Ce este Fitness Coach-ul?

0
857

Te-ai hotărât sa te apuci de fitness? Esti sigur ca asta vrei? Daca raspunsul este da, atunci sfatul nostru este sa iti iei un fitness coach. Nu stiu daca te-ai intrebat vreodată sau daca stii care este diferenta dintre un trainer personal si un fitness coach.

Acum, exista mii de traineri, in aceasta lume, care sunt capabili sa execute, in siguranta, un program de exerciții care va duce la un fel de rezultat dorit pentru clientul plătitor.

Cu toate acestea, deseori acesti indivizi nu rezolva problema și nu sunt capabili să furnizeze sprijinul in totalitate pe care multi clienti il solicită adesea. Nu sunt coach.

Coach-ul are rolul de a-ti asculta nevoile si de a te pune pe tine in situația in care sa iei decizii proprii si sa acționezi. Coach-ul este cel care iti da toata increderea si motivatia necesara de a face ceea ce ți-ai propus.  Sa faci fitness nu e doar o simpla joaca. Este munca multă si daca tot muncesti, fa-o cu cap, sa fie in folosul tau.

Iata trei trasaturi sau actiuni ale unui coach profesional care te vor ajuta sa iti gasesti adevaratul potential.

  1. Spune mai multe, spunand mai puțin

Un fitness coach stie ca va realiza mult mai mult prin observarea tacuta a clientului in timp ce se mișca, vorbind doar atunci cand este necesar și potrivit. Treaba lui este sa il invete exercitiul pe client si sa il lase sa lucreze, nu sa il bata la cap, in fiecare minut. Ca si client, nu te ajuta cu nimic sa auzi mereu vocea antrenorului in cap, nu te lasa sa lucrezi sau sa te concentrezi. Este vorba despre a pune valoare in ceea ce spui și nu cat de mult spui!

  1. Sa puna întrebari cu intenția de a asculta

Un antrenor nu poate sa antreneze pe nimeni cand stie fiecare răspuns. Un fitness coach pune intrebari astfel incat clientul sa isi raspunda singur la intrebari. Poate nici nu e nevoie sa raspunda coach-ului la fiecare intrebare atata timp cat stie el raspunsul. Este vorba despre el, ci nu despre coach.

  1. Sa stapaneasca fiecare model de miscare astfel incat sa stie sa adapteze exercitiile mereu in functie de nevoile clientului.

Un fitness coach trebuie sa fie capabil sa te asculte mai bine, sa vorbeasca eficient, sa se raporteze cand este cazul la nevoile tale și sa manifeste empatie în loc de simpatie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here