Connect with us

Actualitate

Despre transgenderism sau confuzia sexuală care capătă noi forme agresive de exprimare

Mihai Daniel

Publicat

pe

Lunile mai și iunie sunt cunoscute ca fiind parte a sezonului paradelor gay în Europa, America cât și în alte țări de pe tot cuprinsul acestui glob pământesc. Din nou, străzile și bulevardele marilor orașe ale lumii vor fi inundate de către homosexualii și prietenii lor.Confuzia sexuală va fi sărbătorită cu nerușinare și în România pe data de 20 mai, fără ca nimeni să atenționeze că de fapt confuzia sexuală este un obiectiv urmărit în mod cu totul voit de către acționarii și corporațiile gigantice în căutare de profit.

Definiții și istoric

Transgen (uneori transgender sau transgeneritate) este un termen-umbrelă sub care se adună diferite varietăți ale identității de gen. În această categorie intră acele persoane care nu se simt confortabil într-un anumit gen sau care nu corespund, prin imagine sau comportament, normelor asociate unui anumit gen: travestițitranssexualipersoane intersex, bărbații efeminați, femeile cu aspect masculin etc

O persoană transgen este o persoană care are o identitate de gen diferită sau care își exprimă identitatea de gen în mod diferit față de identitatea de gen care i-a fost atribuită la naștere. O persoană transgen poate alege să își exprime identitatea de gen în diferite moduri. Pentru o modificare fizică permanentă se poate apela la o intervenție chirurgicală sau la un tratament hormonal. Acest proces poate dura mai mulți ani și nu implică întotdeauna o redefinire completă a genului („schimbarea de sex”). Identitatea de gen poate fi exprimată și prin articolele vestimentare și cosmetice (aspect cunoscut sub denumirea de „cross-dressing” sau „travestire”).

Opusul termenului transgen este cisgen, referindu-se la persoanele a căror identitate de gen și sex biologic coincid (majoritatea populației este cisgen).

În mod cu totul eronat, persoanele transgen sunt supuse discriminării, de multe ori la scară mai mare decât lesbienelehomosexualii și bisexualii, în special în domeniul ocupării forței de muncă. Persoanele transgen care își recunosc identitatea de gen la locul de muncă nu riscă nimic și nu sunt deloc așa cum se lasă de înțeles că ar fi hărțuite de colegii lor și ar fi nevoite să își schimbe locul de muncă.

Încă din 2009, legislația UE împotriva discriminării interzice discriminarea sexuală la locul de muncă. După cum a constatat Curtea Europeană de Justiție, o persoană transgen care a suferit o discriminare este protejată prin interzicerea discriminării sexuale, dacă a recurs sau recurge la o redefinire completă a genului. Totuși, a rămas încă neclar dacă alte persoane transgen (care nu au apelat sau nu sunt în curs de a apela la o intervenție chirurgicală) ar avea același tratament.

Despre…revoluția transgender

Revolutia transgender (sau homosexuală) a triumfat în câteva decenii, dar revoluția trangender se pare că va triumfa într-o perioadă și mai scurtă de timp. Acum zece ani rar se discuta ori se scria despre transgenderism. Administrația Barack Obama l-a adus în prim plan și a alocat sume enorme pentru studii care urmăreau normalizarea lui si pentru o serie de politici cu același obiectiv.

Să ne aducem aminte de anul 2014 care a fost, în cuvintele publicației americane Time, anul de cotitură .În luna mai, Concita, „femeia” cu barbă, a primit, după cum ne amintim, premiul suprem la Eurovision, iar în vara aceluiași an publicația Time a pus pe prima pagina poza lui LaVerne Cox, un fost sportiv transformat în femeie, dedicând mai întreaga ediție „feței umane” a mișcării trans. Articolul integral  îl puteți lectura aici

Acum doi ani influenta publicație globală National Geographic a făcut la fel.

Subiect tabu sau …un subiect capcană

Transgenderismul este o simptomă a „confuziei sexuale” a generaţiei contemporane. Persoanele transgender suferă de „boala prezumţiei”, aşa cum suferă multe persoane care „presupun” că ceea ce au primit din partea naturii nu li se potriveşte. Se uită în oglindă şi văd o fiinţă umană urâtă, care nu corespunde naturii. Statisticile arată că transgenderismul este o stare tranzitorie. Până în 80% dintre copiii ori adolescenţii care afirmă că „suferă” de confuzie sexuală, îşi revin la normal. Ceilalţi 20% rămân încă un mister pentru psihologi. În concluzie, persoanele care doresc să-şi schimbe sexul trebuie convinse să nu o facă. La urma urmelor, spune el, o schimbare de sex este o imposibilitate biologică. Bărbaţii care îşi schimbă sexul în femei nu devin femei, ci bărbaţi feminizaţi, iar femeile femei masculinizate. O astfel de confuzie, zice el, nu poate fi premisa acordării de drepturi civile unei întregi clase de oameni care doresc să fie diferiţi doar de dragul de a fi diferiţi.

Un subiect tabu, însă, e dacă și cine finanțează transgenderismul. Subiectul acesta a fost adus în prim plan în februarie anul acesta, atunci când publicația americană online The Federalist a publicat Who Are the Rich, White Men Institutionalizing Transgender Ideology(„Cine sunt barbatii care institutionalizeaza ideologia transgender”?) Articolul integral  îl puteți lectura aici

Autoarea articolului nu e nici pe de parte o persoană de dreapta, religioasă ori conservatoare. Dimpotrivă, a fost foarte activă în mișcarea ecologică unde s-a intersectat cu o mulțime de persoane transgender. Totul a decurs bine până când și-a dat seama, din discuțiile ei cu activiștii transgender. De fapt, transgenderismul este o confuzie sexuală își are originea în mintea omului și e promovată în mod deliberat de persoane și corporații cu interese financiare în menținerea, nu vindecarea, confuziei sexuale.

Când a început să-și exprime suspiciunile, a fost exclusă din mișcarea ecologică iar apoi și-a dedicat câțiva ani studiului relației dintre ideologia transgenderistă și corporațiile și persoanele influente care au de câștigat de pe urma promovării confuziei sexuale.

Asaltul ideologic și drepturile omului
Transgenderism-ul a ajuns să fie promovat asemenea unei probleme medicale care necesită tratament, terapie, medicamente și interventii chirurgicale. Ca atare, dreptul și accesul la îngrijirea medicală pentru membrii societății impune și accesul la tratement, terapie și intervenții chirurgicale specifice persoanelor transgender. Vrând-nevrând, cu această ocazie se impune un nou vocabular privind drepturile persoanelor transgender.
Privind retrospectiv,în urmă cu zece ani, homosexualii care doreau să se casatoreasca făceau aluzie la „diversitatea de familie” și „egalitatea între familii”. În actualitate,se tot vorbește despre „diversitatea corporală” („bodily diversity”) și dreptul la o identitate de gen aleasă de fiecare persoană („gender identity”).Vocabularul are acea capacitate de a se schimba iar  tot el schimbă și modul de a gândi.
Confruntarea cu o „expansiune a pietei de schimbare a trupului uman” („expanding markets for changing the human body”). a generat modificarea organelor genitale umane care fac parte dintr-o piață și mai mare de modificare a corpului uman.
 La nivel ideologic confuzia sexuală e justificată ca și drept al omului. S-au inventat anumiți termeni noi care sunt promovați în legislații și tribunale. JB Pritzker si sotia lui au donat 100 de milioane de dolari Facultatii de Drept de la Universitatea Northwestern pentru promovarea drepturilor persoanelor transgender. Ei privesc confuzia sexuala ca pe o chestiune de „dreptate sociala” si un „drept al omului.
Rolul presei
Presa are un rol de a amplifica și de a propaga acest fenomen. Cu alte cuvinte, un mare procent din consorțiile, publicațiile și platformele media iau parte la această propagandă homosexuală ce se dorește a fi „un partener neutru.” Din nefericire,ca de fiecare dată, media va exagera numărul participanților, și se va spune „că homosexualii sunt victime ale discriminării, iar discriminarea și violența împotriva homosexualilor sunt acțiuni zilnice perpetuate de restul lumii. „
Grupuri de oameni îmbrăcați în culori stridente vor scanda și vor avea tupeul de a solicita „căsătorii” între persoane de același sex, de a scanda și a cere dreptul homosexualilor de a adopta copii, de a dona sânge, de a fi reprezentați în Parlament, ân ierarhiile bisericești, de a li se recunoaște „contribuția” la societate, ori de a discrimina împotriva celor care nu sunt de acord cu ei.
Îmbrăcati mai mult sau mai putin decent, vor afișa un anumit fel de vulgaritate, de gesturi anormale,obscene,se vor săruta în stradă,vor țipa și vor clama prin toate acestea „să transmită un mesaj al confidenței, veseliei și fericiri,” în cel mai autentic stil politically corectness.
Cine îi manevrează și îi întărâtă pe aceștia?
Toată avceastă înșelătorie, toată această mașinărie infernală ce propagă cu nerușinare „drepturile homosexualilor ” este finanțată în ascuns de majoritatea corporațiilor globale cât și de unii semeni extrem de bogați care au transformat confuzia sexuală într-o autentică și profitabilă industrie care le asigură profituri impresionante. Goana după a acumula profit a generat și ideologia confuziei sexuale -cunoscută în termeni de specialitate ca fiind ideologia de gen. Mai mult decât atât, ideologi bine plătiți de aceste corporații dar și factori de decizie care stau în spatele confuzie sexuale au și reclamă accesul totoal la marile publicații și la instituțiile globale prin care promovează cu obstinație această confuzie sexuală.
Câteva noțiuni despre transgenderism
 
 Pentru exemplifica toate aceste elemente, am recurs la argumentul discutat aprins în multe cercuri sociale și nominalizat a fi  transgenderismul, cunoscut și sub numele de disforie sexuală.

Transgenderismul este o ideologie sexuală manifestată în schimbarea intenţionată a sexului biologic din femeie în bărbat ori din bărbat în femeie. Adică inversionarea sexelor. Ştiinţa şi tehnologia postmodernă au dobândit capacitatea de a schimba, prin proceduri medicale, sexul fiinţei umane din bărbat în femeie şi din femeie în bărbat.

Încă din 2006, jurnalista americană de la New York Times menţiona situaţii unde băieţii mergeau la şcoală în rochiţe roz, iar fetele tunse şi îmbrăcate ca băieţii. În sprijinul acestor copii au venit activişti care le promovează drepturile,   numite „gender – identity rights” („drepturile identităţii de gen”). Ca rezultat al activismului lor, unele state americane au adoptat legi care permit adulţilor să-şi schimbe sexul în certificatul de naştere chiar daca biologic nu şi l-au schimbat. Dacă în mintea persoanei respective „ea” se crede „el”, are dreptul să-şi schimbe certificatul de naştere să reflecte că nu mai e „ea”, ci „el”. Starea aceasta mintală este numită „free to be”, adică „liber/ ade a fi”, cum el ori ea doreşte. Au apărut şi cazuri extreme, de exemplu şcoli care predau cursuri în „vocabularul neutru” din perspectiva sexului („gender – neutral vocabulary”), în care obiectele ori lucrurile nu mai sunt identificate după gen ori sex. Un exemplu cu totul bizar este încercarea de a elimina cuvintele „pisoi” şi „pisică”

1.Oare este transgenderismul înnăscut, adică o predilecţie cu care fiinţa umană se naşte?

2. Este transgenderismul imprimat în genomul uman?

Propaganda tuturor celor ” pe nedrept ostracizați” afirma că s-au născut cu un sex biologic greşit, ca înainte de naştere iţele lor biologice s-au încâlcit şi ca în loc ca „el” să se nască „ea”, s-a născut „el”, şi ca în loc ca „ea” să se nască „el”, s-a născut „ea”. Astfel de persoane, au afirmat această minciună că nu se simt „confortabile” în trupul dobândit la naştere şi, în mod special, cu sexul cu care au fost înzestrate biologic. În consecinţă, au cerut ca să li se modifice trupul şi sexul prin proceduri medicale.

Este cunoscut faptul că unele persoane îşi schimbă sexul de mai multe ori în viaţă, nu doar o dată. Mulţi regretă că şi-au schimbat sexul, îl schimbă din nou, apoi regretă şi astfel schimbarea sexului biologic devine o preocupare permanentă în viaţa acestor persoane.

Mai mult decât atât, s-a inoculat ideea că și copiii experimentează confuzie sexuală de la o vârstă tot mai fragedă. Iar din această cauză trebuie înţeleşi şi ajutaţi. În 2006, The New York Times a publicat un articol despre aceşti copii, afirmând că, de fapt, confuzia lor sexuală e „normală”.

Articolul din New York Times poate fi citit integral aici.

 Industria aducătoare de profit

Fără niciun fel de exagerare se poate vorbi de asemenea despre o industrie în spatele căreia se afla sute de milioane de dolari cât și o armată de ideologi bine finanțați pentru a o promova. Confuzia sexuală a fost și este întreținută de persoane cu interese financiare. Dintre acestea se remarcă de departe companiile farmaceutice care răspund confuziei sexuale cu remedii extrem de costisitoare.
În timp ce medicii și spitalele realizează profituri uriașe, psihologii și psihiatrii urmează modelul pre-stabilit, în sensul că, fără jenă își umplu buzunarele cu bani în urma sesiunilor interminabile de terapie cu persoanele care suferă de confuzie sexuală. În tot acest timp, firmele de asigurări justifică și ele creșterea ratelor pentru a acoperi tratamentul, operațiile și medicamentele necesare pentru a rectifica confuzia sexuală.
Spre deosebire de toate celelalte persoane suferinde, persoanele transgender sunt pacienți cu statut permanent ai clinicilor, medicilor, spitalelor, consilierilor și psihologilor care caută să le corecteze confuzia sexuală.
 
Magnații care promovează și totodată finanțează transgenderism-ul
Printre marile organizații și corporatii care promoveaza transgenderismul se afla The Tides Foundation, fondată și finanțată de către familia Pike. Obiectivul corporațiilor este crearea unei piețe specifice acestui fenomen al transgenderism-ului.
 De altfel,una din cele mai influente familii din America care finanțează și promovează în mod agresiv confuzia sexuală pentru profit este familia Pritzker . Volumul investițiilor membrilor acestei familii este cu totul și cu totul impresionant. Averea familiei Pritzker este undeva estimată peste pragul de 29 de miliarde de dolari, familia fiind proprietara hotelurilor Hyatt si a mai multor aziluri de bătrâni.
 Șocant (sau nu), Jennifer Pritzker este de fapt un bărbat care se identifică pecum…o femeie. Fost soldat în armata americană, decorat cu ani în urmă era bărbat normal, căsătorit și cu familie. A fondat FundațiaTawani prin care este unul dintre cei mai activi și fervenți finanțatori ai transgenderism-ului. Jennifer Pritzker este de asemenea proprietar de firme farmaceutice și deține și alte firme care fabrică aparate medicale ortopedice.
Un program special finanțat de Fundatia este intitulat Gender & Human Sexuality (Genul și sexualitatea umană). Conform ultimelor date oficiale, Pritzker a donat 6,5 milioane de dolari  Universității din Minnesotta pentru lansarea unui program în sexualitatea umană. De asemenea,a donat sume similare și unor spitale din Chicago, fiind  unul din consilierii spitalelor.  Are obiceiul de a finanța cursuri de sexualitate umană în universități din Melbourne și Toronto. Militează studii speciale despre transgenderism si plătește reviste de specialitate ca să le publice.
Alti membrii ai familiei Pritzker au donat 25 de milioane de dolari Universității din San Francisco, California pentru a studia disforia sexuală la copii. Sume enorme au fost donate și unor spitale, facultăți de medicină și diverselor organizații pro-homosexuale pentru scopuri specifice de promovare a agendei homosexuale și transgenderiste. A finantat si deschiderea unei clinici pentru tratarea copiilor suferinzi de confuzie sexuala în Ohio. A contribuit financiar la Human Rights Campaign din New York care promovează agenda homosexuală în toată lumea, inclusiv în România.
Relația privilegiată cu Administrația lui Barack Obama
Unii membrii au clanului Pritzker sunt în bordurile de conducere ale unor mari companii farmaceutice americane ori farmacii. Familia a donat peste un milion de dolari pentru a influența Pentagon-ul, în timpul Administrației Barack Obama să normalizeze transgenderism-ul în armata americana.
Alte 25 de milioane de dolari au fost donați unei universități din Vermont pentru a normaliza transgenderism-ul în forîele navale americane.
Unii membrii ai familiei au fost numiți de președintele Obama în funcții cheie în care au promovat revoluția sexuală și propaganda de instituționalizare a transgenderism-ului.
 Alții au deținut funcții cheie în campania din 2012 de realegere a fostului presedinte al SUA Barack Obama. Un alt membru al familiei- Penny Priztker- a ocupat funcția de ministru al comerțului în  aceeași administrație Obama. Sub tutela ei au fost alocați 70 de milioane de dolari pentru studii de cercetare privind terapia transgenderism-ului și promovarea produselor pe piața transgenderistă.
Tot sub administrația Obama s-a reușit facilitarea schimbării sexului și alocarea de medicamente și produse veteranilor de război americani. Iar, în cursul acestui an,un membru al familiei Pritzker, JB Pritzker va candida pentru funcția de guvernator al Statului Illinois. Fără îndoială este o recompensă, din moment ce în anul 2012 el dimpreună cu firmele lui au contribuit cu suma de 25 de milioane de dolari pentru realegerea lui Barack Obama.

