continuăm să căutăm un dialog robust cu Rusia cu privire la toate problemele care în prezent împart țările noastre, mai degrabă decât să întrerupem pur și simplu contactul și să lăsăm tensiunile și diviziunile să se înrăutățească și, eventual, chiar mai periculoase”, a adăugat Corbyn .

De asemenea, liderul laburiștilor a început apoi un atac politic asupra conservatorilor, după rapoartele potrivit cărora partidul a acceptat donații de peste 820 000 de lire sterline de la oligarhii ruși începând cu luna mai, din momentul în care au preluat conducerea. El a întrebat de ce guvernul nu a acceptat un amendament propus de laburiști la proiectul de sancțiuni și de combatere a spălării banilor, care ar deschide calea așa-numitelor puteri Magnitsky pentru a pedepsi abuzurile în ceea ce privește drepturile omului, înghețarea activelor și interzicerea vizelor.

 ”Există un aer de déjà-vu”, au titrat imediat jurnaliștii de The Times, acuzând Londra că nu a reacţionat faţă de Moscova după acest caz suspect,rămas nereușit. Întemeiat, opinia publică din UK este de părere „că acest om era considerat un trădător al Rusiei de către Kremlin, iar Putin a spus public că ei asasinează trădătorii”, așa cum a titat The Times

„Prima suspiciune care-ţi vine în minte este că este vorba despre un asasinat comandat de Kremlin”, a declarat pentru AFP omul britanic de afaceri William Browder, la originea unei legi americane care prevede sancţiuni în cazul ruşilor găsiţi vinovaţi de încălcarea drepturilor omului.

Tom Tugendhat, preşedintele Comisiei pentru relaţii externe din parlamentul britanic, a declarat luni că atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion rus Serghei Skripal la Salisbury (sudul Angliei) seamănă cu o tentativă de asasinare organizată de un stat şi că se aşteaptă ca Moscova să fie învinuită în acest caz, relatează Reuters.Tugendhat a afirmat că otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani) pare ”să semene teribil cu o tentativă de asasinat întreprinsă de un stat”.

Potrivit BBC, reuniunea prezidată luni de Theresa May a evaluat  probele colectate , care sunt suficiente pentru a lua măsuri în condiţiile în care se intensifică speculaţiile conform cărora executivul britanic se apropie din ce în ce mai mult de momentul în care va atribui Rusiei responsabilitatea pentru această otrăvire. Moscova a respings categoric orice implicare în presupusa otrăvire a lui Serghei Skripal, fost colonel GRU -Serviciul de informaţii al armatei ruse, condamnat în 2006 la 13 ani de închisoare, deoarece ar fi adus informații în favoarea Marii Britanii. Acesta s-a stabilit în Marea Britanie în urma unui ”schimb de spioni” între SUA şi Rusia, în 2010.

Sursa foto :www.pressgazette.co.uk,The Times,RFE/RL,RT.com

Sinteza acestei știri a fost oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Probleme mari pentru Firicel din Las Fierbinți! Decizie definitivă: EXCLUS! | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Informatia apare pe site-ul Centrului Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti, care a si publicat hotararea Tribunalului Bucuresti.

Actorul Cuzin Toma, cunoscut pentru rolul lui Firicel, a pierdut definitiv procesul cu CREDIDAM, în urma scandalurilor pe care acesta le-a făcut la asociaţie.  

Cuzin Toma a fost exclus din CREDIDAM dupa ce în urmă cu câţiva ani s-a plans public de faptul ca asociatia nu îi respectă drepturile. Decizia a fost contestata de Toma în instanţă, procesul durând mai bine de doi ani.

„Tribunalul Bucuresti a respins definitiv apelul formulat de Cuzin Toma. Pe cale de consecinţă, instanţele de judecată (Judecătoria sectorului 1 şi ulterior Tribunalul Bucureşti) au menţinut decizia Consiliului Director al CREDIDAM prin care domnul Cuzin Toma a fost exclus din asociatia CREDIDAM’, se arată pe site-ul asociaţiei.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

5 sfaturi pentru interviuri angajari videochat

Publicat

pe

De

Inclinarea spre o viata independenta este fireasca odata cu implinirea varstei maturitatii, deoarece nevoile sunt din ce in ce mai mari si, implicit, mai costisitoare, iar situatia financiara din familie poate sa nu fie asa promitatoare. Odata cu decizia de a lua viata in propriile maini, apar si o multime de responsabilitati si cheltuieli neprevazute, din care izvoraste, bineinteles, dorinta de a castiga propriul venit.

Aspecte importante implicate in angajari in videochat

In ziua de astazi, cele mai multe companii solicita presupusului angajat diplome de studii si un Curricculum Vitae a carui rubrica de „Experienta” sa fie incarcat la maxim. Insa nu si in cazul procesului de angajari in videochat. Procesul de recrutare este lipsit de complicatii si se bazeaza, in primul rand, pe constatarea abilitatilor de a comunica in mod corect in limba romana (uneori, este ceruta si limba engleza). Ulterior, coordonatorii vor face viitoarelor modele turul studioului, urmand o perioada de training in care acestea vor patrunde in universul misterios al videochat-ului.

Desigur, videochat-ul este perceput in mod eronat de majoritatea persoanelor, care critica aceasta meserie in baza prejudecatilor. Este adevarat ca nu este un job ca toate celelalte, unde biroul asteapa in fiecare dimineata cu un teanc de hartii pregatite de a fi „rumegate” de catre angajat, insa acest job este legal din toate punctele de vedere, activitatea fiind reglementata printr-un contract de munca.

Exista o lista lunga de avantaje ce decurg din jobul in cadrul unei astfel de agentii, precum WhiteAgency, precum programul flexibil (este creat astfel incat target-ul orar sa atinga audiente maxime), asigurare medicala privata, cazare gratuita videochat, discretie si confidentialitate in privinta datelor personale si, nu in ultimul rand, un venit excelent.

Insa cum decurge primul interviu in cadrul unei astfel de agentii? Este simplu: in urma unei convorbiri telefonice, este stabilit un interviu, iar, ulterior, viitorul model se prezinta in cadrul agentiei, unde va purta o discutie cu manager-ul.

Care sunt sfaturile de care ar trebui sa tina cont domnisoarele dornice de a aduce o schimbare in viata lor?

Exista cateva caracteristici pe care managerii studioului le urmaresc:

  • Cunostinte minime in materie de computere;

  • Cunostinte de limba romana si limba engleza – aici nu este vorba tocmai despre minimul necesar. Nivelul de gramatica si de pronuntie sunt extrem de importante pentru comunicarea cu eventualii clienti. Orice dovada este bine-venita, incepand cu diplome de atestate sustinute anterior, pana la examene recunoscute la nivel international.

  • Dovada de rabdare si consecventa – cele doua trasaturi, combinate, rezulta intr-o cariera de succes. Este nevoie de perseverenta pentru a obtine rezultatele pe care ti le doresti.

  • Seriozitatea – principalul avantaj al celor ce aplica. Bineinteles ca nicio agentie nu isi doreste colaborarea cu persoane care nu sunt de cuvant. Singura modalitate de a dovedi seriozitate este prin implicare. Este esential ca persoanele intervievate sa raspund clar si concis la intrebarile managerului si, la randul lor, sa adreseze intrebari in legatura cu orce aspect nedeslusit pana in acel moment. Astfel, se creeaza o conexiune intre cei doi subiecti ai discutiei, iar totul va veni de la sine! Ce poate fi mai grozav decat o amicitie intre sefa si colaboratoare?

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Nissan 370Z Roadster: Senzații tari | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

E normal să ne placă maşinile decapotabile. Sunt acel soi aparte de maşini care te transportă din punctul A în B fără ca la finalul călătoriei să îţi lase posibilitatea să povesteşti sau măcar să gândeşti cât de lung şi obositor a fost drumul. Cu capota pliată, sentimentul de libertate este greu de măsurat în cuvinte, iar aspectul exterior al vehiculului împrumută celor din habitaclu statutul de vedete mai ales în traficul din România atât de aglomerat cu ceea ce motocicliştii, dar şi utilizatorii de cabriolete, numesc „conserve”.

