Cum alegi un portofel din piele

0
898

In societatea actuala, pentru cumparatorul modern, totul trebuie sa fie perfect, inclusiv accesoriile si modul de comandare al acestora. Cel mai util si mai necesar dintre accesoriile pentru doamne, domni, tineri si varstnici, copii si adolescenti este portofelul. Insa nu orice portofel reprezinta o investitie excelenta. Sunt portofele care se pot deteriora sau pot avea urme de uzura dupa primele saptamani de utilizare, indiferent de conditiile in care sunt tinute. La polul opus, un portofel din piele este o investitie cu totul deosebita care se alege pe baza unor criterii foarte bine stabilite, asa cum urmeaza sa fie prezentate.

Pretul portofelului – primul criteriu de selectie

Unul din cele mai importante criterii de selectie dintr-o gama larga de portofele de piele este pretul acestuia. Oamenii se asteapta ca un astfel de accesoriu sa fie exagerat de scump, mai ales ca este realizat manual intr-un atelier. Adevarul este altul. Portofelele din piele nu costa foarte mult, ci au preturi corecte in raport cu calitatea pielii folosite si cu munca depusa. Pretul portofelelor de piele variaza in functie de dimensiunile si de forma acestora, de cantitatea de piele utilizata si de dorinta clientilor de a le personaliza sau nu.

Scopul utilizarii portofelului

Oricine ar spune ca un portofel este folosit cu un singur scop: acela de a tine banii, cardurile, maruntul in siguranta. Exista insa portofele mai mici, care sunt special concepute pentru maruntis, portofele care pot sustine deopotriva bani, acte, documente de identitate si carduri si portofele special concepute pentru carduri – lumea este intr-o continua dezvoltare si incet-incet oamenii incep sa renunte la ideea de a folosi banii cash pentru a plati cumparaturi sau facturi.

Dimensiunile portofelului si culoarea acestuia

Portofelele din piele sunt realizate intr-o mare varietate de dimensiuni. De la cele mai mici, care pot fi pastrate in buzunar pana la cele mai lungi si mai voluminoase, care incap perfect in geanta sau in rucsac. Culoarea portofelului este aleasa in functie de preferintele clientului, de la un galben placut pana la un maro frumos, un rosu intens, un verde natural si, nu in ultimul rand, un negru elegant.

Materialele din care este realizat si designul portofelului

Asa cum spune si denumirea, portofelul din piele este realizat din piele naturala de cea mai buna calitate, cusuta manual, in combinatie cu alte materiale la fel de placute la atingere si usoare. Designul este cel care conteaza. Un portofel din piele poate avea un design deosebit in conditiile in care este personalizat, dar si in caz contrar, grija cu care este cusut il incadreaza in tipul de accesoriu perfect care nu trebuie sa lipseasca din garderoba nimanui. Totodata, este bine sa se acorde o atentie deosebita nu numai aspectului exterior ci si celui interior, pentru a vedea concret cate spatii sunt disponibile pentru bani, pentru carduri si pentru acte si daca intr-adevar isi merita banii.

In concluzie, portofelul din piele este mai mult decat o achizitie, ci o investitie facuta pe termen lung pentru siguranta finantelor si pentru organizarea eficienta a banilor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here