EXCLUSIV Decizie importantă a instanței. Ce se va întâmpla cu metroul de Drumul Taberei. Nume mari implicate în dosar | Nationalul.ro

0
252

Acesta a fost ultimul obstacol în calea finalizării proiectului ce trenează de 6 ani, cu excepţia cazului în care Siemens va face recurs, în 10 zile de la publicarea sentinţei. Directorul Alstom România, Gabriel Stanciu, spune că nu crede că ar mai putea urma un recurs, pentru că şansele germanilor de a-l câştiga sunt aproape inexistente. “După ce vine motivarea instanţei, semnăm contractul. Estimez că, până la sfârşitul acestei luni, vom avea contractul semnat”, spune Stanciu. Montarea sistemelor de trafic este ultima parte din proiectul M5 şi unul din motivele pentru care Magistrala a întârziat atât de mult. Atribuirea a fost făcută în aprilie anul trecut, însă rezultatul licitaţieia fost contestat la CNSC şi în mai multe procese. Cel care a primit decizia(nedefinitivă) în 4 martie este ultimul.

Dosar 14310/3/2018 “Respinge cererea. Solutia pe scurt: Admite excepţia autorităţii de lucru judecat în raport de sentinţa civilă nr. 2951/04.05.2018 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 47824/3/2017, definitivă prin decizia civilă nr. 6291/15.11.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la cererile având ca obiect anulare Raport Procedura Atribuire şi a tuturor actelor anterioare şi /sau subsecvente incidente ori conexe emise de Entitatea Contractantă în ceea ce priveşte evaluarea ofertei reclamantei şi declararea acesteia ca neconformă şi reluarea ofertei reclamantei cu consecinţa constatării caracterului conform şi acceptabil al acesteia. Respinge aceste cereri pentru existenţa autorităţii de lucru judecat. Admite excepţia lipsei de interes cu privire la restul cererilor. Respinge aceste cereri pentru lipsa interesului. Cu drept de recurs în 10 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la sediul Tribunalului Bucureşti”, este decizia instanţei.

Lucrările la metrou, potrivit Metrorex şi Ministerului Transporturilor, vor fi finalizate în această toamnă. Nu înseamnă însă că se va circula cu metroul dinspre şi înspre Drumul Taberei, pentru că lipsesc semafoarele, adică tocmai subiectul licitaţiei din 2017 prin care Alstom a fost desemnat câştigătoare. Odată ce Metrorex va semna cu Alstom, dacă Siemens nu va ataca cu recurs, durează ca sistemul să fie implementat. Directorul Stanciu spune că trebuie să se ducă la faţa locului pentru a vedea efectiv în ce stare este lucrare, mai înainte de a oferi un termen minimal de realizare a lucrărilor. Anterior, înainte să se dea decizia în procesul Siemens constra Alstom/Metrorex preciza că “(avem nevoie de – n.r.)minim-minimorum-minimorum, nouă luni pentru finalizarea lucrărilor”. Cu alte cuvinte, în acest an nu mai există şanse ca Metroul de Drumul Taberei să fie gata, până la sfârşitul acestui an.  

5 ani de întârzieri. Până acum

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here