Cum a ajuns limba engleza sa fie vorbita in toata lumea?

0
164

Limba engleza a ajuns sa fie o limba aproape universala. Din acest motiv exista scoli precum Native english school Bucharest si cursurile de limba engleza sunt aproape obligatorii in orice scoala si gradinita.

Cum s-a ajuns aici, insa? De ce a ajuns engleza sa poata fi folosita in intreaga lume, in conditiile in care exista peste 7000 de limbi vorbite? De asemenea, care este istoria limbii engleze?

Se pare ca limba engleza este vorbita din ce in ce mai mult dupa incheierea razboiului rece dintre America si Rusia. Pana in acea perioada, cea mai vorbita limba era franceza si de-a lungul istoriei au existat o multime de alte limbi care au fost folosite drept limbi diplomatice, pe scara larga.

In antichitatea timpurie, spre exemplu, babiloniana era limba care era cel mai des folosita. In antichitatea tarzie limba greaca a devenit calea de comunicare a tuturor celor care calatoreau foarte mult si faceau comert. Limba greaca in acea perioada era aproximativ la fel de populara ca si limba engleza astazi. Fara a sti aceasta limba nu puteai sa vinzi sau sa cumperi lucruri, nu puteai sa navighezi si nu puteai comunica cu persoane straine. Totusi, suprematia limbii grecesti nu a durat foarte mult, deoarece in zona Mediteranei au inceput sa se impuna romanii, care si-au impus si limba. Latina a devenit o limba universala si a fost folosita in intreaga lume multa vreme dupa ce a disparut imperiul Roman.

La sfarsitul secolului XVII, limba care a cucerit lumea a fost franceza, care era un mijloc de comunicare al elitelor. In perioada interbelica, aceasta limba era universal cunoscuta drept limba diplomatica si era obligatorie in majoritatea liceelor din Europa.

Cum invingatorii au intotdeauna dreptate, dupa cel de-al doillea razboi mondial, SUA si Marea Britanie, marii castigatori ai conflictului si-au impus propria limba. Astazi, cea mai vorbita limba este engleza si chiar daca viitorul poate sa ii rezerve un loc calduros altei limbi, o buna perioada de vreme va trebui sa stim limba lui Shakespear daca vrem sa ne descurcam in lume. Aceasa se vorbeste in orice colt al lumii si este prezenta pe toate dispozitivele pe care le folosim zi de zi.

Cum piata muncii este extrem de variata si foarte multi oameni isi cauta un loc de munca in afara tarii, cunoasterea englezei a devenit de-a dreptul obilgatorie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here