Masina de tuns iarba, secretul unei peluze impecabile

0
1187

Sezonul cald mult asteptat vine cu o provocare pentru cei ce doresc sa se bucure de o gradina/peluza/terasa cu aspect impecabil: intretinerea gazonului.  Aceasta sarcina poate fi o activitate relaxanta, chiar satisfacatoare, daca este realizata cu aparatura adecvata. Cele mai multe masini de tuns iarba, isi indeplinesc sarcinile impecabil daca sunt manevrate de cunoscatori, insa daca esti unul dintre amatorii ce doresc sa se bucure de o treaba bine facuta este important sa analizezi cu atentie cateva caracteristici ale dispozitivului pe care vrei sa il achizitionezi.

Primul  aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este tipul de alimentare. Daca esti o persona caruia ii place sa faca putina miscare, te poti orienta catre o masina de tuns gazon manuala,  cu sigurant acest tip iti va pune la incercare conditia fizica, insa rezultatele finale iti vor crea sentimente de satisfactie.

O masina de tuns electrica este recomandata in cazul in care peluza are o suprafata mai mare, iar efortul depus nu se justifica, dar si in cazul in care doresti sa te bucuri de rezultate impecabile cu mai putina munca. Caracteristicile masinilor electrice fac ca sarcina de inlaturare a excesului de iarba de pe suprafete relativ mici sa fie una placuta confortabila.

Masina de tuns alimentata cu benzina, este clar recomandata in situatiile in care peluza are suprafata generoasa. Este foarte usor de manevrat si are autonomie ridicata de functionare insa poate crea disconfort din pricina mirosului de benzina pe care il elibereaza in atmosfera.

Mai prietenoasa cu mediul inconjurator este masina alimentata cu acumulatori care poate fi o solutie pentru cei care se bucura de o terasa generoasa acoperita gazon. Confortul oferiti in timpul  manipularii este ridicat, insa in cele mai multe cazuri si costul de achizitie este mare. Modele cu acumulatori sunt putin poluante dar mai usor de intretinut, fata de modele cu benzina si electrice.

Alt detalii pe care trebuie sa le ai in vedere cand achizitionezi o asemenea masina sunt latimea capului de taiere si accesoriile care permit reglarea inaltimii de tuns. O masina cu o suprafata de taiere mai mare te poate ajuta sa duci sarcina la bun sfarsit mai repede, deci acest aspect este important daca esti o persoana ocupata. Regulatorul de inaltime este un accesoriu esential daca esti perfectionist si doresti ca aspectul peluzei sa fie impecabil.

Cand iti doresti sa te bucuri de aceasta activitate este esential sa achizitionezi un dispozitiv cu caracteristici ergonomice. O masina care poate fi ajustata in functie de inaltime iti va oferi o experienta placuta in timpul utilizarii. Iar daca doresti sa transformi aceasta activitate intr-un hobby este important sa iei in calcul aceasta caracteristica.

In concluzie, activitatea de tuns iarba poate fi una cu adevarat placuta daca este realizata cu dispozitivele perfecte, poate deveni un mod de a-ti petrece cateva ore in aer liber sau chiar un mod de a-ti imbunatati conditia fizica.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here