Iata trei antrenamente pe bicicleta fitness in functie de timpul pe care il ai la dispozitie

0
1196

Majoritatea bicicletelor stationare din salile de sport sunt, probabil, folosite preponderent in aceste doua moduri: fie ca mini-antrenament cardiovascular folosit in incalzirea pentru exercitii cu greutati, fie ca sesiuni plictisitoare de pedalare cu minimum de efort.

Bicicleta fitness, insa, poate fi un aparat extrem de eficient in cazul in care este folosit inteligent in sesiuni ce ofera varietate. Fie ca vrei sa gasesti o provocare sportiva, fie ca vrei sa pierzi cateva kilograme sau sa iti imbunatatesti sistemul cardiovascular si starea generala de sanatate, antrenamentele din randurile urmatoare sigur iti vor fi de folos.

Cum sa pregatim bicicleta fitness de exercitii

Pentru a putea beneficia la maximum de antrenamentele pe bicicleta fitness, va trebui sa o potrivim in mod corect. Cel mai important pas in pregatirea aparatului este momentul in care asezam si potrivim saua. Pentru a face corect acest lucru, va trebui sa stai langa bicicleta si sa ajustezi inaltimea seii la nivelul soldurilor. Apoi, dupa ce te asezi, va trebui sa te asiguri ca genunchiul este usor flexat chiar si in miscarea cea mai indepartata pe care o faci atunci cand pedalezi. Aranjarea ghidonului, in cazurile in care acest lucru este posibil, va fi la alegerea ta, asa ca va trebui sa incerci diferite pozitii pana o vei gasi pe cea potrivita pentru tine. Cu toate acestea, sezutul va trebui sa fie suficient de indepartat de ghidon pentru ca extremitatea genunchiului sa fie aliniata perfect pe verticala cu mijlocul pedalei.

Abia acum esti cu adevarat pregatit pentru inceperea antrenamentului, asa ca citeste in continuare pentru a descoperi trei tipuri de exercitii pe care le poti face pe bicicleta fitness in functie de timpul pe care il ai la dispozitie.

Antrenamente pe bicicleta fitness in functie de timp

Cateodata, cel mai important factor dupa care te orientezi atunci cand stabilesti tipul de antrenament pe care urmeaza sa il efectuezi pe bicicleta fitness este timpul. Fie ca vrei sa pedalezi cateva minute dimineata, inainte sa pleci spre serviciu, fie ca doresti sa te antrenezi pentru 45 de minute in fata televizorului, vizionand un episod din serialul favorit, nu uita ca doua-trei minute de stretching dupa antrenament te vor ajuta sa te protejezi de accidentari.

Antrenamentul de 15 minute

1. Incepi cu 5 minute de incalzire, pedaland in ritm rapid la o rezistenta minima.
2. In urmatoarele 5 minute pedaleaza rapid, alternand intre pozitiile ridicat si asezat.
3. Pentru efortul final, mareste rezistenta si pedaleaza cat poti de repede timp de un minut.
4. Termina antrenamentul pe bicicleta fitness cu 4 minute de relaxare, micsorand treptat rezistenta la pedalare pana la zero.

Antrenamentul de 30 de minute

Acest exercitiu pe bicicleta fitness este unul de tip “Tabata”, asadar vei avea intervale de 20 de secunde de efort maxim si intervale de 10 secunde pentru recuperare.

1. Incepi cu o incalzire de 5 minute pedaland rapid – rezistenta minima.
2. Pedaleaza timp de 20 de secunde la rezistenta medie, apoi micsoreaza rezistenta pentru 10 secunde. Repeta aceasta rutina de 8 ori, apoi acorda-ti un minut de recuperare pedaland la rezistenta mica.
3. Repeta pasul al doilea de inca doua ori.
4. Termina antrenamentul pe bicicleta fitness cu 5 minute de relaxare, micsorand treptat rezistenta la pedalare pana la zero.

Antrenamentul de 45 de minute

Pentru a include si grupele superioare de muschi, poti pregati si o pereche de gantere usoare pentru a le folosi in timpul acestui exercitiu pe bicicleta fitness.

1. Incepi cu 5 minute de incalzire, pedaland in ritm rapid la o rezistenta minima.
2. Pedaleaza in pozitie ridicata timp de 5 minute – viteza medie, rezistenta medie.
3. Micsoreaza rezistenta si pedaleaza cat poti de repede timp de 2 minute, apoi revino la pozitia “asezat” si mentine acelasi ritm si rezistenta pentru 3 minute.
4. Mareste usor rezistenta si repeta pasul 3.
5. Pedaleaza in pozitie ridicata timp de 1 minut – viteza mare, rezistenta mare.
6. Revino la pozitia “asezat” si pedaleaza 3 minute – viteza mare, rezistenta mica.
7. Inapoi in pozitia “ridicat” pentru 5 minute la viteza medie, rezistenta mare.
8. Aseaza-te si pedaleaza timp de 2 minute la viteza medie si rezistenta mica. In acest moment, poti sa te folosesti si de ganterele pe care le-ai pregatit la inceputul antrenamentului pentru a face cateva flexii.
9. Mareste viteza de pedalare si continua timp de 5 minute.
10. Mareste treptat rezistenta si pastreaza viteza de pedalare pentru 4 minute – ar trebui sa te chinui sa pedalezi la sfarsitul acestei perioade.
11. Termina antrenamentul pe bicicleta fitness eliminand total rezistenta si micsorand viteza de pedalare treptat, in decursul a 5 minute.

Daca vrei sa pui si tu in practica aceste antrenamente sau ai retetele tale de succes pentru a slabi folosind bicicleta fitness, intra pe Sport-Mag.ro si alege-ti modelul ideal de bicicleta fitness din gama variata de aparate, echipamente si accesorii.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here