Connect with us
https://www.nationalul.ro/wp-content/uploads/2019/07/untold-facebook.jpg

Tehnologie

Allview X6 Xtreme – procesor MediaTek Helio P70

Publicat

pe

X6 Xtreme, noul flagship Allview, va fi dotat cu procesorul MediaTek Helio P70, o soluție de ultimă generație, capabilă de performanțe superioare.

Față de versiunea anterioară (P60), noul procesor generează o performanță îmbunătățită cu până la 13% și oferă suportul necesar afișajelor de tip FULL VIEW, la rezoluție Full HD +.

Puterea de procesare AI crește până la 30% în comparație cu modelele anterioare, X6 Xtreme oferind utilizatorului experiențe superioare.  Camerele flagship-ului surprind fotografii uluitoare și realizează filmări de invidat, iar puterea de procesare în cazul gaming-ul este cu până la 35% mai bună.

Folosind tehnologia Core Pilot 4.0, alături de UX monitoring și Energy Aware Scheduling (EAS+), X6 Xtreme aduce performanțe sporite, eficiență în economisirea resurselor și managementul optim al temperaturii.

În plus, modemul de ultimă generație integrat în X6 Xtreme, capabil de conexiune DUAL VOLTE/ DUAL VoWIFI, alături de sistemul inovativ Transmission Antenna Switching (TAS 2.0) asigură calitate maximă pentru convorbiri și transfer de date.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Life

Medicii cred că vasele sangvine imprimate 3D pot ajuta la tratarea bolilor cardiovasculare

Publicat

pe

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalităţii premature, atât în România, cât și la nivel european – peste 50% din totalul deceselor înregistrate. Din acest motiv cercetătorii sunt în căutarea  soluțiilor de salvare a pacienților și metodelor de reducere a numărului celor care au inima frântă, la propriu. Se pare că noile tehnologii ar putea îmbunătăți situația. Oamenii de știință de la Universitatea Carnegie Mellon (SUA), departamentul BEMSE (în limba engleză: Biomedical Engineering and Materials Science and Engineering Department), au imprimat vase sangvine artificiale la o imprimantă 3D.

Tehnologia 3D de imprimare permite crearea obiectelor din plastic sau metal, dar structurile biologice, cum ar fi inima sau vasele, necesită materiale speciale moi. Aceasta era o problemă considerabilă pentru tipărirea tridimensională tradițională, deoarece baza pentru aplicarea următorului strat de material ar trebui să fie stratul anterior. Colagenul, fibrina și alte materiale folosite în medicină, cedează sub propria lor greutate, atunci când sunt utilizate în imprimarea 3D. Totuși oamenii de știință au găsit o modalitate de a rezolva această problemă, folosind ca materie un gel special pe bază de microparticule de gelatină. Acest material biocompatibil, cu rezistență mecanică mică, rămâne suficient de dens pentru a împiedica răspândirea straturilor imprimate. Ca șablon, imagini 3D detaliate ale vaselor și inimii au fost obținute utilizând imagistica prin rezonanță magnetică. Experimentele au fost realizate într-un mediu steril, iar în procesul de imprimare polizaharida a fost transformată în gelatină. Imprimarea a fost efectuată la o temperatură de la 4 până la 22 °C, astfel încât gelul să nu se topească. Apoi, temperatura a fost ridicată la 37 °C, ceea ce nu distruge obiectul imprimat și nu dăunează celulelor vii, dar face ușoară eliminarea matricei de gelatină. Acum cercetatorii intenționează să injecteze celule vii în structuri tipărite, pentru a forma țesut muscular și pentru a crea o inimă artificială „vie”.

În alt colț al lumii, cercetătorii de la Institutul Fraunhofer de inginerie interfacială și biotehnologii au lucrat mult timp la crearea țesuturilor și organelor în laborator. La fel ca și americanii, savanții germani au folosit noile tehnologii și materiale pentru a crea vase de sânge artificiale. În 2009, când și-au început proiectul, părea aproape imposibil să se construiască structuri cum ar fi vase capilare, care sunt foarte mici și complexe, în special ramurile lor și spațiile dintre ele. Dar oamenii de știință au reușit să creeze microstructuri ale unui biomaterial, combinând două metode diferite: tehnologia de tipărire 3D și polimerizarea multiphoton.

Imprimanta cu jet de cerneală 3D poate crea foarte rapid corpuri solide tridimensionale din diverse materiale. Acest lucru permite deja crearea de microstructuri, însă tehnologiile 3D de imprimare sunt încă prea imprecise pentru structurile subțiri ale vaselor capilare. Prin urmare, cercetătorii au decis să combine această tehnologie cu polimerizarea cu doi fotoni. Un efect scurt, dar intens al impulsurilor laser asupra materialului stimulează moleculele într-o zonă foarte mică, unde acestea „se împletesc” și materialul devine elastic. Astfel, sunt create structuri elastice de înaltă precizie  conform modelelor 3D.

Pentru a produce corpuri elastice tridimensionale este necesar materialul potrivit. Din acest motiv, cercetătorii au folosit vopsele speciale. Vasele de sânge trebuie să fie flexibile și rezistente și să interacționeze cu țesutul natural. În acest scop, vasele sintetice sunt create cu o structură pe care celulele vii o pot consolida. Oamenii de știință germani au integrat biomolecule modificate – cum ar fi heparina și peptidele – în pereții vaselor artificiale. De asemenea, ei au dezvoltat cerneluri din materiale hibride care conțin de la bun început un amestec de polimeri sintetici și biomolecule. La a doua etapă, celulele endoteliale, care formează stratul interior al peretelui fiecărui vas, sunt atașate la sistemul de tuburi artificiale. „Căptușeala este importantă pentru a se asigura că componentele sanguine nu se lipesc de pereți, ci sunt transportate mai departe”, a spus managerul de proiect Günther Tovar. Ca rezultat, vasul funcționează exact ca omologul său natural din celule vii.

Dezvoltatorii sunt siguri că imprimarea 3D a vaselor sangvine va fi o revoluție, dar spun că mai au nevoie de timp, pentru a adapta tehnologia la practica medicinală.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Ce este un advertorial?

Publicat

pe

Ce este un advertorial

Pentru a obține o poziționare cât mai bună în căutările Google, orice site are nevoie de o vizibilitate cât mai bună. În zilele noastre, datorită evoluției tehnologiei și concurenței tot mai accentuate din spațiul virtual, aceasta se obține atât prin design, structură și conținut de calitate, cât și prin publicitate plătită. Una dintre cele mai accesibile, eficiente și mai interesante forme de publicitate plătită este reprezentată de advertoriale.

Ce este un advertorial?

Cu toții știm cât de neplăcut este să dorim să accesăm o publicație sau un articol online și să fim bombardați din toate părțile de articole publicitare, care nu ne lasă în pace până nu le vedem până la capăt sau până nu le închidem, dintr-un buton care de multe ori este sesizabil după câteva secunde bune.

Încercând să evite tocmai acest tip de publicitate de tip banner sau pop-up, advertorialul este cea mai elegantă și mai utilă formă de a prezenta frumos un produs, un servciu, un brand sau un site.

Având forma unui articol, care trebuie să se integreze perfect în cadrul editorial al unei publicații, un advertorial este o fomă specială de publicitate care, pe lângă componenta informativă, conține și elemente de promovare. De cele mai multe ori acesta apare însoțit de simbolul (P).

Publicat pe bloguri, reviste și ziare online centrale sau locale, advertorialul este poate cea mai interesantă metodă pentru a ajunge la publicul țintă și de a-l aduce în site.

Citestște articolul complet: „Ce este un advertorial?” pe blogul Edcora.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Tehnologie

Laptopuri online: unde le gasim si de unde ar fi mai bine sa le cumparam?

Publicat

pe

De

Într-o eră a tehnologiei de care devenim tot mai dependenți – atât în rău, cât și în bine – comerțul începe să se mute încet-încet tot mai mult online. În aceste condiții, este absolut banal, în 2018, să-ți cumperi computere online. Așa se face că majoritatea dintre noi, atunci când căutăm un nou desktop sau un nou laptop, o facem online. Unde găsim, însă, laptopuri online? Și care e cel mai bun loc din care să cumperi laptopuri online?

 

Întrebări la care răspunsul este foarte simplu. În primul rând, cei care obișnuim să ne petrecem o mare parte din timp online, știm deja unde să ne uităm. Sunt o mulțime de site-uri care vând laptopuri online, de la eMAG la cel.ro, de la evomag la pcgarage, de la Altex la Media Galaxy, există magazine online pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. Și știm și site-uri sau aplicații care ne arată unde anume este mai ieftin un anumit model de laptop sau desktop. Compari.ro, Price.ro, Compara.ro și multe, multe altele. În ceea ce mă privește, fără a încerca să influențez pe cineva, atunci când vine vorba de cumpărat laptopuri online (sau orice altceva, în general), îmi îndrept prima dată atenția spre eMAG.

 

De ce? Simplu! Pentru că eMAG are cea mai mare varietate de produse, aici gasesti mai mult decat crezi, orice produs, devenind în ultimii ani un Amazon autohton. Puține lucruri de care să fi avut nevoie nu le-am găsit pe eMAG. Și pentru că aici găsesc și cea mai mare varietate pe fiecare produs în parte. Laptopuri online, de exemplu. Sunt mii de produse disponibile în orice moment. Dacă vrei să cumperi laptopuri online, eMAG are și cel mai simplu și user-friendly sistem de filtre, care să te ajute să cumperi exact ce îți dorești.

Poți aplica filtre pe producători de laptopuri online, pe intervale de prețuri de laptopuri online, pe tipuri de laptopuri online, pe tipuri de procesor, pe branduri de procesor, pe diagonala display-ului, pe capacitatea memoriei, pe formatul display-ului, pe rezoluție, pe capacitatea de stocare, pe tipul de stocare, pe tipul plăcii video, pe sisteme de operare, pe autonomia bateriei și multe, multe altele! Ba chiar, pentru pretențioși, poți aplica un filtru și pe culoarea laptopului dorit de tine!

 

În plus, dacă nu ai banii imediat pentru produsul pe care-l preferi, îți poți alege câteva modele de laptopuri online preferate și să le salvezi la Favorite, în contul tău. Atunci când prețul oricăruia dintre aceste modele de laptopuri online va scădea, vei primi înștiințare, pentru ca tu să fii sigur că poți cumpăra produsul dorit la cel mai bun preț.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro