”Cu condamnați penal, cu bucle de plastic și buze rujate strident n-ai cum să fii mai mult decât ești…” | Nationalul.ro

0
301

După ce România a preluat la 1 ianuarie, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pe 10 ianuarie în Bucureşti a avut loc un eveniment care să marcheze acest moment. 

Printre invitaţi s-au regăsit şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi al Parlamentului European, Antonio Tajani. 

Dacă liderii europeni au dat dovadă de un comportament impecabil, o parte dintre reprezentanţii României nu au reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor. Situaţie pe care şi fosta prezentatoare o subliniază. 

„Donald Tusk a vorbit impecabil. A vorbit despre valori fundamentale şi a repetat de câte ori a putut cuvântul „regulă”… Să le spui acelor ţoape şi penali adunaţi la Ateneu că trebuie să ţină cont de proverbul „Omul sfinţeşte locul” mi s-a părut genial…. 

În schimb, ai noştri n-au fost în stare să invite atâţia oameni câte locuri sunt… Să ajungă ambasadori să mişune prin sală căutând un loc să se aşeze e de rahat. Rău. Să îi aduci pe nişte indivizi condamnaţi penal la un astfel de eveniment e de rahat. Cum tot de rahat erau şi coafurile împopoţonate cu bucle de plastic. Mulţi şi multe dintre participante arătau de parcă mergeau la vreun botez sau nuntă… 

Aparenţe, spoială, lipsă de conţinut… Asta îmi sugerau participanţii noştri la o ceremonie care trebuia să fie sobră, simplă, solemnă şi elegantă… Dar, cu condamnaţi penal, cu bucle de plastic şi buze rujate strident n-ai cum să fii mai mult decât eşti… Păcat de o ţara frumoasă, păcat de oamenii de bună credinţă, păcat de copii şi de amintiri. Ningea frumos la Bucureşti. Discursul lui Tusk şi ninsoarea care cădea în linişte, în lumina serii, peste Bucureşti…. Asta îmi voi aduce aminte mereu despre o zi, teoretic, istorică”, a comentat Magda Vasiliu. 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here