Premierul României Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției Tudorel Toader

0
310

Premierul României Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader.De asemenea,”la pachet” au venit și propunerile pentru demisiile miniștrilor Fondurilor Europene și pentru Românii de pretutindeni, Rovana Plumb, respectiv Natalia Intotero.Înlocuitorul propus de PSD la Justiție este deputatul Eugen Nicolicea, care a terminat Dreptul la 52 de ani, la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă“.

Social democrații au decis miercuri în ședința CEX, nominalizarea a trei noi miniștri pentru portofoliile de la Justiție, Dezvoltare și Fonduri Europene. La nivel oficial, conducerea PSD a decis să se meargă pe varianta propusă de Viorica Dăncilă și anume remanierea guvernamentală și nu restructurarea cum dorea liderul partidului, Liviu Dragnea. În spatele ușilor închise s-a hotărât un plan de rezervă dorit de Liviu Dragnea și apropiații săi, plan care prevede o altă propunere de ministru al Justiției și asumarea unei noi echipe guvernamentale în Parlament.
De altfel, din punct de vedere oficial, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că propunerile celor trei noi miniștri sunt Eugen Nicolicea pentru portofoliul de la Justiție, Oana Florea – Fonduri europene și Liviu Tit Brăiloiu – Românii de pretutindeni.
Social-demcrații au luat deja în considerare un posibil blocaj al președintelui și au în calcule și o altă variantă.Pe surse, liderii social-democrați au declarat că PSD intenționează să aștepte un răspuns al președintelui până vineri, iar în cazul în care acesta întârzie să apară sau respinge propunerile făcute, premierul va declanșa procedura restructurării guvernamentale.

Astfel, doamna Dăncilă ar urma să trimită săptămâna viitoare Parlamentului, o cerere de restructurare a Guvernului și propunerile de miniștri. Potrivit surselor citate, la ministerul Justiției ar putea apărea o altă nominalizare și anume secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, care ar putea fi propus ministru al Justiției în locul lui Eugen Nicolicea .

Așa cum se preconizează, președintele Iohannis îl poate refuza pe domnul Eugen Nicolicea sau poate trage de timp până la referendum. Luând în calcul un eventual blocaj al lui Iohannis, PSD intenționează să declanșeze procedura restructurării guvernamentale, prin care Iohannis poate fi obligat să-l accepte pe Nicolicea la Ministerul Justiției.
Cine este Eugen Nicolicea?
 Eugen Nicolicea este la al şaptelea mandat de deputat, fiind ales pentru prima dată în anul 1992 în Parlament. Domnia sa, în lunga sa carieră s-a remarcat mai ales prin declaraţiile controversate, prin jigniri ale colegilor din Opoziţie, dar şi prin tăcerea absolută privind studiile sale de drept. În 1994, la câteva zile după ce fostul monarh Mihai I fusese oprit pe Aeroportul Otopeni şi împiedicat să intre în ţară. Nicolicea a cerut de la tribuna Parlamentului ca „cetăţeanul Mihai Hohenzollern“ să fie declarat „persona non grata“, potrivit Recorder. 
Despre studiile lui Nicolicea se vorbește într-o investigație făcutde Adevărul care a scos la iveală, în 2017, că Nicolicea, omul susținut acum de PSD pentru a prelua funcția de ministru al Justiției, a absolvit Facultatea de Drept la Drobeta Turnu Severin, la Universitatea Spiru Haret, forma de învățământ la distanță şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur.
Sursa foto: https://www.radioklass.eu/, Fanatik
Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei media independente  Criteriul Național
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here