Connect with us

Life

Sfaturi despre ingrijirea albinelor in perioada de cules

Andreea M

Publicat

pe

sfaturi pentru ingrijirea albinelor

Perioada culesului este foarte importanta atat pentru albine cat si pentru apicultor, iar dat fiind numarul mare de culesuri disponibile in Romania, uneori este necesara interventia apicultorului pentru un cules performant si bogat. Impreuna cu echipa de la Apis Donau, am realizat un articol cu cateva sfaturi importante despre perioada culesului la albine.

Cum stii ca albinele au inceput perioada culesului? La inceput de drum in apicultura, este foarte probabil sa-ti fie dificila recunoasterea comportamentului albinelor. Cu toate acestea, un zbor mai intensiv si totodata mai indelungat in timpul zilei, un zumzet mai sonor dar si aroma de miere ce poate fi resimtita in preajma stupilor sunt semnele ca albinele au inceput perioada culesului.

Ca apicultor, poti lua mai multe masuri pentru valorificarea culesului. De exemplu, in cazul stupilor orizontali ar trebui sa completezi spatiile libere cu noi faguri goi, astfel incat mierea sa poata fi depozitata fara probleme.

Daca detii stupi verticali, atunci ar trebui sa adaugi cateva noi magazii sau chiar corpuri suplimentare. Exista masuri ce ar trebui luate si pentru favorizarea zborului. Mai exact, apicultorii specialisti recomanda ca urdinisul sa fie deschis complet. Acest lucru ajuta, de asemenea, si la evaporarea continutului de apa din nectar.

Este foarte important ca albinele sa nu fie deranjate in timpul culesului. Drept urmare, in timpul zilei nu ar trebui sa efectuezi lucrari la sau in apropierea stupilor. Toate interventiile necesare ar trebuie efectuate numai seara tarziu, atunci cand albinele si-au incheiat zborul si au intrat in stup.

Cum sa obtii un cules mai bogat aplicand metoda familiilor ajutatoare permanente

Apicultorii cu experienta folosesc o metoda inedita cu ajutorul carora culesul este valorificat in intregime. Mai exact, este vorba despre asa zisa metoda a familiilor ajutatoare permanente. Ce trebuie sa faci si tu pentru a obtine recolte mai bogate cu ajutorul acestei metode?

Ei bine, inca din primul an ar trebui sa pui bazele pentru formarea unui roi cu 2-3 rame cu puiet. Mai mult decat atat, ar mai trebui sa ai si doua rame care sa contina hrana precum si o matca. In acest sens, poti vedea oferta Apis Donau pentru matci carpatine de vanzare.

miere de albine

Aceasta va fi familia ajutatoare si va fi complet independenta de celelalte familii. Independenta lor va disparea la inceputul culesului de vara. In acel moment, familia ajutatoare va trebui unita cu familia de origine, rezultatul nefiind altul decat o familie foarte puternica cu ajutorul careia vei putea obtine o cantitate foarte generoasa de miere.

Pentru anul viitor va trebui sa pastrezi un nucleu, dintr-o rama cu puiet dar si doua rezerve de hrana si o matca, iar astfel vei putea obtine o noua familie ajutatoare.

Stuparitul pastoral – un mod ideal de a obtine recolte bogate!

Stuparitul pastoral ramane una dintre practicele de a obtine recolte bogate pe care majoritatea apicultorilor experimentati le prefera. Cu toate acestea, pentru a putea practica stuparitul pastoral este nevoie de foarte multe eforturi suplimentare.

Acest tip de stuparit presupune amplasarea stupilor in locurile optime pentru diferite tipuri de cules.

Sezonul apicol din Romania este, de regula, foarte scurt iar de aceea este importanta valorificarea fiecarui cules in parte. Acest lucru poate fi realizat prin transportul familiilor de albine catre fiecare cules, astfel incat albinele sa nu fie nevoite sa se deplaseze prea mult pentru un cules. Stuparitul pastoral nu garanteaza numai productii foarte mari de miere de albine, ci totodata contribuie si la dezvoltarea familiilor de albine.

Cu toate acestea, stuparitul pastoral are la randul sau diferite secrete si reguli pe care apicultorii incepatori nu le cunosc. Necesita, de asemenea, un mijloc de transport iar uneori chiar si unele autorizatii. Eforturile merita din plin.

Punand in practica toate aceste sfaturi despre ingrijirea albinelor in perioada de cules, cu siguranta vei reusi sa obtii cantitati de miere generoase.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fashion

Cum se Poarta Colantii Corect

Publicat

pe

De

colanti-femei-sala

Un articol vestimentar care se poarta destul de des il reprezinta colantii. Colantii sunt indragiti de reprezentantele sexului frumos, acestia fiind considerati a fi un articol vestimentar versatil, necostisitor, dar si confortabil in acelasi timp. Acest articol vestimentar este potrivit pentru orice sezon, dar cu toate acestea, el este destul de controversat in lumea modei. Este foarte usor ca acestia sa fie asociati intr-o maniera care sa nu va avantajeze sau sa va scoata in evidenta micile imperfectiuni cu care va confruntati.

Colantii se potrivesc oricarei tinute sport, dar cum pot fi ei purtati in orice outfit care nu implica mersul la sala sau alergatul?

Colantii nu sunt nici pantaloni si nici dres, acesta fiind motivul pentru care ei trebuie purtati in consecinta. Este nepotrivit sa purtati colantii cu o pereche de pantaloni sau cu fuste. Colantii nu sunt o alegere potrivita pentru unele ocazii, precum ar fi evenimentele oficiale sau o zi obisnuita la locul de munca. Cu toate acestea, colantii se potrivesc excelent cu o tinuta casual. Este important sa nu purtati colanti sport care sa fie prea stramti sau prea largi. Acestia trebuie sa fie pe marimea voastra.

In ceea ce priveste forma corpului, daca veti asocia corect colantii, ei nu vor impune nici un fel de restrictie. Se potrivesc foarte bine cu un corp in forma de mar, dar conditia principala va fi ca acestia sa fie imbracati cu o bluza, tricou sau o camasa supradimensionata.

Daca veti proceda in acest fel, veti scoate picioarele in evidenta si veti acoperi imperfectiunile din partea superioara a corpului. In cazul in care corpul vostru are o forma de para, atunci colantii pe care ii alegeti trebuie sa fie mereu asociati cu o bluza sau cu un pulover suficient de lung. Acestea trebuie sa acopere atat coapsele, cat si posteriorul.

Daca aveti gambele voluminoase, colantii nu sunt o alegere foarte buna pentru voi, deoarece acestia nu vor face decat sa le accentueze semnificativ. Daca va regasiti in aceasta situatie, este mai bine sa renuntati la ideea de a purta colanti. Puteti imbraca o pereche de cizme inalte, pana la genunchi. Va veti asigura in acest fel ca veti avea aceasta imperfectiune camuflata.

Desi nu este indicat sa purtati colanti cu fuste, acestia se potrivesc oricarei tinute care presupune o rochie scurta, mai ales in cazul in care vorbim despre un model asimetric. Atunci cand purtati colanti, regula esentiala este ca orice articol vestimentar alegeti, sa va acopere posteriorul.

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Despre Illuminati- Episodul al Douăzeci şi patrulea

Mihai Daniel

Publicat

pe

Motto  „Nu pune la cale răul împotriva aproapelui tău, când el locuieşte fără grijă lângă tine.Nu te certa cu nimeni fără pricină, de vreme ce nu ţi-a făcut niciun rău.Nu râvni să fii ca omul silnic şi nu alege niciuna din căile lui;Căci omul cu gând rău este urât de Domnul, iar de cei drepţi El este mai aproape.Domnul blesteamă casa celui fără de lege şi binecuvântează adăposturile celor drepţi.De cei batjocoritori El râde, iar celor smeriţi le dă har.Cei înţelepţi vor moşteni mărirea, iar cei nebuni vor avea parte de ocară” (Pildele lui Solomon, Capitolul al 3-lea, versetele 29-35)

Înainte de toate, ca de fiecare dată, pentru a lămuri odată pentru totdeauna și a nu lăsa loc niciunei interpretări, vreau să vă asigur că acest material se dorește a fi socotit al douăzeci şi patrulea episod al serialului lansat intitulat –”Despre Illuminati”. Pe parcursul acestui material, nu voi aduce niciun fel de atingere sau prejudiciu acestei caste, dar pe de altă parte nu voi face rabat de la cele mai (ne)semnificative informaţii cu sau despre acest subiect deosebit de interesant și mai mereu ocolit de majoritatea. Aceste coordonate sunt deja fixate asemenea unor condiții de facto, iar absolut toate cele enumerate sunt aspecte definite și tratate, cu lux de amănunte care întregește imaginea globală despre acest subiect. 

În anul 1778, francmasonii s-au adunat la Lyon pentru a discuta despre revoluția care trebuia să înceapă. Următoarele congrese ale francmasoneriei s-au ținut în anii 1785 și 1787 la Paris, și în 1786 în Frankfurt am Main (acolo unde Rothschild avea și banca sa.) Illuminati urmăreau să obțină controlul asupra presei și au început astfel să-și plaseze ”infiltrații” în spatele scenei, în calitate de ”experți”. Ordinul dorea de asemenea să influențeze și școlile.

În 1800, Illuminati erau activi în Suedia, Austria, Rusia și în multe alte țări. Trei ani mai târziu, profesorul John Robison a scris cartea, ”Proofs of a Conspiracy„, Londra, 1797., în care el demasca, complotul Illuminati.

Poetul englez Percy Bysshe Shelley a fost inițial păcălit de propaganda Illuminati, în ciuda faptului că Adam Weisshaupt declarase în mod limpede și concis că, scopul Illuminati era de a acționa fără odihnă până când, ”liderii și națiunile întregului pământ vor dispărea, fără violență, pentru ca umanitatea să devină o singură mare familie iar lumea, o reședință mai bună a oamenilor sensibili. Dar ulterior, Shelley a intrat în posesia unei cărți senzaționale, ”Memoirs, Illustrating of History of Jacobinism”, care fusese publicată la anul 1798.Această carte dezvăluia, prin expunerea unor documente din Bavaria, conspirația Illuminati.

 

Shelley a luat în serios aceste dezvăluiri și a recomandat cartea și prietenilor săi. El a început să vadă Illuminati ca pe o încarnare a răului și chiar si-a sugerat lui Leigh Hunt, autorul cărții, ca ei să înființeze o societate prin care membrii onești să se ridice împotriva ”dușmanilor unei societâți cu adevărat libere.” După aceasta, Shelley a continuat să observe mașinațiunile Illuminati.

La sfârșitul anilor 1790, americanii Thomas Jefferson și Alexander Hamilton erau deja îndoctrinați de propaganda lui Weisshaupt. Jefferson și Hamilton au deschis în America loje masonice pentru Illuminati europeni, în ciuda acelor multe voci care se ridicaseră împotriva acestei acțiuni. Printre cei care au protestat s-au numărat și John Quincy Adams care, mai târziu aveas să fie ales președinte al Statelor Unite. (1825)

El i-a trimis o scrisoare colonelului William L. Stone, dezvăluindu-i modul în care Jefferson folosea ordinul masonic pentru subminarea societății.

Illuminati au ripostat făcând imposibilă o nouă canditatură a lui Adams pentru un al doilea mandat. ams a fost ținta unei campanii denigratoare în presa națională, care intrase deja sub controlul Illuminati. Adams a încercat să publice o carte despre Illuminati dar manuscrisul a fost furat. Căpitanul William Morgan, care deținea deja un grad înalt în francmasonerie precum și o poziție centrală în ordin, a aflat câteva din urâtele secrete ale Illuminati, în loja sa, Batavia no. 433 din New York.

El a devenit conștient de scopurile Illuminati și a călătorit prin toată America pentru a avertiza membrii tuturor lojelor masonice. În anul 1826 el a explicat că era de datoria sa să avertizeze publicul despre planurile Illuminati. Morgan dorea să expună toate activitățile tenebroase ale elitei masonice într-o carte. El a semnat un contract cu editorul, colonelul David C. Miller.

Cartea ”Freemasonry Exposed” a fost publicată în anul 1826. Aceasta a condus la un colaps al marii majorități a lojilor francmasonice. Pe vremea aceea erau cam 50 de mii de masoni în America. După publicarea acestei cărți, 45 de mii de masoni au părăsit lojile lor. Aproape 2000 de loje au fost închise, iar multe dintre cele rămase și-au suspendat activitatea.

Numai în statul New York erau 30 de mii de masoni. După ce cartea lui Morgan a fost publicată, numărul acestora a scăzut la 300. (William J. Whalen, ”Christianity and American Freemasonry”, 1987, pg. 9)

Richard Howard,, un englez illuminatus, a fost trimis în America să-l ucidă pe Morgan. Împreună cu alți patru, el l-a răpit pe Morgan și l-a înecat într-un lac. Intenția evidentă era aceea de a da o lecție pentru alți masoni care ar fi putut să-i urmeze exemplul. (Michael di FGargano, ”Irish and English Freemasons and their Foreign Brothers”, Londra, 1878, s. 73)

Istoricul american Emanuel M. Josephson a dezvăluit în cartea sa, ”Roosevelt”s Communist Manifesto” (New York, 1955, p. 24) că, Loja Illuminati, Columbia, fusese fondată în New York în anul 1785. Primul lider al acestei loje a fost guvernatorul De Witt Clinton, căruia i-a urmat apoi Clinton Roosevelt. În anul 1786 a fost fondată Loja Illuminati din Virginia, iar Thomas Jefferson a devenit primul său lider. Atunci când Weisshaupt a fost dat în vileag în Bavaria, Jefferson s-a grăbit să-l apere, caracterizându-l pe Weisshaupt ca fiind un ”entuziast filantropist”. La scurt timp după aceea, Illuminati și-au deschis 15 loje în America.


Thomas Jefferson a făcut tot ceea ce putea pentru ca simbolul Illuminati, piramida, să fie acceptat de Congres ca sigiliu național, la data de 15 septembrie 1789.

În anul 1789, publicistul, omul de stat și savantul Benjamin Franklin (1706 – 1790), el însuși francmason, a cerut ca Statele Unite să impună o lege pentru imigrația unor evrei și influența acestora, cu ajutorul Constituției, deoarece evreii din America se organizaseră deja ca un stat în stat. Această cerere i-a fost respinsă și, mai mult, steaua lui David a devenit simbolul armatei și al poliției.

George Washington, care devenea mason în 1752, la vârsta de 20 de ani, a încercat la rându-i să se opună lucrării Illuminati în America, după ce s-a convins în 1796 că, aceștia reprezentau o amenințare pentru națiunea americană. În timpul acesta, Weisshaupt a făcut planuri pentru uciderea lui Washington, dacă acesta avea să devină deranjant. (Neal Wilgus, ”The Illuminoids”, New York, 1978, p. 33)


David Pappen, președintele Harvard University, a început de asemenea să avertizeze publicul împotriva Illuminati, la data de 19 iulie 1798, și l-a scurt timp a fost urmat în demersul său de Timothy Dwight, președintele Yale University și William H. Seward, pentru înființarea unui partid antimasonic în America, în anul 1829. Acest partid a participat la alegerile din 1832, dar în anul 1840 era deja desființat…

Weisshaupt, la fel ca Niccolo Machiavelli (1469 – 1527) în Republica din Florența, credea că, puterea trebuia să fie deținută exclusiv de o elită – toți ceilalți oameni fiind văzuți doar ca o cantitate neglijabilă. 

În cartea sa publicată postum, Principele (1532), Machiavelli pleda pentru introducerea unei dictaturi absolute.

Totalitarismul iezuit a fost ales ca prototip.Unele surse, mai toate creștine,au afirmat că prototipul ideologic al lui Weisshaupt a fost Republica lui Plato.Dar, despre toate acestea ,în episodul viitor!

 

*******************************************************************************************************

 

Pe finalul acestui episod, vă promit că voi continua „această călătorie” şi astfel interesul pentru subiect va fi dezvoltat. Cu speranţa că toate aceste lucruri nu vor fi trecute cu vederea, desconsiderate, iar prin acest demers jurnalistic coroborat cu aceste cunoștințe mai mult sau mai puțin vechiculate despre secretele, influența și puterea acestor malefici vor fi cunoscute iar dumneavoastră veți fi cei câştigați, vă mulțumesc pentru atenția acordată.

Sursa foto : Gloria.TV,The Satanic Temple Arizona,commons.wikimedia.org,Feral House,Crestin Ortodox,Amazon.com

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Fashion

Neer.ro iti ofera rochii de ocazie la cele mai mici preturi!

Publicat

pe

Atunci cand ai nevoie de o rochie de ocazie, stim cu totii cum este sa iti doresti sa gasesti ceva frumos la preturi bune. La Neer.ro nu doar atat, ai acum o intreaga gama de produse gata sa iti vina in ajutor la evenimentele importante din viata ta si printre ele se numara desigur aceste rochii de ocazie, pe care vei vedea si tu ca le gasesti la un pret extraordinar!

(mai mult…)

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro