Connect with us
https://www.nationalul.ro/wp-content/uploads/2019/07/untold-facebook.jpg

Actualitate

Doi directori ai Facebook părăsesc compania

Mihai Daniel

Publicat

pe

Doi directori ai Facebook părăsesc compania, după mai bine de un deceniu. Chris Cox, director de produs, s-a alăturat companiei în 2005 ca inginer de software și era considerat un apropiat al lui Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook  a declarat că nu va numi pe altcineva pe poziția lui Cox, dar a anunțat o serie de schimbări în organigrama companiei, mai multe departamente urmând să îi raporteze în mod direct.Chris Daniels, șeful WhatsApp, a anunțat că pleacă și el. Daniels a coordonat WhatsApp după ce fondatorii seriviciului de mesagerie au părăsit compania în urma mai multor neînţelegeri cu Zuckerberg, anul trecut.

Plecarea celor doi directori executivi vine fix in saptamana dupa ce Zuckerberg a dezvaluit un manifest care arata o noua directie orientata spre securizarea datelor utilizatorilor  , una mai concentrata asupra mesageriei de grup si criptare, si la doar o zi dupa ce The New York Times a raportat ca Eastern Districtul New York investighează compania pentru tranzacțiile cu date pe care le are cu alte câteva companii mari de tehnologie.

Cox, care s-a alăturat companiei ca fiind unul dintre primii 15  dezvoltatori de software în 2005, a avut funcția de ofițer, un produs de top al companiei din 2014 încoace,  timp în care, conform relatărilor  a  câștigat o reputație ca al doilea cel mai puternic om din spatele lui Mark Zuckerberg în organigrama Facebook.

Zuckerberg a afirmat că a discutat cu Cox  despre plecarea companiei de ani de zile, dar a decis să rămână pentru a ajuta la rezolvarea urmărilor alegerilor prezidențiale din 2016, ceea ce a dat naștere unor luni de scandaluri cu privire la modul în care compania gestionează dezinformarea și datele de utilizator de pe platforma sa .

„În acest moment, am făcut progrese reale în multe probleme și avem un plan clar pentru aplicațiile noastre, centrate în jurul faptului că mesageria privată, povestirile și grupurile stau la baza experienței, incluzând posibilitatea de criptare și interoperabilitate în cadrul serviciilor noastre”, a scris Zuckerberg . „Pe măsură ce pornim la următorul capitol major, Chris a decis că este momentul să ne retragem din conducerea acestor echipe”.

Daniels și Cox sunt cei mai recente nume, într-o mulțime de ieșiri din planul executiv care au lovit Facebook în lunile de după alegeri. Cel puțin șapte directori au părăsit compania anul trecut, printre care co-fondatorii Instagram Kevin Systrom și Mike Krieger, co-fondatorul companiei WhatsApp Jan Koum, fostul ofițer de securitate Alex Stamos și șeful comunicațiilor și al politicii publice, Elliot Schrage.

Fostul director de produs, Fidji Simo, va prelua acum funcția de șef al aplicației Facebook, în timp ce fostul vicepreședinte al managementului de produse, Will Cathcart, din Facebook, va conduce WhatsApp, potrivit lui Zuckerberg.

„Aceasta este o schimbare importantă pe măsură ce începem următorul capitol al activității noastre de a construi fundația socială bazată pe intimitate pentru viitor”, a scris Zuckerberg.

Zuckerberg a prezentat următorul capitol într-un manifest de 3.000 de cuvinte,în care a subliniat un plan de „reconstruire” a serviciilor existente ale companiei în legătură cu mesajele criptate și mesajele mai efemere.Actiunile Facebook au scazut cu 2% in tranzactionarea din cadrul sesiunii de joi dupa-amiaza.

Sursa foto : The Irish Times

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Dan Barna a fost ales candidatul USR-PLUS la prezidenţiale

Nationalul

Publicat

pe

Alianţa USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianţei la prezidenţiale, iar pentru funcţia de premier l-au validat pe Dacian Cioloş. Anunţul a fost făcut, duminică, de cei doi lideri ai alianţei 2020.

-Continuă-

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Top 5 politicienii săptămânii. Taxa pe solidaritate trebuia asumată de premier

Nationalul

Publicat

pe

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5 – Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor

“Pe locul 5 este domnul Eugen Teodorovici care a lansat acea idee extraordinară a taxei pe solidaritate pentru pensiile peste 100 de milioane, inimaginabil în România, vă spun eu, ca om care din 68 am contribuit am avut 50 de ani de contribuţie şi nici nu mă pot gândi la o asemenea pensie, ea este, au fost date magistraţilor, fiecare partid politic s-a grăbit să îi mituiască pe judecători şi pe procurori, după părerea mea nu e vorba de o chestiune bugetară, după părerea mea este o greşeală că i s-a dat domnului Teodorovici, asta trebuia să o asume premierul pentru că este chestiune de egalitate socială, o chestiune elementară, de dreptate socială, nu se poate ca într-o ţară unde oamenii au pensii de 15 milioane, unii să aibă 3.000- 4.000 de euro, fără să facă nimic, deci din punctul acesta de vedere îl pun pe locul 5, măcar că a lansat discuţia, probabil că o să dea înapoi pentru că poate că de aia nici nu şi-a asumat premierul, o să dea înapoi că face acum CSM-ul, magistraţii, organizaţiile internaţionale culmea. Dacă ar fi fost politicieni, sunteţi de acord, sau funcţionari la Parlament sau ziarişti, toată lumea ar fi spus nu se poate aşa ceva fiind vorba de magistraţi ei au voie să aibă, nu e vorba de pensiile militare, e vorba de nişte pensii care au fost nejustificate, pentru un om care nu face nimic”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 4 – Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE

“Pe locul 4 este domnul Călin Popescu Tăriceanu pentru că a primit o lovitură în sensul că el chiar se pregătise să fie candidat unic, o să rămână candidatul ALDE. Dar nu are cum şi o să rămână dintr-un singur motiv, partidul care nu are candidat propriu până la prezidenţiale e terminat ca partid, anul prezidenţialelor e un an de vedetism al unui partid. Ai candidat… E pe locul 4 că va avea o mare problemă că trebuie să decidă dacă rămâne în coaliţie sau nu rămâne… foarte grea, pentru că dacă pleacă din coaliţie, pierde partidul, toţi miniştrii săi vor rămâne pentru că e greu să vă imaginaţi că un ministru, voi pleca, ei vor pleca miniştri pentru că vrea preşedintele partidului să ajungă…”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 3 – Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO

„Locul 3 domnul Mircea Geoană, v-am spus… pentru că are cea mai înaltă funcţie deţinută de un român în istoria modernă”, a spus Ion Cristoiu.

Locul 2 – Viorica Dăncilă, premierul României, liderul PSD

„Şi pentru că a reabilitat PSD, locul 2 este Viorica Dăncilă care aşa, mai ţineţi minte, cu taca-taca începe să facă, cu paşi mici, ea acuma toată vara aşa cum a sfătuit-o simpatia dumneavoastră Traian Băsescu, va fi numai în ţară, va lua fiecare … toate filialele şi probabil că mai mult ca sigur pe 3 va fi desemnată candidat”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 1- Gabriela Firea, primarul general al Capitalei şi vicepreşedinte al PSD

„Este Gabriela Firea care e pe locul unu, noi trebuie să spunem acest clasament este al spectacolelor mediatice, nu spunem că cine e pe locul e apreciat faţă de ăla. Ea este vedeta, a venit de la tratament şi acum e prezentă în primul rând, a dus o contribuţie uriaşă pentru Dăncilă scoţându-l din joc pe domnul Tăriceanu care era, nu putea să fie candidatul PSD. (…) Ar trebui să îi mulţumească doamna Dăncilă pentru că i-a deschis drumul, poate să îi ofere dacă să fiu răutăcios, o rectificare bugetară de care Gabriela Firea are nevoie că altfel dă faliment Primăria”, a conchis Ion Cristoiu.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Halep se implică financiar în dezvoltarea tenisului românesc

Nationalul

Publicat

pe

„Este un proiect pe care îl avem împreună cu Federaţia. Ne-am gândit să mergem prin ţară, să alegem câţiva copilaşi pentru performanţă. Este important să-i descoperim şi să-i susţinem financiar. Tenisul nu este uşor de susţinut şi trebuie să-i ajutăm cât putem pe aceşti copilaşi”, a spus Simona Halep, la Constanţa.

În momentul de faţă, Simona sprijină o echipă feminină de hochei pe gheaţă, dar şi mai mulţi tineri tenismeni de la complexul lui Ion Ţiriac.

Halep va reveni în circuit pe 5 august, la Rogers Cup. În august, Simona va participa la turneele de la Cincinnati şi US Open.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro