Ce am facut cu primii mei bani economisiti?

0
1255

Acum cateva zile am aflat de Scoala de Bani pe Roti de la BCR, un proiect national de educatie financiara dedicat copiilor intre 7 si 14 ani. Scoala de bani este un camion pe roti care a calatorit anul trecut peste 10.000 de kilometri si a fost prezent in mai multe orase precum Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati, Focsani, Bacau, Vaslui si Piatra Neamt.

Peste 7000 de elevi din orasele prezente au participat la activitati unde au putut sa invete despre cum circula banii in lume, cum sa faci economii si cum sa-ti gestionezi bugetul, totul realizandu-se prin jocuri interactive. In acest an camionul a ajuns in Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare si Bistrita, iar urmatoarele orasele in care isi va face prezenta Scoala de Bani pe roti de la BCR vor fi Cluj Napoca, Timisoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia si Sibiu.

BCR lanseaza o provocare interesanta cu un premiu pe masura o bicicleta Pegas. Concursul se numeste FLiP your story, tot ceea ce trebuie sa faci este sa spui ce ai cumparat sau cum ai folosit primii tai bani economisiti. Castigatorul este ales prin tragere la sorti, inscrierile sunt deschise pana pe 29 iunie.

Daca tot este vorba despre o provocare, accept si eu provocarea celor de la BCR, dar aleg sa nu ma inscriu in concurs, sa ai tu mai multe sanse de castig. Asa ca, sa incepem. Ce am facut cu primii mei bani economisiti?

Pentru incep vreau sa ma intorc in trecut, in primii ani cand am inceput sa economisesc bani.

In anul 2010, adica acum 8 ani in urma, am inceput sa inteleg nevoia banilor. Eram prin clasa a 7 si urma sa ajung in urmatorii ani la liceu. Din clasa a saptea am inceput sa pun 1-2 lei in pusculita, iar in doi ani de zile am reusit sa strang 650 de lei, banii i-am folosit pentru lucruri de care aveam nevoie la liceu. Familia mea nu era tocmai una instarita, iar eforturile lor erau enorme. Am inteles inca de mic sa respect fiecare leu, sa nu il folosesc in mod gresit.

Imi aduc aminte si acum ce mi-am cumparat din banii respectivi. Mi-am cumparat o geanta frumoasa, caiete, pixuri, haine si mi-a mai ramas ceva banuti si mi-am cumparat o tastatura noua pentru calculator si un cadou pentru mama mea.

Probabil daca nu invatam de mic ceea ce inseamna banii si cum sa ii cheltuiesc in mod eficient, astazi aveam o gramada de lucruri inutile. Si acum fac economii, chiar daca am mare grija de salariu.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here