 

După ce ai condus câteva modele de maşini decapotabile începi să înţelegi că şi în acest caz diferenţa este făcută, pe lângă designul exterior, de ceea ce se ascunde sub capota motorului şi în spatele panoului de bord. Dacă vrei o maşină cu adevărat „altfel”, un simplu propulsor nu este suficient. Și nici un design exterior şi interior clasic. Aici alegerea devine cu adevărat dificilă şi, dacă nu ai în plan să cumperi „clasicul” Mazda MX-5, cel mai vândut roadster din lume graţie unui preţ neobişnuit de redus pentru o decapotabilă, trebuie să te uiţi către zona premium care presupune preţuri de achiziţie considerabile. Modelele Porsche arhicunoscute, BMW Z4, Audi TT Roadster, Mercedes-Benz SL Roadster sau SLC, la care se adaugă Smart Cabrio sau Mini Cabrio sunt doar cele mai la îndemână exemple de cabriolete cu două locuri către care v-ar putea duce gândul. Pentru un model cu adevărat „altfel” – ţinând cont că toate cele enumerate există deja în mai multe exemplare chiar şi pe şoselele româneşti – trebuie să cauţi chiar mai departe, abia atunci Nissan 370Z Roadster devenind o ţintă eligibilă.

 

Ochi oblici şi inimă de samurai

Am avut de-a face, cu ani în urmă, cu un Nissan 350Z Coupe care mi-a răsturnat ierarhiile din lumea maşinilor sport. Brutalitatea acelui model şi modul neaşteptat în care punea la dispoziţia şoferului toate rezervele sale de putere te transformau într-un adevărat îmblânzitor de bestii. Era o maşină deloc recomadată celor cu inima slabă sau cu reflexe întârziate. 370Z este ceva mai cuminte. Nu cu mult. Varianta Roadster testată de Capital de-a lungul a mai bine de 500 km – dotată cu un propulsor V6 care dezvoltă 328 CP şi cutie automată cu şapte trepte – ne-a dezvăluit mai întâi latura de vedetă în trafic. Până la ieşirea din Bucureşti, ochii colegilor de ambuteiaje s-au fixat fie pe şoldurile voluptuoase ale maşinii, fie pe blocurile optice cu unghiuri ascuţite, iar sunetul tunător al sistemului de evacuare a pus mulţi pietoni în postura de gură-cască. A urmat, tot în traficul urban, surpriza mai puţin plăcută oferită de computerul de bord care s-a încăpăţânat să menţină consumul la peste 18 l / 100 km. Odată ajunşi pe autostradă consumul a scăzut considerabil, tinzând către 9 l / 100km, însă doar în timpul menţinerii unei viteze constante.

Abia pe şoselele pline cu viraje Nissan 370Z Roadster s-a decis să ne arate latura sa sălbatică. La intrările şi ieşirile din virajele abordate sportiv roţile au început să protesteze cu zgomot, dar fără a pierde cu totul aderenţa. Accelerările bruşte păreau să rupă legătura punţii din faţă cu drumul în timp ce roţile din spate se înfigeau în asfalt cu încăpăţânare. Toate acestea în timp ce acul turometrului dansa frenetic în funcţie de trecerile dintr-o treaptă a cutiei de de viteze în alta.

 

După demonstraţia de sportivitate a sosit momentul celei de eleganţă. Cu o simplă comutare a unui buton de pe consola centrală, plafonul a coborât fără zgomot ascunzându-se în spatele scaunelor şi aerul răcoritor de munte a pătruns în habitaclu. Fără a da naştere unor curenţi deranjanţi. Asta pentru că între scaune se află un „paravânt” foarte bine calculat. Vizibilitatea îngrădită până atunci de plafonul textil a devenit aproape perfectă în orice unghi, iar zgomotul motorului şi al evacuării au devenit ceva mai prezente asigurând o conexiune şi mai completă între şofer şi maşină. Forţa şi brutalitatea roadsterului Nissan 370Z sunt greu de îmblânzit, însă odată ce stăpâneşti bestia te poţi considera un răsfăţat de zei. Asta, desigur, dacă îţi şi permiţi costul destul de piperat al modelului. În caz contrar, păţeşti ca noi şi laşi în urmă exaltarea pentru a urca în „conserva” care te duce zilnic de acasă la birou şi invers fără extravaganţe.

Caracteristici tehnice:

Motor                                         V6

Capacitate cilindrică              3.696 cmc

Putere                                        328 CP

Combustibil                              benzină

Viteza maximă                        250 km/h

Acceleraţie 0-100 km/h       5.8 sec.

Consum mediu                       10.9 l/100 km

Emisii CO2                                 254 g/km

Preţ                                             44.700 euro

(Articol publicat în ediţia revistei Capital de luni, 17 septembrie 2018. Publicaţia este disponibilă la centrele de difuzare a presei din întreaga ţară.)

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro