Londra va introduce prima schemă de plată a cardului contactless pentru artiștii stradali

0
916

Autoritățile din Londra vor introduce în cel mai scurt timp o schemă de plăți contactless pentru cântăreții stradali în ceea ce organizatorii au spus că este o premieră mondială.

 Datorită inițiativei primarului metropolei Londra, cu ajutorul venit din partea companiei de tehnologie iZettle, londonezii vor putea să recompenseze eforturile artiștilor stradali cu ajutorul unui dispozitiv contactless care poate fi purtat fiind de asemenea compatibil să lase și bacsis.
Prin această măsură,toți artiștii ce prestează pe străzile Londrei vor fi nevoiți să facă posibil să introducă un dispozitiv special pentru cititorul de cartele în telefonul smartphone și să stabilească valoarea donațiilor prestabilite (care ar trebui să fie afișate) și de asemenea să-i aștepte pe cei care doresc să le plătească. Probabil că londonezii vor fi în măsură să arunce și alte câteva monede în cazul în care tocurile instrumentelor vor fi deschise.
Busk in London-inițiativa primarului Londrei- va implica o colaborare cu compania de tehnologie iZettle pentru a oferi cititoare de carduri artiștilor care performează în public, a scris ediția electronică a prestigiosului ziar britanic The Guardian.
 Proiectul le va permite muzicienilor de stradă din Londra să accepte plăți prin bani, carduri contactless, tehnologie purtătoare de chip și PIN.

Referindu-se la acest lucru, primarul Londrei- Sadiq Khan- a declarat că va permite mai multor londonezi să susțină artiștii stradali ai acestei metropole. ” Modalitatea îi va ajuta pe artiștii în devenire să își perfecționeze talentul și le oferă șansa de a juca în fața unui număr imens de oameni”, a spus domnia sa.

Charlotte Campbell -una dintre actualele artiste cu normă întreagă în Londra a declarat că acest lucru va avea un „impact semnificativ” asupra câștigurilor sale, după ce va încerca programul timp de două săptămâni.

Având cititorul de card setat pentru a deduce două lire al fiecărui fan, acest lucru va simplifica și va ușura aceste lucruri, deoarece nu va trebui ca să fie selectată o sumă fixă a viitoarelor donații.

„Cred că dacă artiștii de stradă ca mine nu se adaptează societății fără numerar la care ne îndreptăm, suntem în pericol să devenim o artă pe moarte”, a spus ea.

Busk din Londra și iZettle au început să alcătuiască această facilitate pentru artiștii din cele 32 de cartiere din Londra, cu mai multe locații planificate în lunile următoare. iZettle a declarat că intenționează, de asemenea, să facă caracteristica disponibilă mai multor organizații de caritate, ONG-uri și întreprinderi mici.

Sursa foto https://www.independent.co.uk,HelloNews,Online News

Sinteza acestei știri a fost prelucrată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here