Iubitor de muzica, ba chiar audiofil? Importanta experimentarii mediilor de redare audio

0
951

Apreciezi muzica, nu doar dupa continutul sau, ci si dupa calitatea inregistrarii si redarii sale? Sunetul este una dintre modalitatile de exprimare artistica cea mai raspandita in intreaga lume, fiind o modalitate de exteriorizare ce influenteaza mase foarte mari de oameni, fie simultan (concerte, festivale), fie in intimitatea propriului camin sau in casti, oriunde in lume. Cu toate acestea, fiecare gen muzical are un public tinta caruia i se adreseaza, acesta avand posibilitatea de a asculta artistii favoriti pe diverse suporturi de redare audio, in functie de preferintele fiecarui ascultator. Exista doua categorii principale in acestea se impart – Clasic si Modern.

Modern – “NewAge”

Datorita evolutie mediului online si, implicit, a industriei muzicale, pasionatii oricarui gen muzical au posibilitatea de a savura notele muzicale ale trupelor si artistilor preferati, oriunde s-ar afla. Cu toate acestea, o diferenta foarte mare intre mediile de redare o au calitatea si diversificarea playlist-urilor. Desi internetul pune la dispozitia pasionatilor un acces universal, mult mai rapid la piesele muzicale ale oricarui gen muzical, din orice perioada, el nu ofera si atmosfera, ambianta pe care o poate crea un mediu fizic de redare, care este posibil sa nu fie la indemana in masina, mai ales in strainatate. Daca vrei sa iti iei in vacanta formatiile si artistii preferati, achizitioneaza online de pe link-ul https://www.nicherecords.ro/catalog.html/suport/blu-ray, discurile in cel mai bun format audio, BluRay si nu te desparti de melodiile preferate, oriunde te-ai afla.

casti alaturi de DVD sau Blu Ray

Clasic – “Old but Gold”

Daca iti place sa experimentezi, sa retraiesti vremurile apuse, patefonul sau magnetofonul, in functie de preferintele personale, este piesa de colectie care te poate ajuta sa te bucuri de acordurile celor mai cunoscuti chitaristi, ori sa te lasi purtat de frumoasele note ale celor mai mari artisti din universul muzical, pe drumul nostalgiei. Pentru a realiza acest lucru, alege din impresionanta colectie de Vinyl-uri de la Niche Records, albumul band-ului sau artistului tau preferat. Lasa ritmurile clasice sa te poarte intr-o extraordinara calatorie spre frumusetile epocilor trecute, evadand din cotidian si bucurandu-te de mostenirea pe care acestia au lasat-o. Alege dintr-o gama vasta de produse din mai multe genuri muzicale, special selectatata, destinata sa multumeasca si cele mai pretentioase cautari ale tuturor pasionatilor si  colectionarilor.

pick-up

Daca iti doresti ca piesele de colectie sa fie intretinute corespunzator, achizitioneaza un kit special pentru curatare si ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • Pastreaza discurile de Vinyl intr-o incapere cu o temperature optima, evitand temperaturile extreme;
  • Incearca sa le pastrezi in zone cat mai ferite de umezeala si praf, ori in cutii impermeabile;
  • Atunci cand utilizezi un astfel de suport audio, ai grija la suprafetele de redare, astfel incat sa nu le zgarii sau sa le murdaresti, ori sa lasi amprente – poti folosi manusi speciale pentru exemplarele de colectie.

Diferentele dintre cele doua tipuri de suporturi audio

Desi principalii factori de diferentiere intre discurile de Vinyl si BluRay-uri sunt calitatea si cantitatea suportata de cele doua medii de redare, exista si motive ce tin de preferintele ascultatorului: viteza suporturilor, ambianta si farmecul pe care il adauga continutului muzical.

Colectiile lansate inainte de anii 1990-2000 sunt create pentru a fi ascultate pe Vinyl, fiind imbunatatite de catre micile imperfectiuni care se pot auzi la redare, in timp ce operele industriei muzicale ale secolului curent, cer o calitate superioara, suportata de medii de redare speciale.

Pentru ca experienta de audiofil sa fie completa, este nevoie sa experimentezi testand toate mediile de redare, diversificandu-ti genurile muzicale ascultate si cunoscand din propria experienta care este diferenta dintre Clasic si Modern. Acorda-ti sansa de a descoperi si trai frumusetile creatiilor muzicale din cele doua epoci, bucurandu-te de celebrele opere ale celor mai mari artisti si band-uri, din intreaga lume.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here