Schimbă stilul băii tale cu baterii de baie inspirate

0
1289

Baia a devenit în ultimii ani un spațiu al casei din ce în ce mai important. În primul rând, timpul petrecut aici a crescut considerabil, iar în al doilea rând și această cameră este prinsă în planurile de design interior pentru a crea un ambient unitar în toată casa. Baia a căpătat din ce în ce mai multă personalitate, fiind posibile o infinitate de stiluri de amenajare. Motive întemeiate pentru a-i dedica o atenție specială.

Un element notabil, adesea trecut cu vederea, dar care poate schimba întregul ambient sunt bateriile de baie. Stilul, liniile, finisajele, pot aduce cu ușurință un aer retro într-o baie modernă, pot transforma un stil minimalist într-un cadru industrial, sau pot pur și simplu să completeze o linie de design predefinita. Atunci când alegi o baterie pentru baie, este cel mai bine să ai în vedere câteva elemente cheie: forma bateriei, integrarea ei în ambient, înălțimea, modul de operare și, nu în ultimul rând, asortarea ei cu celelalte baterii.

Pentru că sunt foarte multe informații de luat în calcul, cel mai bine este să optezi din prima pentru un set de baterii care să conțină toate bateriile de care ai nevoie în baie, de la cea pentru lavoar, până la cea de la duș, cadă și chiar bideu.

 

Cum alegi o baterie baie?

Totul stă în detalii, iar în amenajarea unei băi care îți pune la dispoziție un spațiu relativ mic, toate elementele contează. Uneori cele mai mici detalii pot să transforme complet o baie. Așa că: la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem bateriile de baie?

Înainte să ajungem la partea estetică și la stiluri de amenajare, trebuie să trecem totul și prin filtrul practic, pentru că până la urmă degeaba arată bine dacă este foarte greu de folosit. În acest sens, trebuie să ai o atenție sporită pentru înălțimea bateriei, în cazul celei de lavoar, la unghiul de curgere al apei, dacă are sau nu perlator și cartuș ceramic, materialul din care este confecționată și dacă are sau nu limitator de debit.

 

În ceea privește ultimele trenduri, merită menționate bateriile termostatate pentru cadă și duș, cu ajutorul cărora poți predefini temperatura preferată a apei. Pentru un duș rapid, apa va fi perfectă cu o simplă apăsare de buton.

 

Tipuri acționare baterii baie – mono și duo comandă

Există 2 variante principale pentru pornirea robinetului – cu o singură manetă care controlează atât debitul cât și apa caldă/rece, sau cu 2 manete separate, unul pentru apă rece și unul pentru apă caldă.

Cele cu dublă comandă sunt cele de inspirație retro și se potrivesc cel mai bine într-un ambient clasic sau shabby chic. În ceea ce privește comoditatea, sunt mai ușor de manevrat bateriile cu monocomandă, deoarece dintr-o singură mișcare poți controla tot, însă cele cu dublă comandă sunt mai elegante.

La finalul zilei, contează foarte mult preferințele personale și stilul de amanajare al băii, ambele alegeri sunt inspirate în funcție de rezultatul pe care ți-l dorești.

 

Tipuri montaj baterii

Sunt cel puțin 3 metode de montare a bateriilor, iar pentru fiecare tipologie există baterii diferite. Varianta clasică este bateria montată direct pe lavoar și deasupra căzii.

Este o alegere elegantă care se poate potrivi cu ușurință oricărui stil de amenajare interioară.

În plus, marea majoritate a lavoarelor au predefinită o gaură pentru montare baterii de lavoar ceea ce va face montajul foarte rapid și simplu.

O a doua variantă care este din ce în ce mai des întâlnită este incastrarea în perete a bateriei, rămânând la vedere doar robinetul și butoanele de acționare, sistemul de alimentare fiind ascunse. Deși pare complicat, dacă ești la etapa de reamenajare totală, folosirea unui astfel de sistem este chiar simplă și la îndemână.

Unele dintre preferatele mele sunt bateriile cu montaj pe pardosealaă, sau bateriile freestanding.

Ele se montează în lateralul lavoarului sau al căzii. Sunt preferate de designeri de interior și, în cele mai multe cazuri sunt alese pentru lavoare sau căzi freestanding și ele. Creează un aspect suplu pentru un ambient casual, relaxat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here