Connect with us

Actualitate

Controverse și luări de poziții în scandalul înregistrărilor cu limbaj licențios în care e implicată managerul TVR Doina Gradea

Publicat

pe

Controverse și luări de poziții în scandalul înregistrărilor cu limbaj licențios în care e implicată managerul TVR Doina Gradea

Multiple controverse și tensiuni au ieșit la suprafață după ce realizatorul Dragoș Pătraru a publicat înregistrarea unor conversații pe care le-a avut cu Președintele Director General al instituției, Doina Gradea, și coordonatorul TVR1, Eduard Dârvariu. Apelul la solidarizare a fost semnat de mai mulți jurnaliști din cadrul TVR. Textul face referire la dezvăluirile publicate de către jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan, care a scris că Doina Gradea a vorbit despre o ziaristă din TVR cu apelativul “cap de porc”, enervată că jurnalista i-a adresat întrebări incomode Gabrielei Firea. Ulterior, înregistrările au fost postate de către domnul Dragoş Pătraru pe blogul său.

Transcript-ul și cele mai importante fragmente 

Doina Gradea consideră că Dragoş Pătraru are „o atitudine de scandal“, iar pe o jurnalistă care i-a adresat o întrebare incomodă primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a numit-o „cap de porc“. „Băi, şi se duce reportera noastră, care e o tipă cu cap de porc…Să-mi bag picioarele, că nu poţi să o scoţi pe post. Dar, OK femeia. Şi în timp ce lumea se bucura că s-a făcut spitalul ăsta, că-i pentru copii, la Foişor, deci l-au refăcut, că-i o investiţie spectaculoasă, asta o întreabă pe Firea: cum e cu statuile, nu ştiu ce, câte statui aţi făcut în Bucureşti? La care Firea zice: o să-ţi răspund, dar stai puţin că avem acum treabă cu spitalul şi ne tragem deoparte şi îţi spun şi de statui. Nu, nu, nu, să ne spuneţi de faţa cu toată lumea aici. De patru ori…de patru ori“, a spus Doina Gradea.  

Despre jurnaliştii de la Ştirile TVR :Doina Gradea, Președinte-Director General al SRTV: „Deci, ce merită ăștia? Pumni în gură! Pumni în gură! Nu mă bag în conținutul în politica editorială! Dar ăștia merită poliție pe ei, le-am și spus: trebuia să aduc un șef din afară ca să vă taie! Că nu meritați altceva, decât să fiți tăiați! Nu vreau să spun de buget. TVR-ul va avea cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată. Puteau să nu ne dea. Dar te trezești că un bou implică instituția. Și asta au făcut non-stop. Când a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL. Când a fost PD-ul, s-au luat de PD. Acuma când sunt ăștia, se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scorburi, așa! Știi? Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie și atât”.

O reporteră din cadrul televiziunii publice a fost numită ”cap de porc” de către chiar  șefa Televiziunii, doamna Doina Gradea. Aceasta s-a arătat extrem de iritată pentru că tînăra reporteră îi pusese insistent o întrebare primarului Gabriela Firea referitoare la redacția de știri a TVR reacționează. Astfel,ziariștii au alcătuit un protest, fiind semnat deja de zeci de persoane.

În el se spune că ”Noi, jurnaliștii Direcției Știri a TVR, suntem consternați și indignați de limbajul folosit de președintele-director general Doina Gradea la adresa unui reporter și a redacției în general”. Ziariștii televiziunii publice române au solicitat ca președintele instituției să își ceară scuze față de colega noastră, un jurnalist onest și profesionist, care a acționat în interesul public”.

Totodată, zecile de semnatari își exprimă îngrijorarea față de disprețul pe care cei doi șefi ai TVR îl au ”față de principiile și misiunea televiziunii publice și față de cei care încearcă să le respecte și să le pună în practică, într-un peisaj mediatic tot mai dificil și lipsit de reguli”.

Convorbirea dată publicității de Dragoș Pătraru a stârnit un val de reacții și în plan politic. Uniunea Salvați România  și domnul Dacian Cioloș au dat publicității un comunicat în care se amintește de rolul aservit TVR-ului de către Putere și au cerut demisia Doinei Gradea.

