Dentist Bucuresti – Clinica de stomatologie – implantologie

0
88

Conform schemei de tratament planificata, un dentist Bucuresti implanteaza un analog al unei radacini de dinte din titan. Acest material este compatibil cu corpul uman si nu provoaca alergii sau alte reactii nedorite. Uneori, pentru implantare, pacientului trebuie sa i se reconstruiasca tesutul osos. Ultima etapa a implantarii este proteza. Aceasta  stabileste coroana sau proteza pe structura pregatita. In cazul in care este necesar sa se implanteze o singura coroana, se realizeaza implantarea imediata a dintilor, care dureaza aproximativ o ora. Necesitatea de implantare poate aparea din mai multe motive. Adesea, un dinte trebuie indepartat dupa ce a inceput un proces de cariere, care, fara tratament, s-a transformat intr-o boala mai grava – parodontita.

 

De asemenea, cauza pierderii dintelui poate fi trauma, parodontita (inflamatia tesuturilor din jurul dintelui) sau gingivita. Implantarea este o procedura chirurgicala serioasa,  care necesita o atentie deosebita la detalii, nu numai din partea unui dentist Bucuresti, ci si din partea pacientului. Si, ca orice interventie chirurgicala, necesita o responsabilitate maxima in domeniul activitatii medicului. Este foarte important sa urmezi prescriptia medicului dupa implantare. Intr-adevar, una dintre cele mai frecvente cauze de respingere a implantului, este peri-implantita, adica inflamatia tesutului din jur.

Implantarea imediata

 

Implantarea imediata a dintilor este o metoda speciala de protezare dentara. Cand implantul este montat, specialistul dentist Bucuresti,  instaleaza un implant in osul maxilarului, care inlocuieste radacina lipsa a dintelui. Pentru o atasare fiabila a implantului in os, este important sa existe un volum suficient de tesut osos. In acest sens, in timpul implantarii dintelui se realizeaza o faza de crestere a tesutului osos. In cazul implantarii simultane, acest lucru arata diferit. Dentistul stabileste o radacina artificiala a dintilor, imediat dupa extragerea unui dinte natural. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai in anumite conditii.

Cand este necesara implantarea dentara simultana?

 

Un caz tipic pentru implantarea dentara simultana este, de exemplu, este dauna severa sau pierderea completa a dintilor din cauza unui accident. In astfel de cazuri, mandibula este de obicei intacta si, astfel, potrivita pentru implantarea intr-o singura etapa. Daca pierderea dintilor a fost cauzata de carii, atunci implantarea simultana nu este intotdeauna posibila. Alegand implantarea dentara simultana, pacientul evita deplasarile inutile la un dentist Bucuresti si nu isi expune corpul la proceduri chirurgicale suplimentare. Implantarea imediata are, de asemenea, un efect mental pozitiv asupra pacientului. El paraseste cabinetul stomatologic cu senzatia de calm, pentru ca bazele implantarii dentare au fost deja puse in cavitatea sa orala.

Premise pentru implantarea dentara simultana

 

Oricat de tentanta este implantarea simultana a dintilor, acest procedeu este recomandabil doar daca exista afectiuni. Inainte ca un dentist Bucuresti sa ofere pacientului implantarea simultana, el va verifica disponibilitatea conditiilor necesare pentru acest lucru. Nu ar trebui sa existe nicio inflamatie. Adica,  este imposibil sa efectuezi implantarea simultana a dintilor, daca anterior a fost indepartat din cauza unei radacini inflamate. Pentru implantare simultana, dupa extractia dintilor, gingia nu trebuie sa ramana in spatele osului de dedesubt. Pentru aceasta, un dentist Bucuresti foloseste instrumente speciale (luxatori), cu care extrag un dinte. Aceste instrumente sunt foarte subtiri si ascutite si nu deterioreaza tesuturile adiacente, ceea ce face posibila implantarea simultana. In unele cazuri, in timpul implantarii simultane, medicii transplanteaza bucati suplimentare de tesut conjunctiv din zonele invecinate. Este necesar un volum suficient de os al maxilarului si trebuie sa fie sanatos si puternic.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here