Profilul ADN aparţine victimei cu o probabilitate de peste 99,9% / Telefoanele lui Gheorghe Dincă au fost ridicate pentru expertiză / Cercetarea de sâmbătă a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul lui Dincă

0
179

Profilul ADN aparţine victimei cu o probabilitate de peste 99,9%

Procurorii DIICOT au anunţat, sâmbătă, că analiza antropologică a demonstrat că fragmentele de oase şi dinţi găsite în casa inculpatului Gheorghe Dincă provin de un singur schelet, iar analizele genetice au indicat că profilul ADN aparţine victimei în proporţie de peste 99,9%.

„Din raportul de expertiză medico-legală antropologic, efectuat asupra fragmentelor oaselor şi dinţilor, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani, la data decesului. De asemenea, au sosit şi constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor la faţa locului de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparţine victimei cu probabilitate de peste 99,9%”, a spus Mihaela Porime.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a anunţat încă de vineri seară că ADN-ul din oasele găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă şi analizate de INML este al fetei. Tot atunci, ministrul Justiţiei a anunţat familia.

Telefoanele lui Gheorghe Dincă au fost ridicate pentru expertiză

Trei telefoane care îi aparţin lui Gheorghe Dincă au fost ridicate şi urmează să fie expertizate, a declarat, sâmbătă seara, Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Întrebată, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă la Caracal, ce s-a întâmplat cu telefoanele lui Gheorghe Dincă, Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT a spus că acestea au fost ridicate pentru expertiză.

„Au fost ridicate şi s-a dispus o expertiză informatică, vor fi expertizate la Bucureşti”, a spus Porime.

De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat şi Alexandra, de trei ori la 112, joi, în 25 iulie, pentru a spune că a fost răpită, sechestrată şi violată, fără a fi, însă, salvată.

De asemenea, în aceeaşi zi, Gheorghe Dincă ar fi fost într-un centru comercial din Craiova, unde a încărcat o altă cartela telefonică, acesta fiind surprins pe camerele de supraveghere.

Cercetarea de sâmbătă a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul lui Dincă

Anchetatorii au încercat, în urma cercetărilor de sămbătă, să identifice probe şi indicii potrivit cărora Luiza, cealată fată dispărută în Caracal, ar fi fost la domiciliul lui Gheorghe Dincă. Surse judiciare arată că procurorii au ridicat urme biologice de pe un calendar şi o pereche de pantaloni.

„Cercetarea la faţa locului a fost întreruptă şi reluată azi (sâmbătă, n.r.) şi a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul inculpatului. Umează ca specialiştii să efectueze aceste teste, am vizat în special fixarea Luizei la domiciliul inculpatului”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Potrivit unor surse judicare, anchetatorii au găsit, sâmbătă, la domiciliul lui Gheorghe Dincă, urme biologice pe un calendar şi pe o pereche de pantaloni.

„Urmărim orice pistă, căutăm. (…) Inculpatul a recunoscut faptele de fiecare dată şi la ultima audiere a dat noi indicii”, a mai spus Porime.

Anchetatorii au finalizat, sâmbătă seara, cercetările din lanul de floarea-soarelui, unde au căutat telefonul Luizei, fata dispărută în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o. Telefonul era proba care l-ar fi incriminat direct pe Dincă, pe lângă declaraţia sa.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here