Cum sa iti ajuti copilul sa se dezvolte armonios prin intermediul jucariilor?

0
825

Jucariile bine alese nu au doar darul de a distra si de a aduce zambetul pe buzele copilului, ci rolul lor poate fi unul extrem de important si cu efecte benefice pe termen lung pentru dezvoltarea lui. De aceea, este fireasca preocuparea parintilor pentru a le oferi celor mici cele mai bune surse de distractie si amuzament, dar care sa imbine totodata elemente care sa ii ajute sa evolueze frumos, sa le starneasca imaginatia, curiozitatea, memoria, capacitatea de a socializa si comunica prin intermediul jucariilor. 

Astfel, sunt o serie intreaga de asemenea jucarii care il pot captiva si in acelasi timp il pot invata o serie de lucruri noi, care il vor ajuta sa se dezvolte armonios. Pentru copiii care au cel putin varsta de cinci ani, sunt o categorie de jucarii care devin tot mai populare in randul prichindeilor, vezi cele de tip fingerlings in Romania, care reusesc sa ii cucereasca definitiv chiar de la prima intalnire. Este vorba despre jucarii inteligente, pe care, odata vazute la un alt tovaras de joaca, si le vor dori cu siguranta.

Sunt niste maimutele foarte nostime, care au preluat fidel trasaturile si comportamentul celei mai mici specii de acest tip, care traieste in America de Sud, sunt viu colorate, sunt puse pe sotii si pot face o serie intreaga de scamatorii care il vor distra teribil pe orice copil.

Functioneaza pe baterii, sunt simplu de folosit, prin intermediul unui buton pentru pornire si oprire, reactioneaza la senzori de miscare, aer si de atingere si pot emite nu mai putin de 40 de sunete diferite. Stiu sa cante, sa rada, sa stranute, sa sforaie, spre amuzamentul copilului, care va incerca permanent sa ii stimuleze si sa ii descopere noi si noi reactii. Sunt mici cat palma de copil, imbratiseaza degetul copilului, putand astfel sa-l insoteasca pretutindeni, pot sta atarnate oriunde in camera lui, pe mobilier, pe plante sau pe creionul cu care cel mic deseneaza.

Toate acestea il vor fascina pe copil, ii vor dezvolta inteligenta emotionala, il vor ajuta sa comunice mai bine, sa fie sociabil, sa devina tot mai responsabil, pentru ca atasamentul  pentru maimutica sa il va determina sa aiba mai multa grija de ea, sa fie mai afectuos, sensibil, ceea ce poate fi un bun antrenament care sa-l pregateasca pentru momentul cand va avea un animal de companie adevarat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here