Connect with us
https://www.nationalul.ro/wp-content/uploads/2019/07/untold-facebook.jpg

Actualitate

Mesaje dure ale cancelarului Germaniei Angela Merkel au fost lansate în media

Mihai Daniel

Publicat

pe

Cancelarul Germaniei Angela Merkel afirmă că Europa trebuie să fie unită în faţa Chinei, Rusiei şi Statelor Unite, într-un interviu acordat cotidianului german Süddeutsche Zeitung.

 

Scurt istoric

Angela Merkel a fost criticată din cauza măsurilor grele de austeritate pentru statele aflate de ceva vreme  încriză, cum ar fi Grecia. Trecutul nu este unul glorios, din moment ce în calitate de cancelar a impus austeritatea, care a împărțit Europa în țările mai bogate din nord și cele mai sărace din sud. În criza refugiaților din anul 2015, a fost adăugată acuzația că şi-a exercitat puterea și a luat deciziile fără o coordonare cu partenerii europeni . Prin urmare, mai ales guvernele est-europene au refuzat acest tratament. Merkel a spus la acea vreme că „acestea nu sunt decizii luate pe planul de desen, ci răspunsuri la viața reală”. Aproape 70 de milioane de oameni din întreaga lume au fugit, au migrat sau se află în plină desfășurare, așa că era de înțeles că „Europa trebuie să se descurce”, iar aceasta a dus la controverse sociale, cu acea condiție „ca atunci să fie eliberați”.

Declaraţii dure

„Nu încape îndoială că Europa trebuie să se repoziţioneze într-o lume schimbată. Vechile certitudini de după război nu se mai aplicăa afirmat Merkel în biroul ei de la Berlin.

Mai mult, Angela Merkel a recunoscut că are ”o relaţie conflictuală” cu preşedintele francez Emmanuel Macron, adăugând că ”există diferenţe de mentalitate” între ea şi preşedintele francez, şi diferenţe ”în înţelegerea de către ei a rolurilor”.Între cei doi lideri există divergenţe de mai multe luni, de la blocarea vânzărilor de arme către Arabia Saudită decisă de către Berlin după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, până la viitorul Uniunii Europene, inclusiv Brexit-ul şi amânările acordate Regatului Unit.Cancelarul Germaniei a subliniat totuşi în acest interviu ”progresele enorme” realizate datorită cuplului franco-german, îndeosebi în materie de apărare.

”Noi am decis să dezvoltăm un avion de luptă şi un tanc împreună (…) Acesta este un semn de încredere că putem conta mai mult unii pe ceilalţi în materie de politică de apărare”, a declarat Merkel.

Merkel a recunoscut că ambele crize au trecut „la substanță”. Cele mai importante proiecte de integrare europeană, moneda comună și frontierele interne deschise sunt „corecte și importante”, a spus liderul german.

„Dar s-a dovedit că nu erau pregătiți suficient împotriva provocărilor și a furtunilor”. Moneda euro cu reformele din statele afectate au fost corecte „chiar dacă nu contest că povara asupra populației a fost semnificativă”, a spus cancelarul .

Iritări diplomatice cu…statul francez

De asemenea, s-a opus afirmației potrivit căreia a avut un impuls politic european, în comparație cu președintele francez. Chiar dacă a negat că relația diplomatică dintre Emmanuel Macron și domnia sa a avut de suferit în ultimele luni din cauza numeroaselor diferențe de opinie, a recunoscut că „desigur, ne luptăm unul cu celălalt. Există diferențe psihice între noi și diferențe în înțelegerea rolului”.

Neîndoielnic,consecința acestor lucruri se întâmplă deja în cazul foștilor președinți. Cu toate acestea, Germania și Franța au convenit în linii mari direcțiile, subliniind că nimic n-ar fi întotdeauna compromis. „Așa facem mult pentru Europa, chiar și astăzi.”

Reamintesc faptul că cei doi lideri au semnat în luna ianuarie Tratatul de la Aachen privind cooperarea şi integrarea franco-germană.Eșecul dezbinării germano-franceze a fost prilejuit, printre altele de  adoptarea unui buget UE pentru următorii câțiva ani. Merkel a spus că sarcina a fost „neobișnuit de complicată”, printre altele, din cauza Brexit-ului inexplicabil.

De altfel, a pus accentul de asemenea pe diferenţele politice dintre cele două ţări: ”Sunt cancelar al guvernului de coaliţie şi sunt mult mai dependentă de parlament decât preşedintele francez, care nu are deloc dreptul de a intra în Adunarea Naţională”, în numele separării puterii executive de cea legislativă.

Acest interviu surprinde lumea, din moment ce, cu zece zile până la alegerile europene, Angela Merkel a lansat aceste declaraţii tăioase înainte de un scrutin ”de mare importanţă, de alegeri speciale”.

 

Sursa foto : Contributors,EUobserver

 

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei media independente  Criteriul Național

 

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Reţea de traficanţi de droguri, destructurată după percheziţii în două judeţe

Nationalul

Publicat

pe

Procurorii DIICOT Călăraşi şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au făcut 24 de percheziţii domiciliare în oraşele Călăraşi şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceeaşi zi, în Constanţa a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant în urma căreia o persoană a fost depistată în timp ce avea asupra sa cantitatea de 100 grame fragmente vegetale (cannabinoizi sintetici).

Anchetatorii bănuiesc că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat ai cărui membri au acţionat au cumpărat şi preparat cantităţi mari de substanţe cu conţinut psihoactiv pe care le-au vândut pe piaţa ilicită din oraşele Călăraşi, Constanţa, Slobozia, Feteşti, precum şi în localităţile limitrofe.

S-a constat că membrii grupării s-au aprovizionat cu substanţe cu conţinut psihoactiv de la dealeri din municipiul Constanţa, activitate intermediată de trei persoane.

De asemenea, s-a stabilit că acestea cumpărau, săptămânal, cantitatea de 100 grame de substanţă cu conţinut psihoactiv, pe care o porţionau şi o comercializau în plicuri, contra unor sume cuprinse între 15 lei şi 25 lei.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate 160 de pliculeţe şi 26 doze ce conţineau fragmente vegetale, 6 pungi ce conţineau fragmente vegetale vrac (în total aproximativ 600 grame, din care 190 grame cannabis), zeci de punguţe autoblocante folosite la dozarea şi comercializarea substanţelor, bunuri folosite la cântărirea substanţelor cu conţinut psihoactiv şi a drogurilor, bijuterii din aur şi sumele de 11.500 lei, 750 euro şi 1000 lire sterline.

Marţi, procurorii DIICOT Călăraşi au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a şapte persoane, urmând ca miercuri să fie prezentate Tribunalului Călăraşi, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru două inculpate a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

O femeie a dat naştere fiicei fratelui ei. Motivul: Adopţia e prea complicată şi prea scumpă

Nationalul

Publicat

pe

Chapelle, în vârstă de 30 de ani, s-a hotărât să îşi ajute fratele, în vârstă de 30 de ani, să aibă un copil după ce el şi partenerul acestuia, Michael Smith, şi-au dat seama cât de complicat şi de scump este procesul de adopţie.

Aceasta a luat marea decizie de a deveni mamă surogat pentru a-i oferi fratelui ei „darul vieţii”.

Harper Elizabeth Smith a fost concepută folosind ovulul ei şi sperma lui Michael, partenerul fratelui ei.

Aceasta s-a oferit să facă acest lucru pentru fratele ei vitreg vara trecută.

„N-au fost prea multe obstacole. Discutaserăm despre mama surogat, dar eram îngrijoraţi privind încrederea în altcineva şi era şi foarte scump. Aşa că m-am oferit eu şi am pornit de acolo”, a declarat aceasta.

Se pare că aceştia au discutat zile în şir toate problemele care ar putea apărea, inclusiv eventualitatea în care Chapelle ar fi vrut să o păstreze pe micuţă: „Întotdeauna o voi iubi ca pe fiica mea, dar nu îmi voi asuma rolul de mamă. Doar vreau să fiu mătuşica ei favorită”, a mărturisit Chapelle.

Scott a povestit despre momentul în care a devenit tată: „Am văzut-o trecând prin travaliu şi i-am văzut durerea fizică prin care a trecut iar asta te schimbă”.

Se pare că întreaga lor familie îi sprijină şi îi ajută pe noii părinţi să îşi crească fetiţa, relatează Mirror

Foto: The Mail

Foto: Pixabay

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Motivul incredibil pentru care un tânăr de 25 de ani a chemat Ambulanţa din Botoşani

Nationalul

Publicat

pe

Bărbatul a fost adus cu Ambulanţa de la Dorohoi pentru că îl durea capul şi a fost supus unor investigaţii medicale, scrie botosaneanul.ro.

Acesta a sunat la 112 pentru a semnala durerea de cap, în loc să vină pe picioarele lui la UPU, nefiind vorba de o situaţie gravă.

În 2018, peste 4.000 de botoşăneni au sunat la Urgenţe pentru o simplă durere de cap.

De asemenea, alţi cetăţeni au chemat Ambulanţa pentru dureri abdominale sau de spate, 8.000 la număr.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro