Uși glisante pentru amenajări interioare în locuințele mici


0
1500

Modelele de uși glisante de interior au avantajul că pot salva metri pătrați prețioși din locuințele rezidențiale, în afară de faptul că arată modern și simplifică trecerea dintr-o încăpere în alta.

Ele reprezintă soluția perfectă pentru locuințele mici. În mediul urban sunt folosite pentru garsoniere, deoarece pot să fie dotate cu uși care se camuflează rapid dacă dorim să avem un spațiu open, mai liber.

De unde poți achiziționa asemenea uși?

Evident de la Kulttur, cel mai bine aprovizionat magazin cu produse de acest gen și unde merg adesea aceia ce își doresc niște amenajări de top.

Dacă ușa de interior are și un geam opac care permite intrarea unei lumini difuze în și dinspre hol, cu atât mai bine.

Există două categorii de uși glisante, în funcție de felul în care se face montarea acestora:

uși glisante care alunecă pe lângă perete – mai economice, simplu și rapid de instalat;

uși glisante care intră în zid/cărămidă – mai scumpe și care impun un montaj de specialitate în perete.


Ușile glisante din prima categorie alunecă pe lângă perete. Desigur, peretele trebuie să fie suficient de lat pentru a se potrivi cu ușa în poziție deschisă.

Pentru a monta o ușă glisantă ce alunecă pe lângă zid, tocul existent poate fi păstrat din motive estetice fiind necesară o finisare simplă. Mai sunt necesare și niște benzi în spatele șinei de alunecare pentru evitarea frecării accidentale a ușii de perete.

O ușă glisantă care intră în peretele de cărămidă alunecă la rândul ei pe niște șine speciale, dar se ascunde total în interiorul acestuia când este deschisă la maxim.

Din nefericire, este vorba de o muncă destul de mare pentru a sparge peretele în care va fi înglobată ușa deschisă de acest tip, dar rezultatul final va fi unul de-a dreptul spectaculos.


În fapt, este necesar de a se dărâma parțial zidul pentru a monta șina de glisare pentru o asemenea ușă, iar apoi de o reparație a acestuia pentru a-l reface ca să arate în exterior ca la început.

Montajul necesită o grosime inițială a peretelui de minim 10 cm. Adâncimea totală a ușii glisante la un perete este chiar mai importantă, deoarece doar așa poate să se ascundă total în zid când se dorește acest lucru.

Avantajele unei uși inclusă în perete

O astfel de ușă glisantă asigură o bună izolare fonică și dispare la deschiderea maximă a sa.

Dezavantaje:

Este mai scumpă decât o ușă glisantă pe lângă perete, se acționează mai greu și se instalează dificil, fiind nevoie de o renovarea a structurii existente făcute de  un specialist constructor/zidar.

Avantajele unei uși care glisează pe lângă perete

Este economică, se instalează ușor și nu necesită o renovare majoră.

Dezavantaje

Nu asigură o izolare fonica prea bună și nu dispare la deschidere, cel mult poate să fie camuflată în spatele unor mobile.

Atunci când alegem o ușă glisantă trebuie să avem în vedere ca peretele să aibă cel puțin 6- 10 cm mai mult decât lățimea ușii, astfel se poate ascunde mai bine când este închisă.

O ușă glisantă face inevitabil mai mult zgomot comparativ cu o ușă clasică pe sistem de balamale.


De regulă este un tip de ușă ideală pentru locuințele mici, dar dacă se dorește o ușă care să intre în zid, trebuie anticipat un buget mai mare necesar pentru a reface peretele. Plus că, în cazul în care aceasta se defectează, zidul trebuie spart din nou.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here