Cum sa alegi cea mai frumoasa rochie pentru petrecere

0
820

Odata cu sosirea verii sa da startul la petreceri, iar printre cele mai asteptate evenimente ale anului sunt bachetele si balurile de absolvire, asa ca in aceasta perioada multe domnisoare cauta rochii de banchet. Emotiile sunt mari si, desigur, este important sa arate fabulous pentru aceasta ocazie importanta, unica in viata, asa ca multe fete cauta din timp o rochie care sa le puna in evidenta.

Pentru ca alegerea perfecta nu este una usoara, magazinul online Mahoni.ro a pregatit rochii superbe pentru tinerele domnisoare, dar si consiliere privind alegerea unui model potrivit pentru orice ocazie.

Inainte de a achizitiona rochia pentru marele eveniment fiecare domnisoara trebuie sa-si raspunda unor intrebari, pentru a verifica daca a facut cu adevarat alegerea ideala.

Care este dress-code-ul balului?

Pentru ca banchetele care se fac acum sunt extrem de sofisticate, din ce in ce mai multe petreceri au si dress-code, astfel ca rochia aleasa trebuie sa fie in ton cu acesta. Majoritatea mizeaza pe vestimentatie eleganta, asa ca evenimentul e ocazia perfecta ca fiecare domnisoara sa imbrace rochia de bal mult visata. Nu este recomandat sa se faca exceptie de la dress-code si sa se mizeze pe tinute casual sau rochii de zi, iar sandalele sau pantofii cu toc sunt, de asemenea, un “must-have”.

Totusi, exista si grupuri care opteaza pentru petreceri mai putin formale, in aer liber sau chiar la munte, unde evident ca si vestimentatia trebuie sa fie adecvata, asa ca nu e de mirare daca in locul clasicei rochii festive, elevele sau studentele cauta blugi dama sau camasi casual. Asta daca in locul petrecerii sofisticate se pregateste un foc de tabara sau o drumetie pe munte si vestimentatia trebuie sa fie pe masura.

Cat de lunga sa fie rochia?

Aici fetele se impart in doua tabere: unele prefera rochiile lungi, de basm, in vreme ce altele mizeaza pe rochii scurte si lookuri jucause. Totusi, si de aceasta data dress-code-ul evenimentului e edificator, intrucat la un eveniment formal este potrivita o rochie lunga, de gala, sau cel mult o rochie pana la jumatatea gambei.

In cazul in care exista mai multa libertate si dress-code-ul nu este foarte riguros, fiecare domnisoara trebuie sa aleaga lungimea cu care se simte confortabil si care o avantajeaza. Ideal ar fi ca alegerea sa nu fie o noutate absoluta, evitandu-se altfel ca pe timpul petrecerii sa apara stanjeneala cauzata de o rochie inconfortabila.

Pentru a arata impecabil intr-o rochie, este esentiala starea de spirit pe care aceasta o creeaza!

Ce croiala a rochiei se potriveste in functie de silueta?

Alegerea croiului este esentiala, degeaba arata bine pe manechin, daca nu arata bine si pe cea care o poarta. In functie de diferitele tipuri de siluete, designerii au creat modele care sa le avantajele si sa le scoata in evidenta calitatile.

Pentru o silueta tip clepsidra este ideala o rochie cambrata, care sa puna talia in evidenta sau tip sirena, care sa imbrace frumos linia corpului. Pentru domnisoarele cu silueta tip para indicate sunt rochiile cu detalii in partea de sus care sa atraga privirile, evitandu-se materialele mulate in partea de jos. Persoanele cu o constitutie dreapta, cu talia mai putin conturata trebuie sa opteze pentru modele care sa defineasca talia si sa creeze volum in partea de jos, sau cu volum in partea de sus si mulate in jos. De asemenea, de efect sunt si rochiile cu aplicatii in jurul taliei. In cazul unei siluete tip mar, unde partea de sus este mai generoasa, ideala ar fi o rochie lunga, pe langa corp, cu efect de alungire, care sa scoata in evidenta bustul intr-un mod placut.

Unde se desfasoara petrecerea?

Locul unde balul are loc este, de asemenea, foarte important. Spre exemplu, rochia aleasa pentru o petrecere la un restaurant luxos nu va fi aceeasi daca petrecerea se va tine intr-un club sau intr-o sala de sport. Cu cat localul este mai putin formal, cu atat si alegerea rochiei poate fi mai flexibila. Multi elevi si studenti aleg sa faca petrecerea in club tocmai pentru ca isi doresc sa fie imbracati mai lejer, asa cum ei se simt confortabil. Exista insa si situatia inversa, cand se opteaza pentru un bal “ca la carte”, invitatii fiind imbracati la patru ace.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here