English electronic musician and composer Aphex Twin (Richard James), circa 2000. (Photo by Andy Willsher/Redferns/Getty Images)

Odata înfiripata în minte, confuzia sexuala trebuie tratată. În ultimii ani s-a produs o expozie a numărului de clinici specializate pe tratamentul confuziei sexuale în America. Prima clinica pentru tratarea confuziei sexuale la minori a fost deschisa în Boston încă din 2007. De atunci, numărul acestor clinici a ajuns la peste treizeci, cea mai mare dintre ele având 725 de pacienți. O expolzie similară s-a produs și în numărul spitalelor care tratează confuzia sexuală, inclusiv prin proceduri chirurgicale de schimbare a sexului biologic. Companiile farmaceutice au răspuns și ele cerintei în creștere pentru tratarea confuziei sexuale, cu medicamente și investiții enorme în cercetare pentru lansarea de noi medicamente.
Explicații ale cadrelor medicale despre…confuzia sexuală
Medicii care au urmat facultatea de medicină cu mai mult de zece sau cinscisprezece ani în urmă au în vedere cursuri speciale de perfecționare pentru a înțelege și trata transgenderism-ul cât și a presta servicii de schimbare a sexului biologic. Dintr-o dată, diversificarea specializărilor medicilor care tratează confuzia sexuală reprezintă un fenomen ce ia amploare. De exemplu, unii se specializează pe schimbarea sexului biologic iar alții pe modificarea feței și a scheletului persoanei pentru a o face mai feminină (în cazul schimbării sexului din bărbat în femeie), ori masculină (vice-versa). Alți medici s-au specializat în reajustarea corzilor vocale pentru a masculiniza ori feminiza vocea persoanei care își schimbă sexul, în timp ce alții au fost instruiți și i-au învățat pe cei care își schimbă sexul să-și modifice mersul pentru a se adapa mersului normal al noului sex. În mod galopant și ireversibil, endocrinologia s-a extins pentru a ține pas cu tratamentele aferente confuziei sexuale.
Dupa cum se observă, transformarea din femeie în barbat si invers înseamnă ani de muncă. Trecerea prin mâinile a mai multor medici specializați în aspecte diferite are ca obiectiv final satisfacerea ori contracararea confuziei sexuale a persoanei suferinde. Iar toate acestea au niște costuri enorme.
În mod cu totul șocant și totoal contra naturii, în ultimii ani se tot  experimentează transplantul uterului natural de la femei la bărbații care își schimba sexul din barbat in femeie pentru a le facilita sarcina. Primul succes de acest tip a fost revendicat recent la Universitatea Baylor din Texas unde s-ar fi născut  primul copil din lume prin transplantul unui uter natural de la o femeie la un bărbat care și-a schimbat sexul in femeie.
Publicatia Journal of the American Medical Association (JAMA), a publicat un studiu conform caruia intre 2000 si 2014 numarul intervențiilor și procedurilor de modificare a genitalelor în Statele Unite a crescut de patru ori. Studiul a fost realizat de medici de la Universitatea Harvard și Universitatea Johns Hopkins care au analizat date obținute de la peste 1.000 de spitale americane. În perioada aceasta 38.000 de persoane au fost oficial diagnosticate ca fiind suferinde de transsexualism și având nevoie de tratament. Autorii studiului au recomandat ca industria de asigurări să acopere procedurile medicale pentru transsexuali.
Conform contului de Twitter a lui Jennifer Bileck, industria transgenderistă a devenit parte integrantă a complexului medical american care, conform unor surse, este chiar mai mare decât industria militară a Statelor Unite ale Americii. Numărul companiilor farmaceutice și de echipamente medicale care profită din transgenderism e în creștere, iar printre acestea se pot cita nume sonore precum Janssen Therapeutics, Johnson & Johnson, Vijv, Pfizer, Bristol-Myers Squibb, și Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals, printre multe altele.
 
 
 Asaltul asupra campusurilor creștine
Ideologia de gen devine tot mai agresivă și în campusurile universitare creștine americane. Recent, o profesoară de la o universitate creștină de lângă San Francisco a publicat un comentariu despre ce se petrece la ea în universitate. A observat modificări treptate în curricula universitară care accentuează tot mai insistent normalitatea sexualității nenaturale. Conform autoarei, mesajul dominant denunță „masculinitatea”, fiind „despotică prin natura ei” iar bărbații trebuie să o respingă.
Biblia e privită cu dispreț pentru că „impune valori patriarhale” iar istoria deovedește că bărbații au fost cauza tuturor relelor de-a lungul mileniilor. Masculinitatea e toxică. Atât de irațională a devenit bătălia împotriva masculinității încât universitatea a format o echipă, numita Bias Incident Reporting Team, unde studenții și angajații universității pot sa înregistreze plângeri la adresa persoanelor care folosesc termeni tradiționali privind sexul și sexualitatea.
Peste 50 de plângeri au fost înregistrate în 2017, cea mai strigătoare la cer, in opinia autoarei, fiind la adresa unui profesor care s-a adresat unui grup de studenți cu formula „băieților”. Efectele campaniilor împotriva bărbaților, făcute de ani de zile, informează autoarea, se simt. Doar 15% din funcțiile de conducere în universitate mai sunt deținute de bărbați. Ironic, colegiul a fost fondat în 1863 ca unul exclusiv pentru bărbați. Studenții au devenit timizi, tăcuți și retrași. Studentele feministe domină conversațiile, cursurile, și orientarea politică a universității.
Acest material a fost oferit de către Alianța Familiilor din România-www.alianta-familiilor.ro.  De asemenea,materialul a fost îmbogățit și adnotat de către Prof. Dr. Daniel Mihai redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național
Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Space Force, noua strategie de extindere a scutului antirachetă american

Mihai Daniel

Publicat

pe

President Donald J. Trump participates in a Missile Defense Review announcement at the Pentagon, in Arlington, VA, 1-17-19.

Noua strategie este menită să combată amenințarea rachetelor de croazieră dezvoltate cele două ţări pe care Statele Unite le consideră drept cei mai periculoși inamici – Iranul şi Coreea de Nord.

”Spațiul este noua arenă pentru război”, a declarat presedintele Donald Trump joi, atunci când a anunțat o acțiune majoră de actualizare a sistemului american de apărare anti-rachetă și a făcut apel la propunerea sa intitulata sugestiv „Space Force”. Președintele american a spus că dorește un „strat” ​​de senzori plasați printre stele care să detecteze lansarea de rachete și va cere ca tehnologia să fie finanțată în urma discutiilor pe buget. Elementul acesta nou a fost unul dintre numeroasele îmbunătățiri pe care Pentagonul încearcă să le facă ”pentru ca sistemul de rachete este vechi de zeci de ani”, asa cum a subliniat în noua sa analiză de apărare antirachetă.

Președintele SUA Donald Trump a promis să revigoreze și să reinventeze sistemul de apărare americană împotriva rachetelor într-un discurs care a reamintit viziunile despre războaiele nucleare din perioada Războiului Rece .Deși nu a menționat niciodată Rusia sau China, cele două puteri ostile raman amenințările cele mai serioase pentru Statele Unite.

Efectul declaratiilor din trecut si din prezent

„Scopul nostru este simplu: Să asigurăm că putem detecta și distruge orice rachetă lansată împotriva Statelor Unite – oriunde, oricând, oriunde”, a spus convins Donald Trump. Mai mult decat atat, in trecut a selectat patru țări care reprezintă o amenințare cu rachete pentru americani pe teritoriul țării – Coreea de Nord, Iran, Rusia și China – și a avertizat că adversarii își dezvoltă rapid programele. Unul dintre cei mai puternici lideri mondiali din prezent-Donald Trump- a spus că Coreea de Nord a reprezentat o „amenințare extraordinară”.Spre deosebire de declarația sa de după întâlnirea cu liderul său Kim Jong-un de anul trecut cand s-a exprimat că „nu mai există o amenințare nucleară”. „Avem niște jucători foarte răi acolo”, a spus domnul Trump. „Suntem un jucător bun. Dar putem fi mult mai rău decât oricine, dacă este nevoie. „

Comentariile sale despre spațiu au determinat ridicarea multora din sprancene. „Vom recunoaște că spațiul este un nou domeniu de luptă împotriva războiului, cu forța spațiale conducând calea”,  Trump. ”Forța Spațială” (Space Force) este propunerea lui Trump – aparent populară cu a sustinatorilor săi – pentru un departament militar independent, concentrat în mod specific pe spațiu. În prezent, aceste probleme se încadrează în mare parte în cadrul Forței Aeriene a SUA. Această mișcare s-a confruntat cu o anumită opoziție în Pentagon, inclusiv cea venita din partea fostului secretar al apărării, James Mattis, cu privire la faptul ce implica reorganizarea majoră necesară pentru crearea viitoare a beneficiilor cu caracter suficient.

Donald Trump a spus că din următorul său buget va investi într-un „strat de apărare antirachetă bazat pe spațiu”. Oficialii americani au sugerat că un strat de senzori în spațiu ar ajuta la detectarea rachetelor care se deplasează la viteze hipersonice. „Este o tehnologie nouă”, a spus domnul Trump. „În cele din urmă va fi o parte foarte importantă a apărării noastre și, evident, a infracțiunii noastre”.

Prioritatile SUA

In prezent, Donald Trump a numit șase priorități, dintre care se remarca : apariția în primul rând a securitatii nationale a tuturor cetatenilor americanilor; dezvoltarea de noi tehnologii totul fiind pregătit pentru toate tipurile de atacuri cu rachete, recunoașterea spațiului aerian este acum în joc, eliminarea obstacolelor din calea proiectelor din SUA cerând „împărțirea sarcinilor” de la aliați.

În timp ce președintele a infuzat cu optimism opinia publica internationala si a subliniat faptul ca noile eforturi de rachete sunt in varful ambițiilor sale pentru o Space Force.Totusi, planurile reale lansate de Pentagon au fost destul de bine secretizate. Ca o chestiune politică, discursul presedintelui Trump a părut a fi conceput ca o atentionare fata de posibilitatile strategice si militare americane, cat si un apel dur pentru o nouă generație de arme deoarece a evocat programul de apărare antirachetă al fostului presedinte Ronald Reagan din 1983 intitulat „Star Wars”.

 Aprobarea entuziasmată a președintelui in ceea ce priveste noile tehnologii pentru detectarea și interceptarea rachetelor primite se află într-un contrast puternic cu cererea sa, de exemplu, pentru crearea unui zid -o barieră dotata cu tehnologie de ultimă oră la frontiera sud-vestică pentru a împiedica imigranții să intre în mod ilegal în Statele Unite. Apelul său este tradus in sume de miliarde de dolari, în timp ce noile cheltuieli pentru dezvoltarea si apărarea antirachetă vine în momentul  ce guvernul este închis într-o dispută de peste 5,7 miliarde dolari pentru acel zid. „Scopul nostru este simplu: să ne asigurăm că putem detecta și distruge orice rachetă lansată împotriva Statelor Unite oriunde, oricând, în orice loc”, a spus Donald Trump.

”Într-o perioadă de ameninţări în evoluţie constantă şi rapidă, noi trebuie să ne asigurăm că capacităţile noastre de apărare sunt unice şi fără egal în lume”, a declarat preşedintele american, anunţând la Pentagon această nouă strategie menită să protejeze Statele Unite şi pe aliaţii lor de atacuri balistice.(…)Statele Unite îşi vor ajusta acum postura, pentru a se apăra de orice tir de rachetă, inclusiv rachete de croazieră sau cele hipersonice”, a adăugat Donald Trump.

De asemenea, a asigurat opinia publica internationala ca armata americana va fi deosebit de vigilenta, in ceea ce priveste securitatea spatiului aerian.

”Noi vom distruge orice rachetă lansată de o ţară ostilă, inclusiv o ţară care ar lansa-o din greşeală, oricare ar fi originea geografică a atacului”, a subliniat presedintele SUA.

Scurt istoric si exemplificare

O forță spațială este o ramură militară care conduce războiul spațial. O forță spațială poate fi o componentă a forței aeriene a statului, care poate funcționa ca o forță aeriană și spațială sau ca forță aerospațială.În Statele Unite, Comandamentul Spațial al SUA a fost una dintre comenzile combatante unificate (UCC) din anul 1985 până când a fost îmbinată în Comandamentul Strategic al SUA (STRATCOM) în anul 2002. Responsabilitățile au fost preluate în primul rând de Comandamentul spațial al Forțelor Aeriene ale SUA, o comandă subordonată a STRATCOM.  Acet lucru a fost anunțat în august 2018 iar US Space Command a fost restabilită ca UCC până la sfârșitul anului trecut. La 18 iunie 2018, Statele Unite au anunțat o propunere de creare a Forței Spațiale a Statelor Unite ca o nouă filială a Forțelor Armate ale Statelor Unite, iar pe  9 august 2018, a fost anunțat în continuare un plan de a avea noul serviciu stabilit inainte de 2020.

