Top 3 obiective de vizitat in Turcia

0
431

Anul aceasta te-ai hotarat sa iti petreci vacanta in TurciaAi cu siguranta nevoie de un pachet de vacanta avantajos, pe care il poti gasi la agentia de turism AncaPavel.ro. In continuare iti prezentam 3 obiective turistice pe care nu ar trebui sa le ratezi atunci cand ajungi in Turcia.

Efes

Efes este cea mai completa metropola clasica din Europa si este totodata un sit aantic amplasat in Marea Egee. Pana in secolul I i.Hr, Efest a fost unul dintre cele mai mari orase din intregul Imperiu Roman si a gazduit una dintre cele sapte minuni ale lumii antice – Templul Artemis. Ruinele sale sunt bine conservate intr-un sit arheologic de dimensiuni mari, devenind astfel una dintre cele mai populare atractii turistice din Turcia. Atractiile sale include teatrul de dimensiuni mari, Templul hadrian si Biblioteca Celsius, o structura pe doua etaje, construita pentru a gazdui 12000 de pergamente.

Cappadocia

Amplasata in Anatolia Centrala, Cappadocia este cunoscuta in primul rand pentru peisajul sau de poveste cu formatiuni neobisnuite, similare cu cosurile de fum. Procesele naturale, cum sunt eruptiile vulcanice antice si eroziunea, au sculptat toate aceste formatiuni ciudate in timp. cu mii de ani in urma, oamenii au adus modificari remarcabile peisajului, sculptand in stanci case, biserici si orase subterane.

Hetitii au fost primii care au construit tuneluri subterane cautand sa se adaposteasca de invadatorii persani si greci. Mai tarziu, crestinii au cautat refugiu in tunelurile si pesterile din Cappadocia. In prezent, unele dintre pesterile din regiune sunt hoteluri care au grija de turisti.

Istambul

In trecut, istambul a fost capitala Imperiului Otoman si Bizantin, iar in prezent este cel mai mare oras din Turcia, si unul dintre cele mai mari din lume. Istambul se intinde printr-o stramtoare ingusta care leaga Asia de Europa fiind singurul oras din lume pe doua continente.

Arhitectura imrpesionanta, locurile istorice, preparatele culinare savuroase, centrlee coerciale, viata de noapte si atmosfera exotica fac din Istambul una dintre cele mai bune destinatii de vacanta din Turcia.  Orasul vechi este locul in care se gasesc cele mai multe situri sitorice impresionante din acest oras printre care se numara si Hagia Sophia, Moscheea Albastra si Palatul Topkapi.

Aceste trei destinatii ar trebui sa fie incluse pe lista ta de obiective de vizitat atunci cand alegi sa iti petreci vacanta in Turcia alaturi de prieteni si familie. Turcia are ceva de oferit pentru toti, de la pasionatii de istorie si pana la persoanele care cauta o viata de noapte intensa si colorata.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here