Cazul LCK avansează rapid la CEDO

0
193

Cazul doamnei Laura Codruța Kovesi avansează rapid la CEDO. Pe data de 19 martie se va împlini termenul primit de Guvernul României pentru a ajunge la o înțelegere amiabilă cu fosta șefă a DNA. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Guvernul are la dispoziție 6 săptămâni pentru a trimite la CEDO observațiile sale, adică propria apărare.

Cauza Laurei Codruța Kovesi la CEDO avansează cu celeritate, în procedură de urgență. CEDO a informat pe 5 februarie agentul guvernamental al României cu privire la plângerea fostei șefe a DNA și a precizat ca această speță va fi tratată cu prioritate.

Dosarul Laurei Codruța Koveși de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) avansează cu rapiditate deoarece se află în procedură de urgență.

Cazul va fi tratat cu prioritate – spun oficialii CEDO. “Curtea a decis să trateze cu prioritate dosarul”, se arată în documentul obţinut de portalul Ziare.com.

Laura Codruța Kovesi a constestat la Instanța Europeană modul în care a fost înlăturată de la șefia Direcției Naționale Anti-corupție.

 Până pe 19 martie, părțile implicate – Guvernul și Laura Codruța Kovesi pot ajunge la o soluţionare pe cale amiabilă. Dacă dorește întelegerea, Executivul trebuie să comunice până atunci care este propunerea concretă pe care o face Laurei Codruţa Kovesi.

Doamna Codruța Kovesi susține, în plângerea adresată CEDO, că procedura de revocare a încălcat drepturile omului, pentru că nu a avut calitatea de parte în conflictul soluționat de Curtea Constituțională, nu a fost citată în fața CCR și nu a avut posibilitatea de a avea cel puțin calitatea de intervenientă pentru a exprima un punct de vedere în apărarea sa.

În plus, deciziile CCR nu pot fi contestate, potrivit legislației din România.

.

Altfel, Guvernul de la București are la dispoziție 6 săptămâni să trimita la CEDO observațiile sale.La finalul anului trecut, Laura Codruţa Kovesi a făcut o plângere către CEDO în care contestat modul în care a fost revocată din funcţie.

Fosta șefă DNA susține că nu s-a putut apăra în fața Curții Constituționale și nici măcar nu a fost parte din acel conflict inițiat de Executiv la CCR, conflict cu președintele României. Un conflict pe care l-a câștigat Executivul și în urma căruia șeful statului – Klaus Iohannis a fost nevoit să emită decretul de revocare.

 

Sursa foto :https://google.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai redactor șef al platformei media Criteriul Național

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here