Miliardarul rus Roman Ambramovici a primit cetățenie israeliană 

0
991

După ce Regatul Unit al Marii Britanii nu i-a mai reînnoit viza miliardarului rus Roman Abramovici,acesta s-a orientat și a profitat de o lege care le facilitează evreilor întorși din străinătate obținerea cetățeniei israeliene.Patronul clubului Chelsea Londra va beneficia de scutiri de taxe în următorii 10 ani și nu va trebui să își declare sursele de venit. El va locui în Tel Aviv, într-un hotel cumpărat de la actrița Gal Gadot.

Cu o avere estimată la suma de 12,5 miliarde de dolari, patronul clubului de fotbal Chelsea din metropolă londoneză  a devenit astfel unul dintre cei mai bogați oameni din Israel. Miliardarul rus va locui în Tel Aviv într-un fost hotel cumpărat de la actrița Gal Gadot. De asemenea,timp de zece ani va beneficia de scutiri de taxe și nu va trebui să își declare sursele de venit.

Viza sa de investitor în Marea Britanie expirase recent, iar cererea de prelungire depusă de oligarhul rus nu a fost aprobată.

Nu a fost clar încă motivul acestei amânări, dar aceasta vine în contextul în care tot mai mulţi oficiali britanici au cerut impunerea de sancţiuni miliardarilor ruşi care desfășoară afaceri în Regat.

Biroul de legătură Nativ care facilitează imigrația din țările vorbitoare de limbă rusă a declarat că Abramovici a solicitat încă de săptămâna trecută obținerea  cetățeniei.

„Roman Abramovici a sosit la ambasada statului Israel din Moscova ca orice altă persoană. El a depus o cerere de a primi un permis de imigrare, iar documentele sale au fost verificate în conformitate cu Legea de returnare și el a fost găsit într-adevăr eligibil „, a declarat un purtător de cuvânt în cadrul știrilor de pe Channel 10.

 

În vârstă de 51 de ani, Roman Abramovici a ajuns pe aeroportul Ben Gurion încă din seara de luni 28 Mai.Atunci a primit o carte de identitate, potrivit unei legi care le facilitează evreilor întorși din străinătate obținerea cetățeniei israeliene, au confirmat jurnaliștii din presa locală.

Interesant este aspectul referitor la faptul că domnul Abramovici ar fi trebuit să explice sursa averii sale pentru a primi o nouă viză britanică, potrivit rapoartelor. Nu există dovezi care să-l  incrimineze pe Abramovici c -ar fi făcut ceva greșit, dar Marea Britanie a examinat mai atent oamenii de afaceri și diplomații ruși,de la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia petrecute în orașul englezesc Salisbury,în luna martie.Reamintesc și că mai mulți diplomați ruși au fost expulzați în urma incidentului.

Abramovici a ratat victoria din finala Cupei Asociației de Fotbal Engleze repurtată de Chelsea în compania titratei echipe Manchester United de pe Wembley Stadium din Londra în această lună.

De remarcat este și amănuntul că miliardarul rus deține echipa din anul 2003 și a fost prezent la aproape fiecare joc, până când au început problemele lecare de viză.

Sursa foto : Associated Press

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai,redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here