Connect with us

Life

Ce este consilierea psihologica

Publicat

pe

Uneori, cu toate suisurile si coborasurile, viata poate deveni ca un adevarat roller coaster. Oamenii sunt creaturi emotionale, care se pot simtii fericiti, inconfortabili, tristi, furiosi sau speriati, iar aceste emotii fac parte din ceea ce ne face umani. Cu toate acestea, uneori, aceste emotii – in special cele negative – pot fi coplesitoare si pot ajunge sa ne controleze viata.

Consilierea psihologica este un tip de psihologie aplicata care poate fi utilizata pentru a ajuta oamenii sa obtina controlul asupra sentimentelor lor. Acest tip de psihologie se concentreaza pe tratarea persoanelor care se confrunta cu o varietate de probleme emotionale, comportamentale si sociale sau tulburari.

Deoarece psihologia clinica si consilierea psihologica sunt atat de asemanatoare, ele sunt adesea confundate. Totusi ele sunt oarecum diferite. Psihologii care se ocupa de consiliere se concentreaza in mod obisnuit asupra persoanelor ale caror simptome sunt mai putin severe, cum ar fi cele care se confrunta cu stresul de zi cu zi.

Majoritatea psihologilor si istoricilor sunt de acord ca aceasta consiliere psihologica a aparut de foarte mult timp. Sigmund Freud si-a tratat clientii in privat inca din anul 1886. Lightner Witmer a deschis una dintre primele astfel de clinici in 1896.

Ce face un psiholog de consiliere?

Scopul unui psiholog in cadrul unei sedinte de consiliere este sa-i ajute pe pacientii sai sa-si depaseasca gandurile si emotiile negative. In general, un psiholog va incerca sa trateze pacientii cu o varietate de probleme diferite, inclusiv depresie si anxietate. Cei care cauta sa urmeze o cariera de consiliere psihologica pot, de asemenea, sa aleaga sa se specializeze in anumite domenii, cum ar fi consilierea durerii sau stresul profesional. Numarul de pacienti cu care lucreaza un psiholog de consiliere poate varia. Unii lucreaza doar cu pacientii lor intr-o situatie unu-la-unu, in timp ce altii pot lucra cu grupuri mici de oameni.

Majoritatea psihologilor de consiliere interactioneaza cu pacientii lor in fiecare zi si se confrunta  cu o gama larga de probleme mentale si emotionale cu care se confrunta oamenii in fiecare zi.

Pentru a-si trata pacientii, consilierii psihologi vor crea in mod obisnuit o atmosfera confortabila si primitoare, astfel incat pacientii sa fie cat mai deschisi si sa isi expuna problemele. Psihologii ii incurajeaza pe pacientii lor sa vorbeasca despre sentimentele si comportamentele lor, eventual punand, din cand in cand, intrebari. Prin familiarizarea cu pacientii, psihologii pot interveni apoi pentru a-i ajuta sa-si remedieze problemele.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Theresa May le-a cerut liderilor europeni să renunțe la condițiile inacceptabile legate de Brexit

Mihai Daniel

Publicat

pe

SALZBURG, AUSTRIA – SEPTEMBER 19: British Prime Minister Theresa May arrives at an informal summit of leaders of the European Union on September 19, 2018 in Salzburg, Austria. High on the agenda of the two-day summit is migration policy. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Liderul din Albion le-a mai cerut acestora și să vină cu un răspuns pe măsura planului propus de dânsa.Potrivit unei surse citate de Politico, premierul britanic le-a transmis liderilor europeni că negocierile nu vor fi prelungite și nici nu va exista un al doilea referendum privind ieșirea Marii Britanii din UE.

În prima alocuțiune către liderii UE de la publicarea planului său de compromisuri, doamna Theresa May a declarat că Marea Britanie a produs o „propunere serioasă și viabilă”, care menține un parteneriat economic strâns între cele două părți, respectând totodată rezultatul referendumului și menținând granița deschisă cu Irlanda .

„Știu că nu vom fi de acord cu fiecare detaliu, dar sper că veți răspunde în natură. Angajamentul este acum pe noi toți să facem această afacere „, a spus ea, potrivit oficialului.

„Cu toții recunoaștem că timpul este scurt, dar întârzierea sau extinderea acestor negocieri nu este o opțiune. Știu că pentru mulți dintre voi, Brexit nu este ceva ce vreți, dar este important să fie clar: nu va exista un al doilea referendum în Marea Britanie ”

Declarații deloc optimiste

Premierul irlandez, Leo Varadkar, a declarat reporterilor că nu a existat niciun avans în această chestiune: „Nu cred că suntem mai aproape de un acord de retragere decât am fost în martie, așa că nu pot să înregistrez niciun progres din păcate”.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că o înțelegere cu Marea Britanie era încă „departe”.Potrivit unui oficial UE, negociatorul-șef Michel Barnier a sugerat să meargă la „oasele goale” cu privire la orice control între restul Marii Britanii și Irlandei de Nord, care ar putea fi redus în continuare dacă există un acord de facilitare a comerțului similar celui cu Japonia.

Sursa guvernului a declarat că Marea Britanie nu a primit încă o propunere formală.Dar oficialul a spus că Londra va oferi propuneri pentru aspectele de reglementare ale sistemului de blocare pentru a încerca să avanseze discuțiile. Nu a spus când. Negociatorii UE declară că problema nu se referă numai la vamă, ci și la asigurarea faptului că bunurile care vin în UE sunt produse în conformitate cu normele UE, pe care Marea Britanie dorește să le elimine.

Programul vizitei Theresei May

Domnia sa va participa joi la o sesiune de dimineață pentru a discuta despre securitate, unde va ridica problema otrăvirii unui fost spion rus petrecute în localitatea Salisbury. Ea va avea, de asemenea, o întâlnire față în față cu Varadkar.

Theresa May se va confrunta de asemenea și cuopiniile celorlalți 27 de lideri europeni care vor discuta propunerile sale despre Brexit și vor afla despre reacțiile lor numai atunci când Donald Tusk o va informa separat după aceea.

Din câte se anticipează și se vechiculează, Marea Britanie crede că ritmul discuțiilor, al negocierilor a crescut pentru o înțelegere, menționând planul lui Tusk de a convoca un summit special la jumătatea lunii noiembrie, pentru a atrage un tratat sperat.

„Cred că acest lucru indică faptul că acum au loc discuții foarte grave”, a spus sursa. „Suntem încrezători în obținerea unei înțelegeri.”

Reamintesc faptul că doamna Theresa May s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri cu premierul belgian, Charles Michel, și a purtat discuții cu premierul irlandez Leo Varadkar înainte de micul dejun de astăzi 20 septembrie. Ea a purtat apoi discuții cu președintele Consiliului, Donald Tusk, petrecute după orele prânzului înainte de a se întoarce înapoi la Londra.

LONDON, UNITED KINGDOM – MARCH 29: EU and Union flags sag in the rain as anti Brexit demonstrators continue their protest outside the Houses of Parliament on March 29, 2018 in London, United Kingdom. British Prime Minister Theresa May is touring Britain to mark the one-year countdown of Britain’s EU departure. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

În loc de concluzie

Chiar dacă a demonstrat foarte puține semne de a se îndepărta de planul său legat de Brexit, ridicând nivelul criticilor nu numai de la Bruxelles, ci și în UK, în ceea ce privește propunerile sale pentru viitoarele relații comerciale și Irlanda de Nord, Theresa May nu se dezminte și nu se abate de la linia sa diplomatică.

Iar explicația este logică și simplă, deoarece posedă destul de puține opțiuni. Numai dacă ne referim la recenta confruntare din cadrul conferinței anuală a Partidului Conservator, din cursul acestei luni, se pot trage anumite concluzii. Theresa May este dornică să le arate celor care au militat pentru Brexite, care i-au cerut-o să „joace dame”, că planul ei este singurul care poate fi negociat cu UE.

Și, eventual, pentru publicul respectiv, a spus liderilor UE că, deși timpul a fost scurt, „amânarea sau extinderea acestor negocieri nu este o opțiune” , iar excluderea opțiunii unui al doilea referendum privind aderarea Marii Britanii la UE a fost dedusă.

Oficialii UE sunt gata să nu accepte ultimele oferte și presiuni venite din partea administrației engleze , dar nu doresc nici să o izoleze pe Theresa May, fiind conștienți de opoziția din ce în ce mai mare față de planurile ei în Partidul Conservator, dar și de faptul că, în acest moment are nevoie de o victorie de felul ei pentru a convinge un parlament reticent să sprijine acest demers.

Sursa foto : The Thomson Reuters Trust

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Life

De ce sa alegi parchetul stratificat?

Publicat

pe

De

Intr-un top al modificarilor facute intr-un apartament pe primul loc se afla schimbatul parchetului. Parchetul de proasta calitate se uzeaza destul de repede, incepe sa nu mai fie asa de eficient, izolarea termica este slaba, asa ca inlocuirea sa devine o necesitate.

Pe piata sunt multe tipuri de parchet, este cel masiv, cel laminat, cel special pentru case, mai mare, parchetul simplu. Cea mai buna alegere ramane insa parchetul stratificat, cu doua sau trei straturi. Parchetul stratificat are stabilitate dimensionala mare dovedita, este un tip de parchet care nu se uzeaza atat de repede, se monteaza rapid si poate fi intretinut cu un minim efort.

Marele avantaj al unui parchet stratificat este dat de faptul ca permite montarea incalzirii in pardoseala, ceea ce va asigura confort termic ridicat pe timp de iarna si o mai buna izolatie. Sistemele moderne de fixare si prindere permit montarea rapida a acestui tip de parchet, fara prea multa mizerie si pregatire anterioare.

Un parchet stratificat poate avea orice culoare, se pot alege tipurile de lemn si esentele fiecarui strat, al treilea strat sporeste rezistenta parchetului la trafic intens, daca alegeti parchetul triplustratificat. Inca un lucru de notat este legat de mirosul fin de lemn care se va simti in casa si de eleganta sa, in general.

La fel nu trebuie sa uitam de mentinerea unui nivel de umiditate constant, de dilatarea si contractarea, si de flexibilitatea care asigura un aspect placut si o rezistenta mare de fiecare data. Versatilitatea sa este atat de mare incat merge amplasat si case sau birouri, dar si pe holuri, in spatii comerciale.

Preturile nu sunt foarte mari asa ca investitia initiala se amortizeaza rapid, parchetul rezista bine in timp si vine si cu o garantie de cativa ani buni. Cu parchetul stratificat iti poti amenaja usor fiecare camera si poti avea siguranta unui produs de calitate care nu te va dezamagi niciodata.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va desfăşura în 6 şi 7 octombrie

Mihai Daniel

Publicat

pe


Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție va avea loc pe 6 și 7 octombrie, costul total al organizării ridicându-se la peste 35 de milioane de euro. Întrebarea la care alegătorii vor răspunde cu „da” sau „nu” este:”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat instituţiilor implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de reponsabilitate. Doamna Dăncilă a subliniat că referendumul nu este împotriva „minorităţilor sexuale”, ci reprezintă doar un efect al unui demers cetăţenesc. Premierul a cerut, de asemenea, partidelor din opoziţie să nu mai fac apel la boicotarea referendumului şi să se poziţioneze clar faţă de el. Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern, costul total al organizării ridicându-se la aproape 164 de milioane de lei. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

„Sunt întrunite toate condiţiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. În şedinţa de astăzi vom adopta actele necesare pentru buna desfăşurare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei. Pentru ca cetăţenii să se poată exprima, referendumul va avea loc pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie. (…) Cert tuturor instituţiilor implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de maximă responsabilitate”, a declarat marţi premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei extraordinare de Guvern.

Dăncilă a subliniat că referendumul nu este organizat ”împotriva minorităţilor sexuale”, ci este doar efectul unui demers cetăţenesc.

De asemenea, premierul a cerut partidelor din opoziţie să nu mai facă apel la boicotarea referendumului şi să se poziţioneze clar faţă de acesta, aşa cum ar fi onest.

„Referendumul nu este unul împotriva minorităţilor sexuale, aşa cum speculează unii, ci este efectul unui demers cetăţenesc. În locul apelurilor pentru boicotarea referendumului, ar fi mai onest dacă partidele şi-ar asuma o poziţie clară. Partidul pe care îl reprezint şi-a arătat sprijinul faţă de acest referendum şi cred că este cel mai adecvat răspuns”, a mai spus Dăncilă.

Curtea Constituţională a stabilit luni că legea de revizuire a Constituţiei adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie respectă dispoziţiile constituţionale referitoare la revizuire. Decizia CCR va fi comunicată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi va fi publicată în Monitorul Oficial, împreună cu Legea de revizuire a Constituţiei.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Liderii grupurilor ALDE şi UDMR au spus că fiecare dintre senatorii lor vor vota după cum le dictează conştiinţa, PNL şi PSD au spus că susţin proiectul, iar USR s-a declarat împotriva modificărilor.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

De asemenea, o altă modificare introduce la acelaşi articol un nou articol II, cu următorul text: „Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Consituţia României, republicată”.

Sursa foto : https ://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro