Connect with us

Social

Cum să te recuperezi după o operație estetică? Iata cateva sfaturi de la specialisti!

Publicat

pe

rinoplastie recuperare

Deși majoritatea nu consideră operațiile estetice ca fiind la fel de drastice ca operațiile executate cu alt scop, este la fel de important ca o persoană să respecte sfaturile pentru o recuperare frumoasă. Dacă pacienții nu respectă sugestiile medicului și nu au grijă de ei după operație, complicațiile pot apărea rapid, dintre care amintim infecțiile, deschiderea cusăturilor, sau inflamații anormale. A învăța cum să te vindeci după operație este un pas importat pentru a obține rezultatele la care ai visat înainte de a părăsi sala de operație.

Iată 5 pași de urmat pentru a te recupera după o operație estetică:

 1. Consultă medicul

  Medicul care te-a operat este cea mai avizată persoană să te ajute cu indicații privind perioada de recuperare. În primul rând, trebuie să știi că nu toate operațiile estetice au același termen de recuperare. Unele au nevoie doar de o zi, în timp ce altele necesită săptămâni. Este bine să știi dinainte de a te opera, la ce să te aștepți, și în ce măsură îți vor fi afectate activitățile zilnice.

  Un alt aspect important este să nu iei medicamente calmante sau anti-inflamatorii la întâmplare. Unele medicamente pot subția sângele, ceea ce va dăuna procesului de vindecare. Așadar, cel mai bine ar fi să ceri o listă cu medicamentele pe care le poți lua fără riscuri. Remediile și medicamentele naturiste, pot fi și ele problematice în acest caz.

  De asemenea, nu uita să aplici gheață pe zonele inflamate conform indicațiilor medicului. Cu cât aplici gheața mai rapid, cu atât cresc șansele ca inflamația să se retragă în cel mai scurt timp.

 2. Dă-i timp corpului să își revină

  Știm cu toții că prețurile unei operații la nas pot fi destul de însemnate, și cu siguranță vrei să vezi rezultate cât mai rapid. După operație însă, principalul obiectiv al unui pacient ar trebui să fie faptul de a se odihni suficient. A insista să revii la programul obișnuit imediat este o condamnare la surmenaj, iar vindecarea doar se va amâna mai mult.
  recuperare dupa rinoplastieAșadar, evită să faci exerciții fizice prea devreme. Inflamațiile și chiar sângerările pot apărea mai rapid dacă forțezi corpul. De asemenea, operația se poate deschide. Nu te supăra dacă la mai mult de o săptămână după operație încă zona este umflată sau cu vânătăi. Perioada de recuperare este diferită și variază de la pacient la pacient.

 3. Pregătește-ți corpul dinainte

  Cea mai rapidă cale spre recuperare este aceea de a-ți pregăti corpul dinainte. Cu cât acesta va fi mai sănătos cu atât va rezista mai bine și va trece mai rapid peste operație. Indiferent că o să ai o operație estetică la urechi sau o rinoplastie, trebuie să acorzi grija necesară corpului tău. Așadar, bea suficientă apă și lichide, mănâncă sănătos, și renunță la fumat. Aceiași pași va trebui să îi urmezi și după operație.
  hidratare

 4. Setează-ți așteptări realiste

  Nu ar trebui să ai așteptări nerealiste în legătură cu operația sau în legătură cu schimbările pe care aceasta le va face posibile. Perioada de recuperare poate fi dureroasă, iar interacțiunile sociale din această perioadă pot fi limitate sau inconfortabile. De asemenea, nu te aștepta ca operația să rezolve probleme ce nu au legătură cu aspectul tău. Modul în care arăți este puțin probabil să te ajute să îți salvezi relația, să obții un loc de muncă mai bun sau să intri într-un cerc social mai înalt.

 5. Caută și acceptă ajutorul familiei și al prietenilor

  Pe lângă o medicație și o dietă sănătoasă, vei avea nevoie și de susținere emoțională, în special în fazele inițiale de vindecare. Rezultatele pozitive ale operației e posibil să nu fie vizibile total decât abia la câteva luni distanță. În aceste momente de dezamăgire, sprijinul familiei și al prietenilor este foarte folositor. De asemenea, îți va fi greu să faci unele lucruri pe care în trecut le făceai cu ușurință. Tot familia te poate ajuta gătindu-ți sau asigurându-te că ai casa curată și facturile plătite.

Pentru orice tip de tratament medicamentos trebuie să vorbești neapărat cu medicul tău. Nu uita că un regim alimentar echilibrat și un nivel de hidratare al corpului corespunzător este crucial. Urmând pașii de mai sus te poți bucura de o perioadă de recuperare cât mai scurtă.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Salopete Concepto care merg purtate la petrecerea de Revelion

Publicat

pe

Sunt o mare iubitoare de salopete, mi se par niste piese vestimentare foarte interesante, inedite si potrivite pentru o gama larga de evenimente (nunti, aniversari, petreceri office si asa mai departe). Atat de mult imi plac, incat am decis sa va prezint cateva salopete marca Concepto, care merg purtate si la petrecerea de Revelion, care se apropie cu viteza! Dupa cautari si investigatii minutioase, am ales urmatoarele produse:

1) Salopeta Ednia by Concepto:

Un model clasic, cu linii drepte si culori neutre. Este vorba despre o salopeta inspirata de moda din anii ’70, care nu s-a demodat nici in acest sezon. Este ideala pentru toate noptile de petrecere pline de farmec. De asemenea, este confortabila si usor de intretinut si se potriveste cu cizme si curele de dimensiuni mari in talie. Simpla si de efect, asa as descrie, in cateva cuvinte, aceasta salopeta.

2) Salopeta Mademoselle la Porte by Concepto:

Romantica si feminia – doua cuvinte care definesc perfect aceasta piesa vestimentara. Are un design unic, ce va va ajuta sa faceti o intrare uimitoare in orice incapere. Purtati-o cu sandale si cercei rotunzi, pentru a reflecta aceeasi forma geometrica de pe costum. In plus, este o haina lejera, ce merita sa isi faca loc si in garderoba voastra. Este ideala pentru o tinuta de zi, dar si pentru evenimente mai speciale, ce impun o conduita vestimentara mai eleganta. Si este cea mai romantica tinuta, dintre cele propuse in acest articol.

3) Salopeta Kordelia by Concepto:

Este salopeta mea preferata si este si o alternativa la fel de eleganta pentru clasica rochie neagra. Salopeta Kordelia are un aer clasic, cu linii feminine inteligente. Veti fura cu usurinta toata atentia, datorita decupajelor sexy in ‘’V’’, prezente pe partile laterale ale acesteia. Eu, personal, consider ca este o tinuta potrivita si pentru birou, deoarece pastreaza limitele decentei, dar in acelasi timp iti ofera o alura eleganta si sofisticata.

Concepto este brandul care a inteles perfect ce inseamna hainele si accesoriile de calitate pentru o femeie, tocmai de aceea am ales sa trec in revista cateva piese vestimentare, care se afla sub marca acestora.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Preşedintele României Klaus Iohannis a lansat proiectul intitulat „România educată”

Mihai Daniel

Publicat

pe

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat în dezbatere publică,  de ieri 5 Decembrie 2019, la Palatul Cotroceni, proiectul intitulat”România educată”. Domnia sa a spus că generaţiile de tineri trebuie pregătite pentru ce va fi în viitor, nu pentru cum a fost când decidenţii au fost elevi, sau studenţi, sau miniştri.

Scopul declarat este, potrivit șefului statului, redefinirea sistemului de educație românesc în conformitate cu cerințele secolului XXI.

Preşedintele României Klaus Iohannis a atras atenția asupra procentului mare de analfabeți funcțional pe care îi produce sistemul românesc de învățământ și a criticat politizarea Inspectoratelor Școlare, declarând cu nonşalanţă : „Dacă intri într-un Inspectorat şi nu scot toţi carnetul de partid, înseamnă că este o minune.”

De asemenea, şeful statului a subliniat că „România Educată” este un proiect strategic care vrea să ajute la creionarea, la conceperea unui sistem educaţional pentru România secolului XXI, dorind să ajute politicienii să vină cu politici educaţionale bune. Acest proiect va fi axat pe dascăli să reuşească să predea în aşa fel încât să fie şi ei, şi elevii mulţumiţi, dar şi părinţii şi angajatorii.

”Este un proiect care vrea să-l ajute pe directorul de şcoală să ştie cum să gestioneze unitatea de care răspunde, pentru a avea rezultate bune. Dar care sunt rezultatele care se măsoară? Nu este chiar aşa de simplu de găsit nici măcar acest răspuns. Pe scurt, «România Educată» este un proiect strategic, care vrea să creioneze bazele sistemului educaţional din România pentru secolul XXI-lea, pentru viitor”, a explicat preşedintele.

Klaus Iohannis a afirmat că educaţia este baza României de mâine,  baza generaţiilor viitoare.

”O Românie educată este o Românie de succes, o Românie puternică, o Românie prosperă, o Românie care se profilează bine în rândul naţiunilor. Asta ne dorim cu toţii. Pentru asta, am lucrat până acum, aproximativ 2 ani. Între timp, avem un proiect bun. S-ar putea numi un draft, pe care îl punem astăzi în dezbatere. Dar, înainte de asta, daţi-mi voie să zăbovesc un pic şi asupra unor date despre situaţia de acum. Orice ai vrea să faci, trebuie să porneşti de la situaţia existentă. Unde stăm acum? Avem, de exemplu, rezultate foarte bune la olimpiade, olimpiade internaţionale. Ne mândrim cu aceşti copii. Este foarte bine. Deci, avem elite. Dar avem la capătul celălalt – 40% din absolvenţii ciclului gimnazial sunt ceea ce se numeşte analfabeţi funcţional. Dacă le dai un text, ei îl citesc şi nu înţeleg nimic sau aproape nimic. Problemă mare, şi s-a propagat. Unul din cinci elevi, unul din cinci elevi părăseşte prea devreme şcoala obligatoriu. Deci, daţi-vă seama, 20% dintre copiii României pleacă înainte să termine şcoala. Unde pleacă? Nu prea ştim. Sunt copii cărora le fură cineva şansa de viitor. Sunt copii, majoritatea, care se pierd undeva. Foarte puţini pot fi recuperaţi. Deci, avem rezultate, ca să zicem aşa, amestecate. Nu e bine. Dacă vrem, însă, să construim un sistem foarte solid, trebuie să ne punem întrebarea ce fel de pregătire vrem să dăm tinerelor generaţii. Pentru ce anume să-i pregătim? Pentru viaţă, da. Pentru o carieră, da. Pentru o meserie, sigur că da. Dar ce meserie? Pentru meseriile secolului XX este un pic greşit. Noi trebuie să îi pregătim pentru meseriile secolului XXI, evident. Dar care sunt acestea?”, a mai spus şeful statului.

Domnul Klaus Iohannis a subliniat că vor apărea nenumărate meserii noi în următoarele decenii care nici nu sunt definite, iar ca revers vor dispărea foarte multe meserii dintre cele pe care le cunoaştem şi pentru care mulţi dintre noi ne-am pregătit.

”Şi atunci trebuie să avem grijă să pregătim generaţiile de tineri pentru ce va fi în viitor, nu pentru cum a fost când am fost noi elevi, sau studenţi, sau miniştri. Trebuie să avem mare grijă pentru ce îi pregătim. Răspunsul generic este uşor de dat – pentru viitorul României. Dar, mai departe este nevoie de analize, de studii aprofundate, de foarte multă grijă cum concepem acest sistem pentru viitor. Şi de asta se ocupă «România Educată». Nu este vorba de o poveste care sună frumos la televizor, pe urmă plecăm acasă şi ne vedem de treabă. Este vorba despre ce facem noi cu România. Acest rezultat al educaţiei va defini societatea de mâine. Aşa cum îi educăm pe tineri, aşa va arăta societatea de mâine. Dacă le dăm o educaţie serioasă, orientată spre viitor, vom avea o Românie performantă. Dacă nu, vom avea o Românie fără performanţe notabile. Asta e chestiunea esenţială”, a afirmat Klaus Iohannis.

”Ce vrem? Vrem să găsim răspunsul, soluţia pentru o educaţie de calitate pentru toţi, pentru toţi copiii şi tinerii României. Căutăm un sistem flexibil, căutăm un sistem care-i integrează pe toţi. Ambiţia mea este ca niciun copil din România, niciun tânăr din România să nu rămână în afară. Trebuie să găsim soluţii care-i integrează pe toţi. Vă amintiţi? Am avut, cred că acum doi ani, un BAC la care au picat jumătate. Este o catastrofă naţională aşa ceva şi este cea mai proastă notă pentru sistemul actual. Nu ne permitem să pierdem niciun copil în România! Asta îmi doresc eu cu proiectul «România Educată»”, a subliniat preşedintele.

Şeful statului a mai spus că sunt multe propuneri, care vor fi dezbătute, îmbunătăţite, comentate, criticate.

”Foarte importantă critica, dar, vă rog, critica constructivă, nu critica destructivă. Câteva dintre propuneri, am spicuit împreună cu echipa mea – încă o dată, câteva, nu asta este baza proiectului: măsuri pentru reducerea ratei deosebit de ridicate de părăsire timpurie a şcolii. Nu dorim să mai rămână copii pe dinafară. Dezvoltarea unui sistem de educaţie profesională performant – de ani de zile vorbim de educaţia duală, de educaţia profesională, de o pregătire în funcţie de interes, în funcţie de capacitate. Asta aşteaptă şi mediul privat de la noi, aşteaptă o diversificare şi pregătire serioasă de calitate, de la meseriaşi până la inginer sau specialist IT. Propunem creşterea conectivităţii internaţionale, învăţământului superior, schimbul de idei. Nu vrem să ne izolăm, vrem să fim conectaţi. Vrem să fim conectaţi la sistemul european, la sistemul internaţional. Extinderea accesului la educaţie timpurie, adică creşe, grădiniţe, pentru cât mai mulţi copii încă de la o vârstă fragedă – asta atinge două chestiuni esenţiale. Una: aceşti copii sunt pregătiţi mai bine pentru şcoală. Doi, îi lasă pe părinţi să meargă la serviciu. Regândirea evaluării elevilor şi studenţilor – evaluarea pe care o folosim noi este cam la nivelul anilor, nu ştiu, ’60, ’70. Le dăm note, trecem în catalog, facem mediile, la sfârşitul anului facem statistici, hârtii peste hârtii, le trimitem la inspectorat, la minister, şi?”, a continuat Klaus Iohannis.

Preşedintele a adus în discuţie că nu este suficient şi că această evaluare trebuie să genereze un feedback pentru fiecare elev în parte, pentru fiecare părinte în parte, în aşa fel încât lucrurile să se constituie instrumente eficiente nu numai de evaluare, ci şi de corectare, de îmbunătăţire a performanţelor şi – de ce nu? – de corectare a sistemului.

Proiectul mai propune dezvoltarea unui sistem mai bun de formare a cadrelor didactice: ”Până la urmă, ca să funcţioneze, avem nevoie de dascăli dedicaţi, bine formaţi, cu performanţe notabile, respectaţi în societate, remuneraţi corespunzător, cu o bază materială serioasă, adaptată nevoilor unei şcoli moderne”.

”Concret, astăzi lansăm un pachet complet în dezbatere, un pachet care conţine şi o viziune, şi strategie, şi direcţii de acţiune pe şapte teme pe care le-am găsit prioritare pentru educaţia din România, având în vedere orizontul 2030. Deci, nu vorbim de o modificare rapidă pentru următorul an. Ne dorim un sistem care funcţionează în perspectivă, un sistem stabil, sustenabil, performant. După care se pune întrebarea: bun şi, ce urmează? Urmează minimum trei luni de dezbatere publică, consultări, discuţii – cu partide, cu politicieni, cu comisii parlamentare şi cu guvernanţi, foşti miniştri, persoane interesate, sindicate, reprezentanţii şcolilor, elevilor, studenţilor, profesorilor, şi, în final, vom şti ce vrem cu România”, a concluzionat preşedintele.

Demn de menţionat e faptul ca în debutul evenimentului, a fost prezentat videoclipul de susţinere a proiectului „România Educată”, în care apar actorul Victor Rebengiuc, fosta gimnastă Andreea Răducanu, actriţa Oana Pellea și filosoful Mihai Şora. Toți s-au remarcat, în ultimele luni, pentru opoziția militantă față de actuala putere politică.

Ramâne de văzut cum anume sau dacă viitoarele discuții vor aduce şi rezultate. Primul pas a fost lansat, din moment ce vor fi puse în dezbatere publică aceste idei şi se va căuta pentru a avea succesul scontat. Este salutar faptul că, măcar la nivel declarativ președintele Klaus Iohannis a spus că acest proiect este unul strategic și a subliniat că nu este o poveste doar politică sau programul său electoral.

Clipul oficial este disponibil aici :

 

Sursa foto : Edupedu

Sinteza acestei știri a fost realizată de Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor- șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

UE confirmă reducerea sprijinului financiar pentru Republica Moldova

Mihai Daniel

Publicat

pe

Directorul general al Comisiei Europene pentru Politica europeană de vecinătate Christian Danielsson dimpreună cu directorul general al Serviciului European de Acţiune Externă pentru Europa şi Asia Centrală, Thomas Mayr Harting se află în aceste zile la Chişinău pentru a reafirma angajamentul UE de a aduce beneficii tangibile cetăţenilor moldoveni.

 

Contextul diplomatic nu este unul foarte bine aspectat.Având în vedere această deteriorare şi în conformitate cu principiul condiţionalităţii stricte, Comisia Europeană a luat decizia de a acționa direct prin recalibrarea substanţială a asistenței financiare.

Totodată se dorește și o redirecţionare a sprijinului acordat proiectelor care au un impact direct şi pozitiv asupra cetăţenilor Republicii Moldova.

Plăţile din cadrul programelor de asistenţă macrofinanciară şi de suport bugetar ale UE au fost puse în aşteptare, în aşteptarea unor progrese concrete în domeniile menţionate mai sus.

UE va continua să urmărească cu cea mai mare atenţie toate aspectele relevante pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în Republica Moldova.

Delegaţia UE a avut întrevederi cu Igor Dodon şi cu premierul Pavel Filip, dar şi cu reprezentanţi ai partidelor de opoziţie şi ai societăţii civile.

Potrivit ultimului comunicat de presă emis de Delegaţia UE la Chişinău, această vizită vine pe fondul deteriorării continue a statului de drept şi a democraţiei în ţară.

Uniunea Europeană se aşteaptă ca autorităţile Republicii Moldova să ia măsuri urgente şi imediate pentru a remedia situaţia şi în special:

 • Asigurarea că alegerile parlamentare viitoare sunt organizate într-o manieră credibilă, incluzivă şi transparentă. Aceasta include asigurarea unei monitorizări internaţionale adecvate şi asigurarea unor condiţii echitabile pentru opoziţie, inclusiv în ceea ce priveşte înregistrarea şi mass-media
 • Implicarea urmăririi aprofundate, imparţiale şi cuprinzătoare a fraudei bancare expuse în 2014; să recupereze fondurile însuşite şi să aducă pe toţi cei responsabili în faţa justiţiei, indiferent de orice afiliere politică şi fără întârziere;
 • Angajarea substanţială în reforma judiciară, în vederea garantării calităţii, transparenţei, imparţialităţii şi independenţei sistemului judiciar.
 • Combaterea corupţiei la nivel înalt, inclusiv prin asigurarea implementării eficiente a sistemului de declarare a activelor în ceea ce priveşte toţi actorii de nivel înalt.

Sursa foto : https://google.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al platformei media Criteriul Național

 

 

 

 

(mai mult…)

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro