Importanta reciclarii

0
234

Reciclarea are o importanta majora in ziua de azi pentru ca viitoarele generatii sa se bucure de aceasta planeta. Este buna pentru mediu, din moment ce noi realizam noi produse din vechile produse pe care nu le mai folosim, evitand utilizarea altor resurse, a energiei si a apei. Reciclarea incepe acasa, iar daca tu nu arunci nimic din vechile tale lucruri si le folosesti pentru alte scopuri, practic reciclezi. In cazul in care doresti sa le predai, poti apela in orice moment la un centru de colectare si reciclare deseuri, care se afla la doar un click distanta, pe platforma Collecto.

De ce trebuie sa reciclam?

  • Avem nevoie de un mediu curat;
  • Trebuie sa conservam materialele;
  • Pentru a economisi energie;
  • Pentru a reduce cantitatea de deseuri din mediul inconjurator.

Reciclarea ajuta mediul inconjurator deoarece folosim produse vechi si folosite care nu ne mai sunt utile si le transformam in produse noi, utilizabile. In acest mod, economisim resurse si trimitem mai putine gunoaie la depozitele de deseuri, lucru care ajuta la reducerea poluarii aerului și a apei. Economisirea de energie este importanta pentru a reduce efectele viitoare ale încalzirii globale. Daca reciclam o doza de aluminiu, suntem capabili sa economisim suficienta energie pentru a rula un televizor pentru aproximativ 3 ore. Acest lucru va depinde in mod evident de consumul de energie al televizorului tau, dar ofera o perspectiva interesanta cu privire la cat de multa energie se poate economisi în timpul procesului de reciclare.

Iti prezentam mai jos informatii utile despre unele materiale reciclabile.

Hartia

Hartia este refolosibita. Materiile prime folosite pentru fabricarea acesteia sunt: lemnul, celuloza, hartia veche. Hartia reciclata asigura economisirea a aproximativ 25% din cantitatea de electricitate si a 90% din cantitatea de apa (300 l) necesare pentru producerea unui kg de hartie alba.

Sticla

Sticla este refolosibila. Este produsa folosind urmatoarele materii prime: nisipul de cuart, calcarul, soda (produs poluant) etc. Reciclarea sticlei ajuta mediul inconjurator prin economisirea de resurse naturale, apa si electricitatea.

Fierul

Acesta reprezinta un material 100% reciclabil si din acest motiv cantitati impresionante de minereu natural pot fi economisite prin reciclare, avand rezultate pozitive asupra consumului de energie si in mod special asupra mediului inconjurator.

Catalizatorii auto

Acestia sunt reciclabili. Rolul lor este de a arde integral gazele de evacuare cu scopul de a proteja mediul inconjurator. Catalizatorii auto au fost implementati in anii ’70 , devenind tot mai performanti in timp si asigurand un proces eficient de depoluare atmosferica.

Indiferent de cantitatea de deseuri pe care doresti sa o predai, noi, cei de la Collecto, venim in sprijinul tau cu servicii eficiente de reciclare si colectare deseuri pentru persoane fizice sau juridice.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here