Calitatile unui profesor de succes, mai ales in cazul meditatiilor individuale

0
931

Educatia face parte din viata noastra, contribuind, intr-o maniera definitorie, la dezvoltarea personala, cognitiva si emotionala a fiecaruia dintre noi. Alaturi de familie, scoala are un rol pregnant in modelarea caracterului viitorului adult responsabil si capabil sa se descurce in diferite situatii practice din viata reala.

Prin statutul sau in curricula nationala implementata de catre Ministerul Educatiei Nationala, limba romana are statul unei discipline fundamantale. In aceste conditii, este absolut obligatoriu ca un profesor care ofera ore de meditatii la limba romana sa aiba capacitatea de a insufla si elevului acea pasiune pentru materia pe care o preda.

Prin prisma profesiei si a menirii pe care o are, cadrului didactic ii revine o misiune extrem de dificila de a reprezenta un reper demn de luat in seama in viata unui copil. Mai mult decat atat, invatatorii si apoi profesorii, sunt cei care ii indruma pe copii pentru a face primii pasi in lungul drum al experientei, un drum plin de obstacole si numeroase incercari. Mai exact, acolo unde parintii pierd din puterea de a construi educatia copiilor lor, profesorului ii revine misiunea de a influenta evolutia in plan educational si profesional al elevului.

In lucrarea intitulata ”Pesonalitatea didactica: sursa a creativitatii, comunicare la Colocviul national de pedagogie” aparuta in anul 1978, expertii in psihopedagogie, Paul Golu si Nicolae Mitrofan au subliniat importanta personalitatii cadrului didactic. Citand un paragraf din lucrarea acestor autori, se poate mentiona faptul ca ”personalitatea cadrului didactic, cu aptitudini şi atitudini psihopedagogice, cu vocaţie, se exprimă în activitatea de educaţie prin erudiţie ,,cunoştinţe solide de specialitate, dar şi prin cunoaşterea particularităţilor psihointelectuale ale elevilor, prin capacitate empatică, comunicativitate didactică, prin competenţa de a relaţiona afectiv cu elevul sau grupul de elevi, inteligenţă şi tact în adoptarea deciziilor, dar şi prin mânuirea conştientă a mecanismelor de optimizare a activităţii de învăţare.”

DESCOPERITI TOATE CALITATILE URMARIND ARTICOLUL ORIGINAL:

http://banisiafaceri.ro/care-sunt-principalele-calitati-ale-unui-cadru-didactic-de-succes-meditatii-limba-romana


ANUNT MEDITATII:


Meditatii la romana, istorie, geografie sau matematica la preturi accesibile tuturor. Nu facem rabat de la calitate. Prima sedinta gratuit, de cunostere a elevului.

COD REDUCERE: 45GRUP 

DACA NE CONTACTATI PANA PE 30 SEPTEMBRIE SI NE COMUNICATI CODUL PROMOTIONAL SI VENITI CU INCA 2 COLEGI, REDUCEM PRETUL PE MEDITATIE LA 45 RON PENTRU FIECARE ELEV IN PARTE! ESTE DE AJUNS SA STABILITI LA DOMICILIUL CUI VENIM SI VETI BENEFICIA DE ACEASTA REDUCERE!

Cautati-ne pe Facebook: facebook.com/meditatii.orice
sau online meditatii-orice.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here