Bicicleta electrică pliantă, o soluție pentru locuitorii orașelor aglomerate

0
898

Pentru aceia care își doresc un mijloc de locomoție urbană la modă, dar au depășit deja cu mult vârsta la care un hoverboard este cea mai bună alegere, există în magazinele online biciclete electrice pliabile care s-ar putea ca să le fie mult mai la îndemână și chiar mai utile.

Acest tip de bicicletă electrică este potrivit în special pentru călătoriile din marile orașe, cu un trafic nebunesc, deoarece se pliază și poate astfel să fie transportată mai ușor în portbagaj, spre exemplu.

Bicicleta pliabilă electrică reprezintă o soluție din ce în ce mai folosită de către europeni pentru a depăși problemele de mobilitate din marile metropole, deoarece având baterie le permite deplasarea fără efort pe distanțe mici și medii.

Cei mai mulți folosesc altfel de biciclete pliante pentru a ajunge la lucru fără a mai fi nevoiți ca să apeleze la mașina personală, care dimineața rămâne de multe ori blocată în trafic sau, mai rău, să recurgă în disperare de cauză la mijloacele de transport în comun.

Producătorii au amplasat de regulă motorul electric la o bicicletă pliantă pe roata din față. Acest lucru se întâmplă pentru că există anumite limitări de spațiu care obligă produsul să se strângă în așa fel încât să poată să fie ușor de depozitat fără a fi deteriorat.

O bicicletă electrică pliantă nu poate depăși în medie viteza de 25 de km pe oră, dar pentru deplasările urbane este o viteză mai mult decât acceptabilă. Are o autonomie de până la 60 de km și motorul bicicletei  funcționează pe baterii reîncărcabile 4.4AH care, atunci când se epuizează, te lasă sa parcurgi restul distanței pedalând.

Un avantaj major al unei biciclete care se strânge este acela că ea poate să fie mai ușor de depozitat în casă, inclusiv pe balcon.

Mai mult decât atât, dacă nu proprietarul nu va folosi o astfel de bicicletă electrică pliantă vreme îndelungată, de exemplu pe timpul iernii, ea poate să fie ușor așezată într-o cutie de carton și păstrată în condiții foarte bune în debara (cu bateria scoasă!), deoarece ocupă un spație extrem de limitat.

La birou, aceasta poate să fie parcată cu ușurință undeva în incinta clădirii, într-un loc propice special creat cu această destinație, scăpând astfel de grija de a fi lăsată afară, la îndemâna hoților de biciclete.

Greutatea unei biciclete electrice pliabile este un pic mai mică decât a unei biciclete electrice clasice, fiind în medie de 16 de kg.

Prețurile pentru bicicletele pliante sunt aproximativ asemănătoare cu acelea ale bicicletelor electrice de tip clasic, care nu se pot strânge.

Așadar, dacă vrei să faci economie de spațiu pentru depozitarea unei biciclete când locuiești la bloc, o bicicletă electrică pliantă este o variantă demnă de luat în seamă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here