Rachetele de Revelion, cele mai spectaculoase materiale pirotehnice pentru noaptea dintre ani

0
1815

In general, oamenii asociaza Anul Nou cu artificiile, fie ca vorbim despre cele care se pot tine in mana, cele pe care le cumperi de la magazinele autorizate si le folosesti in aer liber sau cele pe care le lanseaza municipalitatea, la miezul noptii, in marile piete. Cu toate acestea, exista o categorie de materiale pirotehnice chiar mai spectaculoase, datorita multitudinii de forme si de efecte pe care le produc, de la cele luminoase pana la cele sonore.

Este vorba despre rachetele de Revelion. Daca ai mai cumparat pana acum materiale pirotehnice pe care sa le detonezi impreuna cu prietenii in noaptea dintre ani, cu siguranta, pe langa petarde si artificii, ai achizitionat si cateva astfel de produse. Partea cea mai interesanta este ca, daca la petarde sau artificii stii de obicei la ce sa te astepti, rachetele sunt mereu imprevizibile. Acestea pot suiera, pot exploda sau pot crea un joc spectaculos de lumini. Practic, atunci cand le achizitionezi, este ca si cum ai cumpara un loz in plic: niciodata nu poti fi sigur ce efect vor produce.

Poate una dintre cele mai comune intrebari adresate angajatilor unui magazin de articole pirotehnice este aceasta: care este diferenta intre artificii si rachete de Revelion? In primul rand, unele tipuri de artificii pot fi folosite si in interior, pe cand rachetele trebuie utilizate exclusiv in spatii deschise, aceasta fiind principala regula de siguranta, care nu trebuie incalcata in nicio situatie.

In al doilea rand, artificiile se limiteaza la un impact vizual si sonor puternic in momentul in care are loc explozia pe cer, pe cand rachetele de Revelion vin in mai multe varietati, care fie suiera in momentul lansarii, fie vin dotate cu parasute care incanta vizual publicul.

Un magazin autorizat de materiale pirotehnice, asa cum este Ekopiro.ro, are in oferta sa numeroase tipuri de rachete de Revelion, dupa cum urmeaza:

– rachete fluieratoare cu explozie;

– ploaia cu foc;

– racheta cu parasuta;

– mix rachete (rachete cu parasuta + ploaia cu foc);

– rachete T2 (cu efecte diferite si trompeta de start);

– set pirotehnic impuls (contine 9 rachete, 2 candele romane, 2 bile pocnitoare, o petarda cu scanteiere, un stroboscop si un vartej pe sol);

– colet de familie (include 4 rachete, 2 color balls, 2 snururi pocnitoare, 1 crazy ball, un covoras pocnitor mic, o „viespe”, un „dracusor”, o „mormaiala”, un stroboscop, o petarda mini-black si o bila pocnitoare).

De asemenea, la Ekopiro poti gasi unele dintre cele mai cunoscute tipuri de rachete de Revelion, printre care Fly Condor, Tomahawk, Dum Bum, Cold War, Troll, Happy New Year, Fly Owl, Bazooka, Aplauz, Fly Hawk sau Fly Eagle.

Inainte de a aprinde rachete de Revelion, trebuie sa tii cont de cateva masuri de siguranta. In primul rand, lanseaza-le numai in spatii deschise, fara vegetatie uscata sau produse inflamabile in jur. Cele mai multe rachete au un betisor care se poate infige in pamant sau intr-o ladita de nisip – acestea nu trebuie lansate din mana. De asemenea, evita sa folosesti aceste materiale pirotehnice atunci cand esti foarte obosit sau sub influenta bauturilor alcoolice.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here