Ghid pentru alegerea unor camere supraveghere wireless potrivite

0
223

Securitatea locuintei si a familiei a devenit unul din cele mai importante aspecte ale vietii fiecarui individ. Insa nu doar casa trebuie protejata impotriva pericolelor, ci si afacerea pe care o detinem, indiferent ca este vorba despre un magazin, un depozit, un sediu de firma sau o fabrica. Fiecare situatie implica urmarea anumitor proceduri. In cazul unei locuintei ne putem ocupa personal de instalarea unui sistem de supraveghere, in timp ce pentru un magazin vom avea nevoie de mai multe avize si de intocmirea unei documentatii de catre o firma specializata care sa monteze si sa asigure mentenanta sistemului. In orice situatie ne-am afla, putem tine seama de sfatul unui specialist, insa avem dreptul de a ne informa si a alege echipamentele care sa indeplineasca cerintele pe care le dorim. Optarea pentru niste camere supraveghere wireless reprezinta solutia rapida si flexibila.

Marii producatori de sisteme de supraveghere cauta constant solutii pentru a lansa pe piata echipamente cat mai performante, la preturi cat mai accesibile. Prin urmare, in ultimii ani sunt prezente pe piata numeroase variante de camere supraveghere wireless cu functii de top ce pot fi folosite in orice conditii. In functie de caracteristicile pe care doriti sa le indeplineasca, preturile pot varia. Exista inca persoane retincente la noile tehnologii wireless, considerand ca reprezinta un risc in utilizare. Cu toate acestea, perfectionarea continua a ajuns sa anuleze mare parte din aceste temeri. Toti producatorii de camere wireless recomanda ca la instalarea unui echipament, primul lucru pe care ar trebui sa il faca utilizatorul este sa schimbe parola implicita. Setarile implicite ale unei camere IP se pot schimba cu usurinta din meniu si pot face diferenta intre o camera wireless sigura si una vulnerabila.

Pentru un sistem complet si complex de supraveghere este indicat sa stabiliti numarul de camere de supraveghere de care aveti nevoie. Luati in calcul ca vor fi nevoie atat de camere de interior, cat si de camere IP de exterior. Nu orice camera de interior poate fi montata la exterior. Majoritatea celor de interior nu sunt etanse, existand riscul de a patrunde cu usurinta praful si umiditatea in interiorul carcasei.

Casa poate fi protejata cu modele robotizate, fiind usor de folosit si configurat. De asemenea, rotirea in plan vertical si in plan orizontal faciliteaza controlul asupra unei intregi camere. Ajungeti in situatia de a face economii, nemaifiind necesare mai multe camere montate in aceeasi incapere. O camera wireless robotizata va controla orice miscare petrecuta in cadrul ei, indiferent ca realizeaza acest lucru intr-o incapere de apartament sau intr-un magazin. Majoritatea camerelor wireless de interior sunt prevazute cu leduri IR. Astfel veti monitoriza incaparea in orice moment al zilei, inclusiv noaptea. De asemenea, suporta audio bidirectional. Ce inseamna acest lucru? Puteti asculta ce se vorbeste in incapere, dar puteti fi totodata acultat de cei de acolo.

Pentru inregistrarea datelor folositi un micro SD card ce va sta permanent in camera. Exista modele de permit un micro SD card de maxim 32GB, in timp ce altele suporta card de 128GB, chiar si de 256GB. Datele stocate vor ramane pe card, iar  cand acesta se umple va suprascrie noile imagini peste cele mai vechi inregistrari.

Camerele wireless de exterior beneficiaza de aceleasi caracteristici ca si cele de interior. Optati pentru camere exterior cu lentila fixa sau pentru camere speed dome. Pozitionarea corecta a camerelor de jur imprejurul casei sau al magazinului va tine la distanta orice persoana suspecta.

Nu ezitati sa aflati mai multe informatii despre variantele de camere supraveghere wireless optime pentru locuinta dumneavoastra. Magazinul online www.1CCTV.ro va pune la dispozitie o gama variata de echipamente ce va vor proteja locuinta atunci cand sunteti plecat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here