De fapt, aceasta tehnologie era dorita cu ardoare inca din anul 2015, iar actul care fundamenta are 1064 de pagini-National Defense Authorization Act,

Noua strategie înlocuieşte de fapt un document ce data din 2010 . Aceasta se concentra asupra rachetelor intercontinentale, iar acest nou dcument prevede dezvoltarea de armament în vederea contracarării ameninţării rachetelor de croazieră.Mai puţin sofisticate, acest tip de rachete sunt dezvoltate de cele două ţări pe care Statele Unite le consideră drept cei mai răi inamici ai lor – Iranul şi Coreea de Nord – şi care ameninţă aliaţii Washingtonului, mai ales Europa şi Japonia.

În loc să încerce să distrugă aceste rachete în zbor, Washingtonul intenţionează să le lovească pe când sunt încă în fază de accelerare, în cazul în care Teheranul sau Phenianul ar declanşa ostitlităţile.De exemplu, un avion de vânătoare invizibil pe radar de tip F-35, echipat cu un nou timp de rachetă ar distruge, atunci, racheta balistică nord-coreeană sau iraniană.

Altă opţiune este echiparea unor drone cu laser antirachetă, care ar fi lansate asupra rachetelor inamice în faza de accelerare.În ceea ce priveşte noile rachete supersonice dezvoltate de China şi Rusia, ele pot zbura cu o vizteză de peste 5.000 de kilometri pe oră, de patru ori viteza luminii, şi sunt manevrabile. Statele Unite – care au întârziat să dezvolte acest tip de rachetă aproape imposibil de interceptat odată lansate – sunt în urmă în acest domeniu.

Posibilele efecte ale acestui program Space Force

Din punct de vedere istoric, aceasta a fost întotdeauna cunoscuta ca fiind problema de apărare antirachetă. Ca de fiecare data, tehnologia părea întotdeauna mai promițătoare pe hârtie decât în ​​realitate. Numai ca, tinand cont de toate aspectele reale, Pentagonul nu s-a ținut si nu a copiat niciodată  imaginația scenaristilor de la Hollywood. Efortul gigantic de a proteja națiunea americana  de posibilele si nedoritele lovituri provocate de rachete au debutat în 1983 cu programul „Star Wars” al presedintelui Ronald Reagan. De-a lungul deceniilor, Statele Unite au cheltuit peste 300 de miliarde de dolari pentru obiectivul antirachetă, potrivit specialistului Stephen I. Schwartz, care studiază costul proiectelor militare.

Cheltuielile programului sunt legate direct de dificultatea proiectarii din punct de vedere fizici. Cercetatorul a demonstrat ca tocmai aceasta tehnologie de război declanșata de rachete intercontinentale se poate cuantifica si totodata întinde la mai mult de patru mile pe secundă. Ratele de succes au fost impresionante. Corpul antirachetă al națiunii se bazează pe o abordare relativ simplă, care utilizează interceptoare la sol. Acestea se răsucesc spre cer și eliberează proiectile de viteză menite să distrugă provocările provocate de forțe de impact – ceea ce experții numesc ”lovind un glonț cu un glonț.”

  Metoda a demonstrat performanțe corecte împotriva amenințărilor cu rază scurtă de acțiune, care se mișcă relativ încet. În anul 2004, administrația Bush a început să implementeze un sistem bullet-bullet în Alaska și California pentru a și le apăra împotriva focoaselor nordice coreene. De atunci, sistemul a fost supus unui număr de zece teste costisitoare de zbor împotriva unor focoase de foc. Cinci dintre teste au eșuat. Testul cel mai recent, din mai 2017, a distrus cu succes țintă momeală pana le-a facut tandari.

Federatia Rusă a apărut drept cea mai mare amenințare, deoarece dezvoltă o gamă de sisteme de rachete de generația actuală, dezvoltand in secret si alte arme asemanatoare celor din SUA. Demn de retinut este aspectul in care, in 2014, Washington-ul a acuzat în mod oficial Moscova că a încălcat un tratat de arme prin dezvoltarea și desfășurarea unei arme interzise. Deși Rusia a negat în mod constant orice fel de încălcare, administrația Trump a transmis Moscovei în luna octombrie a anului trecut că va părăsi tratatul de referință.

  

Totodata, din punct de vedere al tratatelor, dupa cum se stie la sfârșitul anului trecut, administrația Trump a anunțat că retrage America din tratatul incheiat in 1987 intitulat Intermediar-Nuclear Force, care interzice rachetele nucleare de lansare la sol până la anumite înălțimi. Tratatul a reprezentat o chestiune cheie de control al armamentului în ultimii treizeci de ani, dar administrația Trump susține că Rusia a încălcat în mod repetat termenii, în timp ce alți adversari nu sunt înscriși.

Edificatoare sunt remarcile extrem de taioase, ferme ale presedintelui Donald Trump, care a declarat joi: „În trecut, Statele Unite nu aveau o strategie cuprinzătoare pentru apărarea antirachetă care să se extindă dincolo de rachetele balistice. „În planul nostru, asta se va schimba. Statele Unite își vor adapta poziția pentru a-și apăra, de asemenea, orice grevă de rachete, inclusiv rachete de croazieră și hipersonic. (…)Ne-am angajat să stabilim un program de apărare antirachetă care să protejeze fiecare oraș din Statele Unite și nu ne vom negocia niciodată dreptul de a face acest lucru”.

Video-uri :

Sursa foto :Foreign Policy,Fox News Live Now

Sinteza acestui material a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

 

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

O presupusă tentativă de asasinat la adresa liderului Federației Ruse Vladimir Putin a fost dejucată

Mihai Daniel

Publicat

pe

Un tânăr suspectat că ar fi terorist al Statului Islamic a fost reținut în orașul sârb Novi Pazar.Suspectul deținea și ascundea la domiciliul său arme și explozibili cu care plănuia un atentat la adresa președintelui Rusiei Vladimir Putin, care a ajuns azi 17 Ianuarie în Serbia, într-o vizită oficială.

 

Autoritățile sârbe au dejucat o posibilă tentativă de asasinat la adresa lui Vladimir Putin, relatează Daily Mail, citând presa de la Belgrad.

Suspectul este bărbatul în vârstă de 21 de ani- Armin Alibašić care ar fi planificat un atac terorist, venit pe filiera jihadistă a  ISIS . În cursul acestei după-amiezi el a fost reținut în orașul sârb Novi Pazar, potrivit rapoartelor oficiale date publicității de către efectivele poliției sârbe.

Presupusul jihadist deținea un adevărat arsenal de arme și explozibili, potrivit celor mai recente căutări, fapt adeverit de rapoartele serviciilor secrete din Serbia și Rusia.
De altfel, un raport atribuit agenției de informații sârbe BIA a spus că „pregătea un atac terorist în mod special în timpul vizitei liderului rus”.
Detaliile nu au fost imediat clare cu privire la modul în care ar fi fost posibilă efectuarea acestei încercări. Vladimir Putin a fost și este considerat „o țintă pentru teroriști din cauza războiului pe care Rusia îl are împotriva ISIS”, a spus sursa BIA.
 
„Forțele noastre împreună cu colegii ruși sunt bine pregătiți pentru a menține situația sub control, iar președintele Federației Ruse va fi în siguranță totală”.
Același raport a mai precizat faptul că  Alibašić a fost oprit de o poliție de patrulare în satul Potok, nu departe de Novi Pazar.

În momentul în care a fost reţinut, tânărul avea asupra sa o armă cu lunetă.

Din aceste prime informaţii, motivul atacului asupra lui Vladimir Putin îl reprezenta campania pe care Rusia o duce împotriva jihadiştilor Stat Islamic în Siria.

Din relatările despre acest eveniment, atenția echipajelor poliției ar fi fost atrasă de rucsacul acestui tânăr. Ca urmare a unui control , a fost detectată „o pușcă performantă, cu o vedere optică ireproșabilă. ”

 9
Apartamentul său a fost percheziționat de poliție și de serviciile de securitate.
Acestea au găsit „un arsenal de arme și toate componentele necesare pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv, precum și simbolurile ISIS”.

Serviciile secrete au confirmat faotul că tânărul este „un soldat ” al grupului terorist ISIS cât și un simpatizant  Wahhabi. Totodată, și în prezent planează anumite suspiciuni că acesta nu ar fi acționat singur, potrivit rapoartelor secrete întocmite după această descoperire.

Afirmația a fost transmisă și de ziarul rusesc fidel statului Rossikaya Gazeta și de alte publicații  importante ale Moscovei.
”Nu excludem faptul că Alibašić intenționa să detoneze o bombă la sosirea lui Putin” a declarat un oficial sârb sub protecția anonimatului, relatează The Moscow Times.
Ca o ironie a sorții, fix înainte de vizita sa, Vladimir Putin a salutat relații strânse între Serbia și Rusia.
 De remarcat e și aspectul în care teritoriu sârb are potențial terorist, deoarece în istoria recentă nu este pentru prima dată când apar asemenea situații neplăcute și încordate. În 2016, autoritățile sârbe au anunțat că premierul  Aleksandar Vucici a fost dus într-un loc sigur după ce în apropierea domiciliului familiei sale ar fi fost găsit un adevărat arsenal de arme și muniții. Vucic afirmase în trecut că a primit amenințări, din cauza reformelor economice pe care le-a susținut și promovat .
Sursa foto : https://www.rferl.org/z/21290

 

 Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național
Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

O scurtă analiză asupra ultimelor evenimente politice din Marea Britanie

Mihai Daniel

Publicat

pe

Punctul central l-a constituit acţiunea parlamentului britanic care a respins marţi seara, cu doar 73 de zile înaintea Brexitului, singurul plan în vederea unei ieşiri ordonate din Uniunea Europeană (UE). Acordul a fost respins cu 432 la 202 voturi. Ca răspuns, în Parlamentul britanic urmează să fie iniţiată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului May.

Parlamentul britanic a respins acordul pentru Brexit încheiat de premierul Theresa May cu liderii UE. După ce a pierdut la o diferență de 230 de voturi, guvernul condus de May s-a confruntat astăzi cu o moțiune de cenzură.

Motivele pentru care parlamentarii au respins acordul Theresei May sunt eterogene şi chiar fundamental contradictorii, dar aceasta nu trebuie să surprindă, dată fiind natura subiectului. Cei mai mulţi au votat împotriva acordului cu UE nu pentru că nu şi-ar dori unul, ci pentru că nu doresc Brexit deloc ori îşi doresc ca Marea Britanie să rămână cel puţin în piaţa economică comună EEA.Din acest punct de vedere, acordul negociat de May va tăia cam toate legăturile ţării cu UE.

 

Pe de altă parte au fost însă şi destui parlamentari, în special conservatori radicali, adepţi ai unui Brexit crunt, nemilos.De aceea au votat împotriva lui May pentru că nu-şi doresc absolut niciun acord, vor pur şi simplu să plece din UE fără alte discuţii sau negocieri, cu orice riscuri ar implica această decizie. Este posibil însă şi ca foarte puţini laburişti, în special cei mai în vârstă, adepţi ai unui socialism dur, cărora capitalista Uniune Europeană nu le prea e pe plac, să fi respins acordul tocmai pentru a netezi calea pentru Brexit.

Reacţii ale diplomaţilor europeni

De cealaltă parte, liderii UE și-au exprimat regretul pentru votul din Parlamentul britanic, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, avertizând că riscul unui Brexit fără acord a crescut.

Premierul belgian Charles Michel a dat asigurări că ţara sa va face acelaşi lucru.

De asemenea, Austria şi-a exprimat ”regretul” şi dă asigurări că nu va avea loc o renegociere.Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a exprimat regretul faţă de rezultatul votului în Camera Comunelor cu privire la acordul Brexit-ului.El a dat asigurări că acordul retragerii regatului Unit din UE nu va fi renegociat.

Liderul La France insoumise (LFI) Jean-Luc Mélenchon a salutat, marţi, respingerea în Camera Comunelor a acordului retragerii încheat de Regatul Unit şi Uniunea Europeană şi a atacat UE.

”Acordul Brexitului, respins în Camera Comunelor. Uniunea Europeană descompune guvernele care pactizează cu ea”, a scris el pe Twitter. ”Cel mai rău acord de liber-schimb acceptat vreodată de Franţa tocmai a fost bătut în parlamentul englez: fără regrete”, a adăugat el.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a scris pe Twitter, după respingerea acordului privind Brexitul în Parlamentul britanic, că, dacă un acord este imposibil şi nimeni nu vrea un Brexit fără acord, cine va avea curajul să spună care este singura soluţie bună.

„Dacă un acord este imposibil şi nimeni nu vrea un Brexit fără acord, atunci până la urmă cine are curajul să spună care este singura soluţie pozitivă?”, a scris Tusk pe Twitter.

 

Ce urmează după ce Guvernul Marii Britanii a fost umilit de propriul partid în Parlamentul de la Londra?

Imediat după vot, liderul opoziţiei, laburistul Jeremy Corbyn, a anunţat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, iar Theresa May a acceptat ca aceasta să fie dezbătută în Parlament chiar în seara de miercuri, 16 Ianuarie.

Dacă Guvernul nu va trece de moţiunea de cenzură, atunci Theresa May nu va avea altă opţiune decât să demisioneze, ceea ce ar duce, în mod inevitabil, la alegeri anticipate.Acest lucru se va produce întrucât conservatorii nu deţin majoritate în Parlament, ci se bazează, în actuala legislatură, pe voturile partidului naţionalist nord-irlandez DUP. Şansele ca moţiunea să treacă depind de strategiile pe care fiecare tabără şi le face privind Brexitul. Pe de o parte rezultatul de marţi seara ar indica o nouă înfrângere usturătoare pentru Guvern.

Britain’s Foreign Secretary Boris Johnson waves as he leaves Downing Street in London, Britain, June 28, 2018

 

Pe de altă parte nu trebuie subestimat faptul că mulţi dintre conservatorii radicali care au votat împotriva propriului Guvern marţi vor vota pentru susţinerea acestuia miercuri pentru că nu-şi doresc o victorie laburistă.Un exemplu este susţinut de cunoscutul politician britanic Boris Johnson, care a declarat după vot, că speră s-o trimită înapoi la Bruxelles pe May ”pentru a le cere liderilor europeni să renegocieze tratatul şi să fie de acord cu toate pretenţiile lor.” Aceste pretenţii, rezumate plastic de acelaşi Boris Johnson printr-o zicală pur britanică , cu sens- „Have your cake and eat it”, presupun, în fapt, menţinerea tuturor avantajelor apartenenţei la UE şi aruncarea la coş a tuturor obligaţiilor Marii Britanii în ce priveşte imigraţia, politicile bancare, taxele vamale etc. Aşadar, nu este deloc cert, în acest moment, că moţiunea de cenzură a lui Jeremy Corbyn, pe care el însuşi a ezitat multă vreme s-o anunţe, va avea sorţi de izbândă.

Câteva posibile scenarii

Dacă moţiunea nu va trece, lucru pe care Theresa May l-a anticipat în propriul discurs din Parlament de marţi seara, se pot enumera patru posibile opţiuni pe care le are deja în vedere.

Primul dintre acestea vizează organizarea unui al doilea referendum, aşa cum îşi doreşte tabăra Remain. Aceasta pare ferm convinsă că de data aceasta britanicii vor vota respingerea Brexitului. Numai că este o opţiune riscantă politic, deoarece ţara este în continuare extrem de divizată şi foarte probabil rezultatul, oricare ar fi el, ar fi din nou foarte strâns.

Cel de-al doilea scenariu este părăsirea UE fără niciun acord, lucru asupra căruia Jean-Claude Juncker a avertizat imediat după anunţarea rezultatului votului. Această opţiune este extrem de riscantă economic, Marea Britanie fiind fundamental nepregătită, în ciuda retoricii triumfaliste a naţionaliştilor, pentru „no deal”.

Cea de-a treia ar necesita organizarea de alegeri anticipate, aşa cum îşi doreşte Jeremy Corbyn. Surprinzător, vocalul lider al Opoziţiei a fost deja acuzat de către propriul partid, că nu-şi doreşte rămânerea în UE şi astfel riscă îndepărtarea electoratului tânăr de stânga. Jeremy Corbyn vrea să ajungă prim-ministru în speranţa că va putea scoate el ţara din impas, lucru care pare foarte neplauzibil în condiţiile date.

Ultimul posibil scenariu ar cere renegocierea acordului cu UE în speranţa că politicienii europeni vor ceda ei primii presiunilor Marii Britanii. Dar, aşa cum toţi liderii europeni au declarat fără echivoc, o asemenea variantă pare fantezistă.

Fără …concluzii

În mod regretabil, rezultatul votului  sporeşte riscul unui Brexit dezordonat. Ca atare, guvernul va continua să intensifice pregătirile în vederea unui asemenea rezultat.De altfel, conducătorii politici ar trebui să precizeze cât mai rapid posibil natura acordurilor vamale de implementat între Regatul Unit şi Uniunea Europeană. Numai reguli clare vor permite tuturor actorilor economici să continue să investească, să creeze locuri de muncă şi să apere dimensiunea umană, socială şi culturală a schimburilor între Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

UPDATE 

Parlamentarii britanici au respins masiv marţi seară acordul privind Brexitul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxelles-ul, într-un vot crucial privind viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din Uniunea Europeană, au relatat agenţiile internaţionale de presă.

Miercuri seara, guvernul premierului britanic Theresa May a supravieţuit unei moţiuni de cenzură depuse de opoziţia laburistă, după respingerea de către parlamentari a acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat cu Bruxelles-ul.

Sursa foto : The Independent,CBS News,G4Media.ro 

 

Acest material a fost conceput şi realizat de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor-şef al platformei online independente Criteriul Naţional

 

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro