Cum se alege un hidrofor bun pentru uz gospodăresc

0
3581

Gospodarii care doresc să aleagă din numeroasele modele de hidrofoare de pe piață pot avea anumite dificultăți. Parcă nici hidroforul nu mai e așa cum îl știau ei cândva.

Cu toate acestea, mai ales în mediul rural, este un echipament de uz gospodăresc absolut indispensabil.

Nu există cale mai bună de a scoate apa din fântâna personală ușor și fără efort, de a iriga sau stropi răsadurile cu flori și legume cultivate, pentru aspersare, decât a apela la un hidrofor bun.

Există modele de hidrofoare de diferite puteri, dar în principiu toate se achită cu brio de misiunea dată prin construcție: aceea de a scoate apa prin aspirație de la adâncimi ce pot ajunge și uneori chiar depăși 8 metri.

Dacă în cazul unei pompe submersibile etanșe elementele componente devin vulnerabile la coroziune în cazul în care apa pătrunde prin carcasă accidental, în cazul unui hidrofor modern lucrurile stau mult mai bine, deoarece piesele sale sunt realizate special de către fabricant pentru a rezista cât mai bine agresiunii apei cu care vin în contact. Costă mai mult decât un hidrofor de tip tradițional, dar merită.

Dacă sunteți în căutarea unui hidrofor bun alegeți unul cu un motor puternic, deoarece va aspira mai bine și va conduce apa la înălțimi mai mari și pe distanțe destul de lungi, dacă îl utilizați pentru udarea grădinii sau pentru transportul în locuință a apei menajere.

Uitați-vă de detaliile diferitelor produse din magazine online de profil ca să vedeți ce debit are un model de hidrofor sau altul. Debitul se referă la numărul de litri de apă pompați într-o oră.

Cele mai bune hidrofoare ale momentului sunt acelea care au manometru, presostat și au fost fabricate în așa fel încât să aibă asigurată și o protecție termică cât mai sigură.

Hidrofoarele pot să fie împărțite în două mari categorii:

hidrofoare de suprafață – destinate a extrage apa de la adâncimi de până la 8 sau cel mult 10 metri; sunt ieftine pentru că nu au nevoie de motoare foarte puternice pentru a acționa cu presiune mare asupra lichidului, fapt ce face ca și consumul de energie electrică să fie mic; sunt ideale pentru puțurile din gospodăriile obișnuite;

hidrofoare de mare adâncime – dotate cu ejector extern; ele pot pompa apa și de la 20 – 30 de metri; au un preț mai ridicat, pe măsura performanțelor constructive.

După metoda de aspirare utilizată există:

hidrofoare cu pompă submersibilă (cu filtrare a apei sau fără filtrare);
hidrofoare cu pompă de suprafață (simple, de mică adâncime – aduc apa de până la 10 metri sau cu ejector pentru adâncimi mai mari).

După materialul de construcție:

hidrofoare din inox – suple și mai ieftine, cu un design modern;
hidrofoare din fontă – mai rezistente la coroziune decât cele din inox, cu un aspect ceva mai clasic.

După cum vedeți, nu e chiar simplu să cumperi un hidrofor bun pentru gospodărie, de aceea este bine să vă informați atent de pe forumuri și site-urile de specialitate și chiar să luați legătura cu reprezentantul unui magazin de profil, pentru a face o achiziție de care să vă bucurați pe deplin.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here