Jurnal indoliat

0
196

Ora 24. A murit una dintre cele mai dragi persoane, de care imi va fi dor, cat voi trai pe pamant. Am ramas descumpanita, cand m-au sunat sa ma anunte vecinii. Am presimtit. Nu am putut deloc sa dorm si am simtit golul acela interior si exterior cum ma zdrobeste. Mi s-a parut ca aud falfairi de aripi in jurul meu.

Ora 24, 15. Pe cine sa sun? La cine sa apelez, sa se ocupe? Trebuie sa actionez urgent, sa fie coborata de la etajul sapte discret si profesionist, sa i se faca toaletarea si imbalsamarea la timp ca la priveghi imaginea ei sa fie impecabila. Caut pe internet si gasesc o firma laudata, recomandata pentru servicii funerare , care are program nonstop. Sunt circumspecta, imi sangereaza sufletul, dar se impune sa actionez rapid. Drept sa va spun ma indoiesc ca nu doarme cineva acum, sa discute cu mine despre organizarea inmormantarii celei mai iubite fiinte care m-a parasit pentru totdeauna.

Ora 24, 30. M-am linistit putin, stiind ca am asigurat servicii funerare de calitate premium la una dintre cele mai bune si experimentate firme de profil de pe piata. De 15 ani actioneaza in domeniu si au un portofoliu bogat: peste 15 000 de inmormantari organizate de la constatarea decesului si pana la organizarea parastaselor de dupa inhumare si familii apartinatoare multumite pe deplin.

Ora 1. Iau masina si ma duc la locul decesului. Imi este cumplit de greu sa intru, dar nu am ce face. Cativa vecini adevarati si rudele sunt acolo. Le multumesc ca au venit sa ma ajute si ca m-au anuntat. Peste 10 minute vin cei de la firma de pompe funebre, sa ridice cadavrul.

Dupa ce constat decesul, ne spun ca daca nu rezistam sa asistam la preluare, sa mergem in alta camera, fiindca vor face totul atent si discret.

Ora 13 a doua zi. Ma duc cu lumanari si flori la capela. Fiindca este extrem de cald, au actionat rapid. Privesc chipul drag zambind fericit in sicriu si sunt multumita ca i-am ales. Machiajul discret, coafura lejera, hainele elegante, totul este la superlativ.

Le multumesc, le multumesc, le multumesc! Nimeni nu ar fi putut sa se ocupe mai bine si sa ma ajute sa ma achit de datoria morala.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here