Cei doi lideri politici au reacţionat astfel pe fondul scandalului din TVR declanşat odată cu publicarea, azi, a unor înregistrări ce-i au ca protagonişti pe preşedintele director general al SRTV, Doina Gradea, şi directorul TVR 1, Eduard Dârvariu. Înregistările au fost difuzate de jurnalistul Dragoş Pătraru, care aduce mai multe acuzaţii grave conducerii SRTV şi TVR 1 (VIDEO-AUDIO AICI).

La fel și Partidul Național Liberal,prin vocea domnului purtător de cuvânt al PNL Ionel Dancu a reamintit faptul că  „PNL cere demisia Președintelui-Director General al televiziunii publice, Doina Gradea, și dacă până marți nu înțelege să dea curs acestei solicitări, președintele Comisiei de Cultură, Gigel Știrbu, din partea PNL din Camera Deputaților, o va convoca pe doamna director Doina Gradea la audieri în Comisia de Cultură. Ceea ce se întâmplă în televiziunea publică este de neacceptat”.

De cealaltă parte, Partidul Social Democrat consideră că ar fi vorba numai de picanterii de limbaj dintr-o conversație particulară, dar nu și despre dovezi incriminatoare. Lucian Romașcanu, senator PSD, într-o intervenție telefonică s-a exprimat că ” sunt nişte picanterii de limbaj care pot accentua câte ceva pe ici pe colo, dar nu cred că pot ţine loc de dovezi în acest moment. Nu există o dovadă de implicare în zona editorială, nu există o dovadă de gestionare nelalocul ei a fondurilor publice, deci din punctul meu de vedere, în acest moment nu avem nimic grav de comentat”.

Liviu Dragnea,fiind  întrebat joi seară la Palatul Parlamentului despre înregistrări și despre declarațiile din spațiul public pe această temă a declarat: „În primul rând nu le-am văzut, nici nu le-am auzit, nici nu le-am citit, că am fost aci. O să mă uit pe ele și sper să nu fie ceva foarte grav. Dacă e ceva foarte grav…”. Andreea Dumitrescu, jurnalist TVR, i-a explicat președintelui PSD că este pusă în discuție atitudinea critică a jurnaliștilor, iar apelativul folosit de Președintele-Director General al TVR față de o colegă din redacția Știrilor este „cap de porc”. „Aoleo, păi poate iese și doamna de la TVR, doamna… Gradea, ca altă doamnă care spune ‘E o făcătură, a fost un soft care a modificat vocea’ și de unde să știm acuma?”. Întrebat dacă Doina Gradea va fi chemată la audieri în Parlament, Liviu Dragnea a răspuns că trebuie să citească mai întâi documentele. „Eu vă promit că n-are niciun fel de susținere dacă lucrurile stau așa”, a conchis Liviu Dragnea.

De altfel, doamna Ioana Ene Dogioiu senior-editor al ziare.com  a caracterizat și sintetizat această neplăcută situație accentuînd ideea că ”o asemenea persoană, cu o asemenea mentalitate, este în fruntea televiziunii publice, este plătită din bani publici mi se pare de neacceptat și fără precedent chiar dacă TVR a avut mereu parte de politruci.”

Reamintim faptul că președintele Director General, Doina Gradea, conduce Consiliul de Administrație al TVR din 28 martie, când plenul Parlamentului a votat noua conducere a instituției.

Sursa transcript: www.patraru.ro

Sursa video : Știri De Ultimă Oră 24H

Sursa foto : www.ziare.com,Evz

Redacțoa platformei media www.nationalul.ro

 

 

 

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Fast-food-ul românesc de altădată. Ce mâncăruri rapide făceau furori înainte de burgeri și șaorma

Publicat

pe

Fast-food-ul românesc de altădată. Ce mâncăruri rapide făceau furori înainte de burgeri și șaorma

Românii au și ei o tradiție veche a mâncării stradale. Deși nu includea șaorma, burgeri sau hot-dogi, bucătăria locală oferea numeroase gustări delicioase „la botul calului” — de la produse de patiserie aburinde, până la cărnuri rumenite pe grătar.

Mulți își închipuie că mâncarea stradală sau „fast-food” este o inveție recentă și un obicei al vremurilor contemporane. Mărturiile de epocă dar și cercetările arheologice au scos la iveală faptul că mâncarea stradală, rapidă, are o tradiție care datează de mii de ani. A început odată cu apariția marilor orașe-stat din Mesopotamia, dar și-a găsit strălucirea în Roma Antică. În Principatele Române mâncarea stradală autohtonă a făcut furori înainte ca americanii să inventeze hot-dogul și burgerul. 

Numai că nu se numea „fast-food”, ci mai neaoș, „la botul calului”. Adică în picioare, rapid, pe grabă. Conceptul de mâncare stradală era aplicat și de birturile „de la șosea” unde mușteriul chiar dacă stătea la masă, servea pe grabă câteva bunătăți la grătar și rădea un pahar cu vin natural. Mărturiile despre delicioasele preparate „de la botul calului” sunt fabuloase și cu siguranță pot să înnebunească pe oricine de poftă. 

Importurile turcești și începuturile fast-food-ului românesc

Având în vedere că viața urbană era puțin dezvoltată în evul mediul românesc, mâncarea stradală era ca și inexistentă. Odată cu venirea fanarioților pe tronul Principatelor române și orientalizarea societății românești, au început să apară și vânzătorii ambulanți, birtagii și tot soiul de indivizi cu meserii noi, precum bragagii sau vânzătorii de covrigi și plăcinte. Evident, numărul lor a crescut odată cu dezvoltarea orașelor.

Majoritatea erau în București. Românii au importat câteva preparate culinare care au dus la nașterea fast-food-ului românesc. Este vorba mai ales de sărmăluțe, reinterpretate rapid de români, mititeii, kebabul și ciorba de burtă. Au fost practic preluate cele trei tipuri de restaurante stradale găsite în Imperiul otoman în secolele XVII-XVIII. În timpul domnitorilor fanarioți pe străzile din București la birturi, se servea „la botul calului”, pilaf, sărmăluțe și ciorbă de burtă.

„În Constantinopol, erau trei tipuri mari de restaurante stradale, fiecare fiind specializat în câte un fel de mâncare: sarmale, pilaf și acea ciorbă de picioare – precursoarea ciorbei de burtă. Acest model a fost cumva importat și la noi, iar în timpul ciumei lui Caragea (n.r. – epidemia de ciumă bubonică ce a avut loc în Țara Românească în perioada 1813-1814) apare primul take away din România.  Este dat un ordin domnesc de către Caragea prin care se interzice paceageriilor – locante specializate în pacele sau pacea ciorba (n.r. – ciorbă de picioare) – să servească în interior produsul din cauza ciumei. Același fenomen s-a petrecut și în timpul pandemiei de COVID-19. Deci cine cumpăra ciorbă de la paceagerii nu avea voie să o consume în local, ci trebuia să o ia la pachet. Existența acestui ordin ne arată că, probabil, se putea chiar și înainte să cumperi și să nu mănânci pe caldarâm sau la mese, ci să iei la pachet. Aceasta este cumva și o formă de street delivery”, preciza 

Cosmin Dragomir, jurnalist culinar și fondatorul gastroart.ro pentru „Weekend Adevărul”.

Pe lângă acești comercianți de pilaf, ciorbă de burtă și sărmăluțe existau deasemenea vânzători ambulanți de bragă și limonadă. Nu lipseau nici simigii, vânzători de covrigi cu susan dar nici plăcintarii.

„Comerțul cu plăcinte mergea atât de bine încât fanarioții își urau „Să deie Dumnezeu să ajungi mare plăcintar în Țara Românească!“. Așa a venit la noi și bunicul lui Caragiale. Când Mateiu Caragiale își căuta sângele albastru în genealogie, tatăl lui, dramaturgul I.L. Caragiale, îi spunea: „Vezi că ai fruntea teșită de la tăvile de plăcinte cărate pe cap din moși-strămoși”, adăuga Cosmin Dragomir în același interviu.

Acest comerț stradal nu era exclusiv în București, ci și în alte orașe importante din Principate. De exemplu la Iași, Craiova sau Ploiești. Cu alte cuvinte, dacă ieșeai , într-un oraș mai mare din Principate, la o plimbare, nu plecai flămând acasă.

Belle-Epoque-ul românesc și explozia de arome a mâncării stradale românești

În secolul al XIX lea toate influențele românești, bulgărești, sârbești, turcești, arăbești, rusești, ungurești, nemțești  și franțuzești s-au contopit într-un melanj culinar de-ți lua mințile. Tot ce era mai bun din aceste bucătării românii le-au cules, le-au condimentat, învârtit, reinventat de-au ajuns o adevărată capitală balcanică a deliciilor culinare.

Mai ales după Unirea Principatelor și boom-ul economic și cultural care a urmat independenței de stat, străzile marilor orașe s-au umplut de comercianți ambulanți, birturi, ospătării, restaurante cu ștaif, „târâie-tava”, cofetării și gelaterii. Delicii și mâncăruri pentru toate gusturile și buzunarele. „La botul calului” a rămas o preferată a românilor. Ce era mai frumos, delicios și practic decât o masă frugală la șosea bine stropită cu un pahar de bragă, rachiu sau vin. Grataragii erau cei mai renumiți în Bucureștiul de secol XIX și apoi cel interbelic. Mititeii la grătar și cârnăciorii erau cei mai căutați în materie de mâncare stradală, rapidă. Iar cei mai celebrii erau mititeii lui Iordache.

„A murit Iordache din Covaci! Cu dânsul dispare mai mult decât un om și jumătate; dispare o întreagă epocă din viața veselă a Bucureștilor, viața de pe vremea când era belșug în țară, de pe când oamenii erau mai cheflii, mai amorezați și mai cu dor de trai: studiau mai puțin poate, dar trăiau mai mult și mai ales mai bine. Iordache din Covaci era stăpânul acelui olimp cu ambrozie și nectar, în care stomacul filosof inspira minții și inimii atâtea idei de geniu și atâtea sentimente frumoase. După o masă, un dejun, sau după un dejun prelungit până după masă sau viceversa, cel ce mâncase la Iordache era mulțumit și de sine și de lume și de viață, dar mai ales de Iordache! (…) În Covaci se opreau trăsuri boierești, în dreptul unei cârciumioare sărăcăciose: La Rogojină. Era „restaurantul” celebrului Iordache(….)Mititeii – „la renumiții mititei” – și patricienii inventați de ei au produs cât nu produc multe invenții grandioase în ziua de azi. Invenția se adresa stomacului, care e mai accesibil ca mintea și… mistuie mai bine ideile noi, care-l privesc! Azi țara întreagă a adoptat invenția: tot la Iordache au rămas adevărații mititei, „renumiți”, precizau jurnaliștii de la „Adevărul” în numărul de pe 8 februarie 1903. Pe lângă mititei și cârnăciori, la mare căutare erau și frigăruile.

Tot operă a renumiților gratargii acestea se făceau mai ales din carne, fără adaosuri de legume. Carnea de porc era cea preferată. Grăsimea le dădea o aromă incredibilă. După ce erau făcute pe grătar erau puse în turte pe vatră și servite mușteriilor. Bunătățile la grătar erau mereu cumpărate împreună cu o halbă de bere sau un pahar cu vin.

Plăcintăriile erau deasemenea o formă extraordinară de comerț stradal cu mâncare, în secolul XIX și perioada interbelică. Erau renumitele plăcinte cu brânză și mărar, cu tot felul de cărnuri și umpluturi delicioase. Șuberecul turcesc își avea un loc de cinste în lumea plăcintelor servite în Regat. Tot pe post de „fast-food” erau serviți melcii, scoicile și racii. „Cobelcii, colbecii, melcii se mânâncă fierţi ori fripţi. Ei ies primăvara după o ploiţă; se culeg şi se fierb. Carnea lor fiartă se mânâncă cu mujdei, lepădîndu-se partea verde”, spunea Mihai Vulpescu.

La rândul lor, scoicile – făcute bine pe cărbuni – se mâncau tot cu mujdei,. „Scoicile se fierb şi carnea lor se mânâncă cu mujdei, ori friptă pe cărbuni, ori în ţiglă, cu sare, ori saramură”, arată același autor.

La iași, o delicatesă aparte, la birturi, era limba de vacă cu castraveți murați. „Se fierbe o limbă timp de o oră și pe urmă se pune să se recească și se împănează cu slănină tăvălită în ceapă tocată, pintrijel, sare și chiperuri. Apoi se pune din nou să ferbă cu erburi fine, cu fălii de slănină, de carne de vacă, de vițel, de morcovi, ceapă și diverse aromate. Se adaogă bulion și se lasă să ferbă încă patru ore: când e să observi, îi scoți pelea, faci in sos de castraveți murați și-i torni peste limbă”, arată „Curierul” din 1886. 

La vremuri noi, năravuri vechi

Mâncarea stradală sau fast-food-ul nu este o problemă de sănătate publică doar în vremurile contemporane. La începutul secolului XX, autoritățile erau foarte îngrijorate de faptul că elevii încep să mănânce mai mult de la vânzătorii ambulanți. „D. ministru al instrucțiunii a adresat directorilor tuturor școlilor primare și secundare o circulară prin care invită pe d-nii directori și d-ne directoare a lua măsurile cuvenite pentru a opri diferiți vânzători ambulanți cu covrigi, zaharicale și fructe, care se aglomerează lângă școli și care întrețin pe copii într-un neastâmpăr continuu, pe lângă că acele obiecte sunt totdeauna vătămătoare sănătății lor”, se arăta într-o circulară.   

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Beach, Please! face show total de Black Friday: 10.000 de bilete vândute și primul headliner anunțat pentru 2026: Don Toliver

Publicat

pe

Beach, Please! face show total de Black Friday: 10.000 de bilete vândute și primul headliner anunțat pentru 2026: Don Toliver

Cel mai mare festival de muzică din
Europa a transformat Black Friday într-un spectacol al experiențelor. Beach,
Please! a vândut peste 10.000 de abonamente în 72 ore.

Campania realizată în parteneriat cu eMAG
a adus reduceri record, prețuri simbolice de 10 lei pentru primele 100 de
bilete, epuizate în prima secundă, și valuri succesive de discounturi de 40%,
30% și 20%. Rezultatul: un nou record de vânzări și un val uriaș de reacții în
online.

„Tinerii din România nu mai cumpără doar
produse, ci momente care devin amintiri. Beach, Please! este despre
apartenență, prietenie și energie comună. Ceea ce s-a întâmplat de Black Friday
ne arată clar: festivalurile sunt noul lux al generației Z”, a declarat Selly,
fondatorul festivalului.

Primul headliner anunțat: Don Toliver

Beach, Please! 2026 se anunță deja ca cea
mai spectaculoasă ediție de până acum, iar organizatorii au confirmat primul
nume din line-up: Don Toliver, un superstar internațional care va urca pentru a
doua oară pe scena festivalului. Rapper american și compozitor, Toliver a
cucerit topurile prin modul său de a combina hip-hip-ul cu R&B, pop și
chiar și rock. El a devenit cunoscut în 2018, odată cu lansarea mixtape-ului Donny Womack, apariția pe albumul Astroworld al lui Travis Scott și
succesul viral al single-ului No Idea
(2019). De atunci, a lansat mai multe albume de succes, printre care Heaven or Hell (2020), și a câștigat
recunoaștere internațională prin colaborări aflate în fruntea topurilor, precum
Lemonade, alături de Internet Money,
Gunna și NAV. Motivul pentru care organizatorii l-au invitat este chiar
entuziasmul fanilor din România care l-au cerut din nou, după show-ul
incredibil făcut in 2024.

Anunțul a fost făcut printr-un show
transmis live pe Youtube, canalului lui Selly, la finalul a 12 ore de
livestream și a inclus un monstertruck, 2 motocicliști și fachiri.
Transmisiunea în direct de 12 ore din data de 7 noiembrie, un proiect special
eMAG, a strâns deja jumătate de milion de vizualizări. 

Cu o comunitate de peste 150.000 de
participanți la ediția din 2025 și un impact digital care depășește zeci de
milioane de vizualizări, Beach, Please! rămâne fenomenul cultural care
definește o generație.

Despre Beach, Please!

Lansat în 2022, Beach, Please! este cel
mai mare festival din Europa și unul dintre cele mai influente evenimente
muzicale din regiune. A adus pe aceeași scenă artiști internaționali precum
A$AP Rocky, Yeat, Wiz Khalifa și Travis Scott, redefinind experiența
festivalieră pentru publicul tânăr din România. În 2025, festivalul a avut un
trafic de preste 500.000 de persoane,

Ediția a 5-a va avea loc între 8–12 iulie
și marchează aniversarea festivalului.

Bilete pe: beach-please.ro

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Alerta alimentară: două condimente retrase din supermarketuri. Ce substanțe toxice au fost găsite în ele

Publicat

pe

Alerta alimentară: două condimente retrase din supermarketuri. Ce substanțe toxice au fost găsite în ele

Autoritățile au retras de pe rafturile supermarketurilor Auchan și Metro două produse alimentare populare, după ce s-a constatat că anumite loturi conțin particule metalice și de cauciuc, care pot fi periculoase pentru sănătate.

Produsele pot fi returnate la supermarketul de unde au fost achiziționate. FOTO: Shutterstock

Produsele vizate sunt:

  • Delikat Borș Legume – 165 g
  • Knorr Supă pui cu tăieței – 12 g
  • Condimente pentru porc cu usturoi și afumătură – 29 g

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă să nu consumați aceste produse sub nicio formă. Produsele pot fi returnate la supermarketul de unde au fost achiziționate, iar clienții vor primi valoarea integrală, fără a fi necesar bonul fiscal.

Contactul cu particulele metalice și de cauciuc poate provoca leziuni ale gurii, gingiilor sau esofagului, iritații ale tractului digestiv și chiar contaminare chimică cu metale grele. Autoritățile fac apel la consumatori să verifice produsele din casă și să respecte recomandările pentru siguranță.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Fast-food-ul românesc de altădată. Ce mâncăruri rapide făceau furori înainte de burgeri și șaorma Fast-food-ul românesc de altădată. Ce mâncăruri rapide făceau furori înainte de burgeri și șaorma
Actualitateacum 5 ore

Fast-food-ul românesc de altădată. Ce mâncăruri rapide făceau furori înainte de burgeri și șaorma

Românii au și ei o tradiție veche a mâncării stradale. Deși nu includea șaorma, burgeri sau hot-dogi, bucătăria locală oferea...

Beach, Please! face show total de Black Friday: 10.000 de bilete vândute și primul headliner anunțat pentru 2026: Don Toliver Beach, Please! face show total de Black Friday: 10.000 de bilete vândute și primul headliner anunțat pentru 2026: Don Toliver
Actualitateacum 9 ore

Beach, Please! face show total de Black Friday: 10.000 de bilete vândute și primul headliner anunțat pentru 2026: Don Toliver

Cel mai mare festival de muzică din Europa a transformat Black Friday într-un spectacol al experiențelor. Beach, Please! a vândut...

Alerta alimentară: două condimente retrase din supermarketuri. Ce substanțe toxice au fost găsite în ele Alerta alimentară: două condimente retrase din supermarketuri. Ce substanțe toxice au fost găsite în ele
Actualitateacum 14 ore

Alerta alimentară: două condimente retrase din supermarketuri. Ce substanțe toxice au fost găsite în ele

Autoritățile au retras de pe rafturile supermarketurilor Auchan și Metro două produse alimentare populare, după ce s-a constatat că anumite loturi conțin...

România, argint la Cupa Mondială de la Alger. Echipa masculină de scrimă a făcut performanță de top România, argint la Cupa Mondială de la Alger. Echipa masculină de scrimă a făcut performanță de top
Actualitateacum 19 ore

România, argint la Cupa Mondială de la Alger. Echipa masculină de scrimă a făcut performanță de top

Echipa masculină de sabie a României a pierdut finala Cupei Mondiale de la Alger, în fața Franței, scor 38-45. Tricolorii,...

Sute de colete împrăștiate pe autostrada A1, după ce un camion s-a răsturnat peste o mașină oprită pe banda de urgență Sute de colete împrăștiate pe autostrada A1, după ce un camion s-a răsturnat peste o mașină oprită pe banda de urgență
Actualitateacum o zi

Sute de colete împrăștiate pe autostrada A1, după ce un camion s-a răsturnat peste o mașină oprită pe banda de urgență

Un autotren care transporta colete a acroşat un autoturism, luni dimineaţă, pe autostrada A 1, în judeţul Giurgiu, după care...

Masacrul din defileu, prima mare victorie românească împotriva ungurilor. Cum și-a bătut joc primul voievod al Valahiei de regele Ungariei Masacrul din defileu, prima mare victorie românească împotriva ungurilor. Cum și-a bătut joc primul voievod al Valahiei de regele Ungariei
Actualitateacum o zi

Masacrul din defileu, prima mare victorie românească împotriva ungurilor. Cum și-a bătut joc primul voievod al Valahiei de regele Ungariei

Prima confruntare majoră dintre unguri și români a avut loc acum aproape șapte secole. A fost o bătălie al cărui...

Orașul unde toți locuitorii trăiesc sub același acoperiș Orașul unde toți locuitorii trăiesc sub același acoperiș
Actualitateacum o zi

Orașul unde toți locuitorii trăiesc sub același acoperiș

Ascuns între munți și nori, pe țărmul sudic al Alaskăi, se află Whittier, un orășel cu doar 263 de locuitori,...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2025 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro