Liviu Dragnea este candidatul PSD „ideal” la viitoarele alegeri prezidențiale

0
734

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman Dănuţ Cristescu a declarat,  într-un interviu realizat ieri pentru Ziarul Teleormanul, că Liviu Dragnea este candidatul PSD la alegerile prezidenţiale .De asemenea,secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a transmis că membrii PSD și-ar dori ca Dragnea să fie candidatul partidului, dar decizia se va lua după 15 februarie.

Aceste declaraţii au fost realizate cu prilejul unui interviu publicat ieri, de ziua Micii Uniri. De altfel, ţinând cont de faptul că a început deja neoficial campania electorală atât pentru alegerile europarlamentare, cât, mai ales, pentru cele prezidenţiale, principalul partid aflat la putere PSD. Chiar dacă este pe bună dreptate contestat, măcinat de lupte interne , caracterizat prin cea mai coruptă clasă politică, pe deplin mărginită, liderii acestei grupări au început să viseze frumos, iar obiectivele propuse se referă la câştigarea acestor viitoare alegeri.

Preşedintele CJ Teleorman a mai susţinut, cu o nonşalanţă debordantă că PSD va câştiga alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an cu peste 50%.

Întrebat dacă PSD și-a propus să câștige alegerile europarlamentare, dar și pe cele prezidenţiale, Cristescu a răspuns: „Nu că ne-am propus, vom câştiga sigur ambele alegeri. La europarlamentare, eu cred că la nivel de ţară vom lua aproape 50 la sută din numărul de parlamentari, iar în ce priveşte judeţul Teleorman, vom obţine în jur de 60 la sută din voturile exprimate. Eu sunt convins că noi vom reuşi să scoatem la vot mai mult de jumătate din electoratul PSD-ului, atât la europarlamentare, cât şi la prezidenţiale, la acestea din urmă poate chiar undeva aproape de 60 la sută, iar în ce priveşte voturile, sunt absolut convins că vom avea cel mai mare procent de votanţi pentru candidatul PSD la Preşedinţia României.

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat joi seara, la postul  preferat, de propagandă, solidar Sistemului-Antena 3 că membrii PSD şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie candidatul la prezidenţiale, dar decizia se va lua după data de 15 februarie.

„Dănuţ Cristescu şi-ar dori să fie Liviu Dragnea, după cum şi-ar dori câteva sute de mii de membri. Noi am anunţat că pe 15 februarie începem analiza unui material gigant la nivelul fiecărui oraş, comune, sat. Am lansat o întrebare: candidat PSD, candidat ALDE şi candidat PSD-ALDE comun. (…) E musai şi obligatoriu să câştigăm alegerile prezidenţiale”, a afirmat Codrin Ştefănescu.

El a susţinut că „e obligatoriu ca românii să aibă un preşedinte normal, patriot, imparţial, care să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

„Pe 15 vom şti care a cea mai bună variantă. E mult prea devreme. Sigur că membrii de partid şi-ar dori acest lucru, şi eu aş vrea. S-ar putea să facem anunţul până la europarlamentare”, a precizat Codrin Ştefănescu.

Secretarul general al PSD a menţionat că „nu va fi o competiţie, va fi o discuţie şi o analiză”.El a mai adăugat că „românii vor preşedinte al României care să îşi apere ţara“.

Întreținută insistent, deși este binevenită în actualul context socio-politic național și internațional, tema prezidențialelor de la sfârșitul acestui an 2019 este în acest moment o țintă, plină de perdele de fum, cât și atuuri, adevărate monede de negociere. Dar, cu toate că există invariabil o problemă de timp, alegerile se vor desfășura cu anumiți candidați surpriză , cât și unii considerați „ideali” sau dinainte câștigători.

Candidaturile au fost sau vor trebui să fie anunțate cu ceva vreme înainte. De aici încolo, orice partid sau alianță nou creată va avea propria strategie de a sprijini președintele propus , care va candida inclusiv pentru a da timp alegătorilor să se facă remarcat, cunoscut.

Emoția extraordinară generată de alegerile prezidențiale este total justificată de puterile destul de limitate ale președintelui. Singurul demnitar ales prin vot direct și universal al întregului electorat are, la ora actuală unele dintre cele mai mici pârghii legate de viața de zi cu zi a celor care-l aleg.

De aceea, tocmai în acest moment, principala grijă și de asemenea marele pericol ar fi ca în lunile rămase până la alegeri, această demnitate să nu rămână  doar o carcasă goală, o funcție strict onorifică și irelevantă. Iar ironia face ca exact aceasta să fie unul dintre aspectele mascate de discuția despre candidați.Iar unul dintre candidații „ideali” este posibila propunere din partea PSD care va avea sorți de izbândă, cea a controversatului om politic Liviu Nicolae Dragnea.

Sursa foto : Huff

Acest material a fost sintetizat de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul National și redactor permanent al ziarului Nationalul.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here