Acasă Actualitate Gafă monumentală pentru Gabriela Firea! Eroarea care i-a șifonat serios imaginea –...

Gafă monumentală pentru Gabriela Firea! Eroarea care i-a șifonat serios imaginea – Nationalul.ro |

0
236

Gabriela Firea a comis, însă o eroare catastrofală de PR. Aceasta a transmis presei din România că va dona 10% din salariul său timp de trei luni pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame, care a ars luni într-un incendiu. Bogații Franței s-au grăbit deja să anunțe că vor contribui cu sute de milioane de euro pentru ca simbolul țării lor să fie reconstruit cât mai rapid, ceea ce boogații României n-au făcut când a fost cazul. De fapt în România ar cam fi cazul în fiecare zi, dar de obicei se donează din bugetul statului în bugetul unor politicieni.

Primarul Capitalei a trimis și o scrisoare către omologul său de la Paris, în care și-a exprimat regretul față de paguba suferită. Gest de altfel firesc și corect. Chiar și donația nu foarte mare poate avea un impact pozitiv pentru francezi, însă bucureștenii nu au privit deloc cu ochi buni decizia Gabrielei Firea.

Și asta pentru că Primarul Capitalei nu a anunțat niciodată că donează bani din bugetul propriu pentru Catedrala Mânturii Neamului sau pentru monumentele istorice din București care stau să se prăbușească în capul pietonilor sau pentru Podul Ciurel la a cărei inaugurare și-a anunțat prezența de vreo doi ani… Desigur că lista este lungă.

Așa că gestul de PR al Gabrielei Firea ar putea avea efect invers. Și Daniel Dineș, fondatorul unicornului românesc UiPath a anunțat că va dona 1 milion de euro pentru Notre Dame, un gest de marketing cu scop clar. Până acum, compania care a prins rădăcini pe plaiurile mioritice nu a anunțat că vrea să contribuie cu ceva la reconstrucția României. Dar este bine că măcar cu alții suntem solidari.

Companiile românești care au bani de donat ar putea totuși să se îndrepte și spre multe dintre spitalele românești, care par adevărate văi ale plângerii. Institutul Oncologic Fundeni ar fi un bun început.

Te-ar putea interesa și:

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here