Connect with us

Actualitate

Pe scurt despre sistemele financiare nebancare. In special despre credite si banci si criza economica.

Publicat

pe

Pe scurt despre sistemele financiare nebancare. In special despre credite si banci si criza economica.

Credite-Bancare.com ne invata cateva lucruri extrem de importante despre credite si banci si despre criza financiara care a devastat atat companiile ce au apelat la creditele bancare cat si persoanele fizice.

Un sistem financiara care functioneaza extrem de bine si permite unei economii ca Romania sa funcționeze perfect si sa isi exploateze la maxumum potențialul de crestere, pentru ca asigura cu credite performante atât populatia cat si mediul privat.

Astfel, o economei solida si dinamica are nevoie de un sistem financiar bancar capabil sa canalizeze economiile catre agenții economici care au posibiltatea sa efectueze investitii productive.

Structura financiara este in mod tradițional masurata in functie de marimea relativa a diferitelor componente ale pietei financiare. O piata financiara mai mare inseamna o piata prin care se canalizeaza mai mult capital.

In acest moment nu se cunoaste ce sisteme inregistreaza cele mai bun rezultate, dar o varianta cu siguranta inregstreaza profit mare, ori sistemele financiare bazate pe banci, ori sistemele financiare bazate pe piata financiara, pentru ca structura si sistemele care le gasim in diferite tari difera complet una de cealalta.

Aceste sisteme sunt formate din banci, companii de asigurare fonduri de investitii, piata de capital, toate facand obiectivul unor reglementari riguroase.

Monnet si Quintin arata ca sistemele financiare difera mult de la o tara la alta, chiar in cazul unor studii de dezvoltare. De exemplu, creditul bancar sau mai nou creditul bancar rapid este o sursa principala pentru finanțareapentru majoritatea firmelor din Romania si nu numai. In concluzie, doua economii pot avea sisteme financiare extrem de diferite, in ciuda puterii de cumparare din respectiva tara.

Intelegerea structurii financiare bancare si formarea lor, este esentiala atunci cand se doreste reformarea sistemulului bancar din Romania.

Ce trebuie sa stii despre criza financiara?

Criza financiara recenta a pus probleme importante rolului detinut de banca centrala in politica stabilitatii financiare si modului in care indeplinirea acestei functii influenteaza guvernanta bancilor centrale.

INGVES prin 2016, incearca sa clarifice problema care apare intr-o mare varietate de cadre instituționale, in context istoric si mediul politic in care functioneaza bancile centrale. Concluzia analizei facute de Ingres sunt următoarele:

 • Bancile centrale sunt obiligate sa se implice in formarea si aplicarea politicii de stabilitate financiara pentru ca acestea sa fie eficiente;
 • Mandatele bancilor centrale privind stabilitatea financiara si aranjamentele de guvernanta trebuie sa fie compatibile cu responsabilitatea in domeniul politicii monetare;
 • A face banca centrala responsabila de stabilitatea financiara nu este suficient , fiind necesar, de asemenea, instrumente , autoritatii si masuri de protectie adegvate;
 • Clasificarea in avans a rolurilor si responsabilitatiilor autoritatiilor implicate in politica de stabilitate financiara ( banci centrale, autoritati de supraveghiere si de asigurare a depositelor, trezoreriei si autoritatilor din domeniu concurentei) este de importanta capitala pentru un proces decizional rapid si eficient , ca si gestionarea compromisurilor si asigurarea respinsabilitatii;

Globalizarea sistemelor financiare influenteaza atat reglementarea , cat si supravegherea finaciara. In acest sens, bancile centrale joaca un rol foarte important ,ele avand responsabilitati directe sau de consilieri ai guvernelor. Mi mult ca ori cand, intr-o perioada de globalizare, accelerata, credibilitatea bancii centrale este esentiala pentru a ancora solid si eficient a anticipatiilor inflationiste si pentru a se pune bazele stabilitatii monetare si financiare ale unei economii internationale in continua schimbare, in care incertitudinea si riscul nu pot fii ignorate.

In cele din urma este esentiala adancirea si intarirea guvernantei pe plan international, prin utilizare integrala a tuturor posibilitatilor oferite , nu numai prin unificarea principiilor si conceptelor de supraveghiere prudentiala si reglementare, ci prin realizarea unei unificari reale, rezultate din aplicarea la nivel international a acestor principii si concepte financiare bancare.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ce este simeringul si de ce ai nevoie de el?

Publicat

pe

De

Simeringul (sau semeringul) reprezinta o garnitura de etansare, care se monteaza cu ajutorul unui inel, numit resort. Cuvantul provine de la numele inginerului care l-a inventat, si anume Walther Simmer, numele de Simmerring® fiind marca inregistrata a companiei nemtesti Freudenberg & Co. KG.

Simeringurile sunt folosite in mai multe domenii, insa cele mai populare este cel auto (pentru etansarea arborilor din interiorul motoarelor sau a altor componente ce necesita izoloare intre interior si mediul exterior).

Tipuri de simeringuri:

 • cu sens de rotatie
 • fara sens de rotatie
 • cu buza suplimentara.

In functie de locul unde urmeaza a fi dispus, alegerea simeringului trebuie sa se faca in functie de urmatorii parametrii:

 • mediul de etansare
 • temperatura
 • presiunea
 • viteza de rotatie a arborelui
 • expunerea la agenti externi (praf, apa, etc)
 • dimensiuni (diametru interior, diametru exterior, latime)
 • materialul din care este construit (in general: cauciuc nitrilic – nbr, silicon, viton).

Ce se poate intampla daca se defecteaza un simering?

De cele mai multe ori, defectarea unui semering duce la pierderea de lichid si anume uleiul din componenta respectiva, de aceea necesita schimbarea lui pentru a preveni pierderea completa a acestuia si distrugerea piesei. In functie de localizarea simeringului in motor, schimbarea acestuia poate fi mai simpla sau mai dificila.

In cazul defectarii simeringului la masina, specialistii recomanda monitorizarea pierderii de ulei (sau a altui lichid) si verificarea la un service autorizat. In caz contrar, poti avea probleme mai grave care vor necesita si costuri mai mari. Preturile simering-urilor auto sunt mici in raport cu pagubele produse daca vei circula cu ele uzate.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Unul dintre emisarii lui Donald Trump vizitează Bucureștiul pentru unele discuții cruciale

Mihai Daniel

Publicat

pe

 Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa și Eurasia Wess Mitchell se va întâlni la București cu înalți oficiali și analiști independenți pentru a discuta pe tema securităţii regionale şi cooperării economice.Mitchelll este șeful delegației americane la cea de-a șasea rundă a Dialogului privind Parteneriatul Strategic SUA – România, despre care va vorbi la Universitatea din București. 

Departamentul american de Stat a confirmat încă de ieri 17 iunie informația conform căreia adjunctul secretarului de Stat pe probleme europene și eurasiatice, Wess Mitchell, va fi prezent luni la București.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă postat pe site-ul Departamentului de Stat:

”Adjunctul secretarului de stat pe probleme europene și eurasitice, Wess Mitchell, va fi în Europa din 17 până în 22 iunie. Pe 18 iunie el se va afla la București, în România, pentru a se întâlni cu demnitari de rang înalt și cu analiști independenți pentru a discuta despre cooperarea regională în materie economică și de securitate. El va fi șeful delegației americane la cea de-a șasea rundă a Dialogului privind Parteneriatul Strategic SUA – România, despre care va vorbi la Universitatea din București”.

Oficialul american a preluat postul Victoriei Nuland.Domnia sa a declarat în urmă cu câteva zile într-un discurs că ”în Europa Centrală și de Est, SUA sunt interesate de întărirea eforturilor de luptă împotriva corupției și de combatere a dezinformării rusești, precum și de consolidare a societății civile în zonă”.

În același discurs susținut la Heritage Foundation, Wess Mitchell a avertizat că ”Rusia și China reprezintă modele alternative coerente – cu stabilitate politică, bazată pe autoritarism și forță brută, îngrădirea unor aspecte ale pieței libere care amenință baza funcționării civilizației noastre. În căi diferite, Rusia și China vor să distrugă modelul occidental. Rusia vrea să dezbine și să fărâmițeze vestul. China vrea să ia locul modelului occidental”.

Wess Mitchell a mai subliniat în discursul său că ”o zona unde competiția geopolitică se intensifica este frontiera estica a Europei. Zona care pleacă din Caucaz, prin Blacani și bazinul Dunării – este o zona de atenție geopolitică nouă (“renewd geopolitical focus”) pentru Rusia si “playground” pentru China.

Cine este Wess Mitchell și ce rol are

Aaron Wess Mitchell este unul dintre analiștii politici american și oficiali guvernamentali care ocupă funcția de secretar adjunct de stat pentru afaceri europene și eurasiatice. Înainte de a-și asuma funcția actuală, a fost președinte și CEO al Centrului de analiză a politicilor europene. Începând cu 19 iulie 2017, președintele Donald Trump l-a investitpe Mitchell ca secretar de stat adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice. El a fost confirmat de Senatul Statelor Unite în septembrie 2017.

De asemenea,Wess Mitchell este co-fondatorul Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA), un institut de politică externă dedicat Europei Centrale și de Est cu birouri aflate la Washington și Varșovia. A făcut parte și din echipa de tranziție a securității naționale pentru campania prezidențială Mitt Romney și este președintele Grupului de Lucru al Inițiativei John Hay Europe.

Poziţionarea acestui oficial vis a vis de politica externă americană apare pregnant şi în  cartea intitulată ”The Unquiet Frontier: Rising Rivals, Vulnerable Allies, and the Crisis of American Power” (Frontiera neliniştită: rivali emergenţi, aliaţi vulnerabili şi criza puterii americane), publicată în urmă cu doi ani.Acest volum are drept coautor pe profesorul Jakub Grygiel, cu care uneori îşi semnează şi editorialele.

Cartea a fost radusă şi în limba română, lansată în urmă cu câteva săptămâni la Târgul de Carte de la Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Klemm.Poate fi considerată ca o culegere de analize geopolitice care condamnă izolaţionalismul american al perioadei pre-Trump.

Mitchell e şi un susţinător fervent al relaţiilor strânse cu Europa (o altă temă asupra căreia părea până acum a fi în sensibilă divergenţă cu Donald J. Trump). Ultima prelegere pe care i-am urmărit-o, susţinută la The Heritage Foundation, are acest leit-motiv: ”Conservarea Occidentului nu poate avea loc fără Europa. America şi Europa sunt Occidentul şi inima lumii libere”.

Declarații ale oficialului american

Mesajele cheie transmise de Wess Mitchell (și care vor defini relația SUA-Europa-NATO) sunt importante pentru că arată că implicarea americană va rămâne constantă în regiune, iar statele care doresc rămânerea în familia occidentală vor fi puternic susținute.

Wess Mitchell a declarat explicit că „în Europa Centrală și de Est, SUA sunt interesate de întărirea eforturilor de luptă împotriva corupției și de combatere a dezinformării rusești, precum și de consolidare a societății civile în zonă„.

Mesajul lui Wess Mitchell și prezența acestuia la București sunt extrem de importante pentru că vin într-un context extrem de sensibil.Actuala alianță de guvernare PSD-ALDE pune o presiune fără precedent la adresa DNA, iar inițiativele juridice – legile justiției și modificările la codurile penale – mutilează cadrul de luptă împotriva corupției.

Un mesaj crucial transmis de Wess Mitchell este acela că „SUA își propun să concureze pentru o influență pozitivă în regiunea Europei de Est”.

-O zonă unde competiția geopolitică se intensifica este frontiera estică a Europei. Zona care pleaca din Caucaz, prin Blacani și bazinul Dunarii – este o zona de atenție geopolitica reînnoită pentru Rusia!

Sursa foto : http :// usa-support-bulgarian-activity.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către redactor Daniel Mihai

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Viva Auto – inmatriculari auto Bucuresti rapide si eficiente

Publicat

pe

Numarul automobilelor noi cumparate sau celor la mana a doua aduse din strainatate creste incontinuu in tara noastra, de la an la an. Toti cei care sunteti in situatia de a isi cumpara o noua masina, veti avea de umblat o perioada buna de timp pentru a va rezolva toate actele necesare. Si desi nu sunt decat cateva puncte pe lista, stiti ca va va lua mult timp pana le veti face pe toate. Si asta din cauza birocratiei din tara noastra, care face ca toate lucrurile sa devina mult mai grele decat ar trebui sa fie. Haideti sa vorbim un pic despre inmatriculare Ilfov auto Bucuresti, primul lucru la care va ganditi atunci cand va luati o masina noua, in cazul in care sunteti din Capitala.

Va amintiti probabil acele cozi formate din sute de persoane, prezentate in urma cu cateva luni la televizor, nu-i asa? Ei bine, sunt reale, asa se intampla in lunile aglomerate. Insa, daca nu ai timp si rabdare pentru a sta la asemenea cozi, este bine sa stii ca le poti evita prin intermediul celor de la Viva Auto. Viva Auto este o firma profesionista si legala care intermediaza serviciile de inscrieri masini si nu numai.

Sa spunem ca ai nevoie sa iti inmatriculezi masina. Mai intai trebuie sa predai toate actele celor de la Viva Auto, dupa care vei face o imputernicire in acest sens pentru ca ei sa poata face totul in locul tau. Acestia vor depune actele necesare si vor plati toate taxele in numele tau. Mai departe, in ziua termenului stabilit, cei de la Viva Auto vor lua toate documentele si numerele de inmatriculare, dupa care ti le vor inmana tie. Simplu si eficient, nu-i asa? Practic, tu nu prea mai ai nimic de facut!

Puteti apela la serviciile celor de la Viva Auto si daca sunteti persoana fizica, si daca sunteti persoana juridica. Chiar si dealerii auto pot apela la seriviciile celor de la Viva Auto. Acestia lucreaza extrem de profesionist, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in niciun momentt. De asemenea, preturile lor sunt unele foarte bune. Bineinteles, preturile sunt fixe, neexistand niciun fel de taxe ascunse pe care sa le aflati dupa ce predati actele. In cazul in care doriti ca odata cu inmatricularea auto sa se incheie si o polita de asigurare, costul acesteia trebuie platit separat.

Si in cazul in care aveti nevoie de servicii inmatriculari auto Ilfov, tot cei de la Viva Auto va vor ajuta. De asemenea, acestia sunt disponibili si pentru indeplinirea altor task-uri, precum inscrierea automobilului la ANAF, radierea lui sau a altor taxe si impozite, obtinerea unor documente duplicat, obtinerea certificatului fiscal si multe altele. Cel mai bine este sa ii contactati pentru a va lamuri daca va pot ajuta sau nu!

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro