Start-up Nation 2018 – modificari

0
1137

Start-up Nation 2018 – modificari

 

Antreprenorii de pretutinderi sau viitorii antreprenori probabil ca asteptau cu sufletul la gura aparitia ghidului informative pentru Start up Nation 2018. Iata ca acesta nu a intarziat sa apara si a venit cu numeroase modificari. Cea mai importanta pentru noi, cei de la Waterboyz, este aceea care se se refera la incadrarea echipamentelor de joaca in echipamente tehnologice. Printre cei care au depus proiecte in sesiunea trecuta, pot confirma ca aceasta a fost ambigua si foarte multi aplicanti care au dorit sa faca loc de joaca au intampinat probleme la incadrarea echipamentelor de la noi in echipamente tehnologice conform nomenclatorului national.

Desigur ca parerile au fost impartite, atat din partea consultantilor cat si din partea centrelor OTIMMC . De ce s-a pus atat de mare problema legata de importanta incadrarii? Ce ne intereseaza pe noi in primul rand la un proiect pe fonduri nerambursabile? Pe langa multe alte criterii, punctajul. Pentru ca proiectul prevede 19 puncte daca se cumpara echipamente tehnologice de 50% din valoarea proiectului, am spune ca aceasta noua modificare este una foarte importanta in vederea realizarii de amenajari locuri de joaca.

Prin urmare, anul acesta incadrarea va fi facila, locurile de joaca fiind recunoscute de ghid ca echipamente si punctate in consecinta, deci cei ce vor accesa fonduri vor avea o sansa in plus in crearea de oportunitati afaceri. Echipa noastra va ofera afaceri la cheie profitabile, precum si consultant in vederea realizarii locului de joaca dorit.

Pe langa aceasta noutate care ne priveste in mod direct pe noi, iata ce alte noutati privind implementarea si decontarea proiectelor vor fi valabile pentru proiectele depuse in sesiunea 2018:

  • Beneficiarii au dreptul de a modifica eventualele nume de marci / branduri / modele si caracteristicile tehnice mentionate in planurile de afaceri depuse;
  • Beneficiarul are dreptul de a modifica locatia implementarii proiectului pana la data depunerii primei transe de plata
  • Perioada de implementare a proiectelor Start-up Nation 2018 conform procedurii: maxim 1 an, cel tarziu de la 15 noiembrie 2018 (data pana la care toate acordurile de finantare se doresc a fi semnate) pana cel tarziu 15 noiembrie 2019 (in procedura apare data de 29 septembrie, data care mai mult ca sigur va fi actualizata)
  • Precizari / simplificari in ceea ce priveste modalitatea de derulare a cererilor de oferte / contractare furnizori: se accepta print screen-uri magazine online, corespondenta electronica, se poate prezenta o singura oferta cu dovada trimiterii cererii de oferta la minim 3
  • Se mentine numarul maxim de transe: 3, cu o clarificare binevenita in ceea ce priveste posibila „compozitie” a unei transe: o transa poate fi compusa din: o cerere de plata, o cerere de rambursare sau o cerere de plata cumulata cu o cerere de rambursare
  •  Toate platile aferente programului Start-up Nation 2018 vor fi efectuate prin bancile partenere (nu doar in cazul proiectelor finantate cu ajutorul creditelor dedicate)

Start-up Nation 2018 - modificari

 

Daca sunteti la prima incercare de accesare de fonduri nerambursabile, aflati ca inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line pe site-ul ministerului, www.aippimm.ro. Data de la care este activa inregistrarea on-line se comunica pe site-ul institutiei cu cel putin 5 zile inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu zis.

Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie sa se inregistreze cu user si parola. Dupa crearea contului de inscriere aplicatia va trimite automat pe adresa de e-mail a solicitantului un mesaj si un link de confirmare. Adresa de e-mail trebuie sa apartina beneficiarului si sa se regaseasca in toata documentatia, aceeasi adresa va fi folosita pentru toata corespondenta pe intreaga perioada de implementare si monitorizare a programului.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face in timp real si transparent conform grilei de evaluare anexate planului de afaceri. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu in vederea verificarii administrative si a eligibilitatii este de 50 de puncte din maxim 100 de puncte posibile. Solicitantii care inregistreaza o societate de 2 ori in cadrul aceleiasi sesiuni de inscriere primesc scrisoare de respingere pentru ambele inregistrari.

In momentul salvarii si trimiterii planului de afaceri online, aplicatia electronica va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuarii inregistrarii si cu datele corespunzatoare, completate de catre acesta, punctajul obtinut, mesaj care va ajunge automat pe adresa de email a solicitantului.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here