Cum alegi perechea de adidași potrivită pentru tine și pentru activitatea fizică pe care o faci

0
294

Dacă ai decis să te apuci de alergat sau de orice alt sport, pentru un stil de viață mai sănătos, probabil ar trebui să începi prin a-ți achiziționa o pereche de adidași potriviți pentru activitatea pe care o ai în plan. Alegerea corectă a încălțămintei este foarte importantă, întrucât o pereche bună de adidași previne leziunile în timpul activității fizice. Există atât de multe tipuri de adidași, precum și o mulțime de tipuri de picioare diferite și, deși structura este aceeași, e uneori dificil să alegi o pereche bună de adidași, dat fiind numărul mare de opțiuni.

 

De aceea, ar trebui să ții cont de câteva sfaturi, înainte de cumpărarea perechii de adidasi dorite:

 

– nu cumpăra niciodată o pereche de adidași doar pentru că arată bine. Dacă ai de gând să faci orice tip de activitate fizică, trebuie să prioritizezi siguranța și confortul tău.

 

– adidașii pentru drumeții sunt mai rigizi și cei care sunt pentru alergat sunt mai flexibili, cu o mai mare capacitate de amortizare, dat fiind că sunt supuși la un impact mai mare. Dacă faci ambele activități, ar fi recomandat să-ți cumperi câte o pereche de adidași potriviți pentru fiecare.

 

– acordă mai multă atenție picioarelor tale. Fiecare trebuie să-și cunoască particularitățile labei piciorului, întrucât acestea sunt esențiale în alegerea încălțămintei. Majoritatea brandurilor de adidași oferă modele care sunt adaptabile fiecărui tip de picior.

 

SFAT: Pentru a-ți cunoaște tipul de picior, fă „proba umidității”. Umezește talpa piciorului, apoi calcă pe o bucată de hârtie închisă la culoare, astfel încât să imprimi forma talpei pe aceasta. De asemenea, poți analiza o pereche de adidași pe care o ai de mai mult timp, pentru a observa în ce zonă anume îi „tocești” mai mult. Astfel, vei descoperi că ai unul din cele trei tipuri de picior: neutru, flexibil sau rigid. În funcție de asta, va trebui să faci și alegerea tipului de adidași.

 

Urma lăsată de talpa piciorului neutru:

 

Vei vedea o fâşie de aproximativ 2,5 centimetri de zonă udă în zona arcului piciorului

 

Cum găsești perechea de adidași potrivită pentru tine:

 

Tipul tău de picior este cel mai uşor de încălţat, deoarece multe stiluri de pantofi sunt proiectate şi create pentru tipul tău de talpă. Asigură-te că orice pantof pe care îl cumperi îţi oferă o senzaţie de bine când îl probezi în magazin – ai grijă să nu te frece şi să nu îţi ciupească pielea sau să te strângă.

 

Urma lăsată de talpa piciorului rigid:

 

Arcuirea tălpii tale este atât de mare încât tu abia dacă vei vedea vreo urmă lăsată de piciorul tău pe hârtia maro în această zonă.

 

Cum găsești perechea de adidași potrivită pentru tine:

 

Ai nevoie de pantofi sport care sunt bine fabricaţi (să aibă „pernuţe” moi) pentru a absorbi şocul şi care să fie suficient de flexibili pentru a permite piciorului tău să se arcuiască mai mult. Alege o pereche cu mult spaţiu, pentru a se acomoda cu arcuirea mare a piciorului tău. Alege pantoful cu cea mai mare talpă (mult material în această zonă a pantofilor de sport) dacă ai gambe subţiri, ceea ce este comun în cazul acestui tip de picior.

Adidasi cu leduri – eMag:

adidasi cu leduri eMag

Urma lăsată de talpa piciorului flexibil:

 

Piciorul tău este plat şi are o arcuire redusă. Acesta va lăsa cea mai amplă şi mare amprentă, adică cea mai mare parte a arcului este în contact cu hârtia pe care îţi faci testul.

 

Cum găsești perechea de adidași potrivită pentru tine:

 

Pentru că picioarele tale au tendinţa de a se aplatiza, ai nevoie de un pantof sport care să aibă mai puţin spaţiu între şireturi şi talpă. (Pentru a estima înălţimea, mişcă-ţi piciorul în sus şi în jos în interior, în partea din faţă a pantofilor, în timp ce îi probezi).

Nu ai nevoie de multe straturi de amortizare, dar ai nevoie de un bun suport al tălpii (în special partea arcuită), astfel încât picioarele tale să nu se aplatizeze complet atunci când calci. De asemenea, un pantof cu talpa joasă, comparativ cu alte tipuri de pantofi de sport, te va ajuta şi îţi vei simţi picioarele mai stabile în timp ce mergi

 

sursa foto upsports.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here